icon

Ako pomôcť synovi nezvládajúcemu školu?

28. máj 2025

Dobrý deň,
Prosim vas.. Potrebujem nejake rady.. Povzbudenia.. Hocico lebo uz som zufala...
Syn je prvak na SŠ.. Znamky nema ktovie co.. Ale teda teraz na konci roka to zacal flakat .. Zle znamky .. Prepada z niekolkych predmetov... Ja teda neviem co mam robit lebo darmo my opakujem nech sa uci.. Nech si znamky opravi.. Vzdy len lovie ze si to opravi.. Ale skutek utek...teraz mu hrozi a to je velka pravdepodobnost ze prepadne 😒 ja som z toho riadne smutna.. Lebo som sa ho hned od zaciatku ako nastupil do skoly pytala ci ho ta skola bavi.. Ci je mu tam dobre.. Jeho odpoved bola ze ho bavi.. Ze to je v pohode a tak...lenze teraz vidim ze on by do nej najradsej ani nesiel.. Len nevie na aku inu skolu.m nic.. Najlepsie keby nesiel na ziadnu podla neho 😒 lenze nema vlastne ukoncenu ani povinnu skolsku dochadzku .. On si to vobec neuvedomuje..
Uvediem este ze navstevujem s nim aj psychologixku.. Aj psychiatricku kvoli depresii a uzkostnym stavom.. Uziva aj AD..
Neviem ako mam postupovat.. Co teraz robit kedze sa zatal a nikto s nim nepohne..
Este dodam.. Do skoly dochadza kazdy den.. Na intraku nechcel byt.m byva u mojej mamy lebo to ma blizsie... Jeho otec to nejako neriesi.. Skor sa vyjadril ze ked si neda povedat tak nech prepadne... Moj manzel ( teda nie jeho bio otec) to vlastne dava za vinu mne lebo ze som nebola na neho dost prisna.. Ze som mu mala zrusit vreckove.. Atd.. Lenze to je ten problem ze sym by sa este viac zatal a uz vobec by nechcel spolupracovt.. Tazko na neho vyvijat natlak lebo to mu zasr nerobi dobre psychicky.. Ja uz fakt neviem ako dalej.. Co mam robit?? Keby chce ist aspon na nejaku ucnovku aspon.. Ale to nie.😭.dakujem

. .. A Terqz

Strana
z4
simca06022011
Autor odpoveď zmazal
margotka17
29. máj 2025

A to si sa aj cez mail vydávala? Tam si tiez musela komunikovať nie? Jednoducho pre dobro svojho dieťaťa človek vždy robí maximum, aspoň u nás to tak je. V kľude sa ho spýtaj, čo by ho bavilo robiť? Rozprávaj sa s ním ako kamoška, nie ako matka, ktorá mu nariaďuje. Aj on potom bude mať k tebe dôvernejši pristup. Držím vám palce obom 👍😉

autor
29. máj 2025
@margotka17

A to si sa aj cez mail vydávala? Tam si tiez musela komunikovať nie? Jednoducho pre dobro svojho dieťaťa človek vždy robí maximum, aspoň u nás to tak je. V kľude sa ho spýtaj, čo by ho bavilo robiť? Rozprávaj sa s ním ako kamoška, nie ako matka, ktorá mu nariaďuje. Aj on potom bude mať k tebe dôvernejši pristup. Držím vám palce obom 👍😉

@margotka17 ja som sa ho uz od zaciatku roka v klude pytala ze ci sa mu tam paci.. Ci zvlada dochadzanie... Aki su spoluziaci.. Zakazdym.. Aj psychologixke som vravela.. Nak sa ho popyta nech ona povyzveda. Jeho odpoved bola ze sa mu paci.. Zetam chce ist.. Ze to je v pohode.. Aj na pol?roku.. Stale.. Som sa zaujimala.. Ci nechce zmenit skolu.. Proste stale oen ze je to ok.. Aj u psycho som to cez nu nech sa pyta ..este aj na 3/4 roka ci je spokojny.. Vserko ok.. Az na tie znamky.. A aj to len teraz ku koncu obchytal zle znamky.. Dovtedy mu to slo tak 3.. Z nieco 4..alebo sice 4-5 ale blizsie ku 4.. No tenro mesiac sa to zmenilo... Ja na neho ani nekricim.. Ani?nedirigujem... Viem ake ma stavypsychicje tak sa snazim milo vzdy.. Aj teraz som sa pytala ze vo ideme robit.. Jeho odoved zeon ma na haku uz.. Pitom ze si to opravi.. Potom zase ze tak pojde inde.. Ale nevie kde.. Ja aom mu navrhla ze kuchar casnik.. Nechce.. To by nemal podla mna zle.. A neni to ani tazke podla mna.. No urxite lahsie ako elektrikar

margotka17
29. máj 2025

Tak nech ide za záhradníka, bude robiť fyzicky s lopatou pri realizácii záhrad. Veľa firiem teraz takto funguje. Hlavné, nech si niečo vyberie. Môže ísť za holiča - kaderníka. Tam nie je potrebná matematika ani slovenčina nejako zvlášť. Alebo nech ide v BB do školy Pod Bánošom za včelára. Bude vonku v prírode, škola ma duálne vzdelávanie a sú tam aj rôzne iné odvetvia cukrari... Možno keby si tam s ním išla vopred pozrieť, aby videl, ako to funguje.

Strana
z4