Ako prebieha maturitná skúška z angličtiny?
30. jan 2024
autor
•
30. jan 2024@mamickalisticka ďakujem krásne
My sme mali takto:
Ústna: prídeš k stolu, vyberieš si číslo, pod to spadá téma, opis a dialóg. Dostala som čistý papier a pero, kde som si mohla napísať osnovu k téme. Ja som mala téma Book. Potom opis obrázka, opisujes co vidíš na obrázku, ja som mala science and technology, a dialóg som mala s učiteľkou, o tom ze chcem odísť do zahraničia a nechcem ďalej študovať, ona bola akože moja mama, a mala som jej povedať argumenty.
Nemali sme prístup k slovníku alebo prekladaču.
Písomná: test a listening. Zaznacujes abcd správne odpovede.
Sloh, tému som mala traveling, dostali sme k tomu papier s osnovou, a museli sme každý ten bod v slohu nejak spomenut a rozpísať sa o ňom.

Ústna.. prídeš do miestnosti k stolu, vyberieš papierik s číslom otázky.. daju ti papier.. my sme šli k pc a mali sme tam prekladač,kde sme si prekladali slovíčka, samozrejmé ze sme mohli iba ten používať a žiadne iné stránky.. myslim ze sme mali aj nejakú osnovu, nejaké otázky aby sme vedeli o com konkrétnejšie hovoriť.. príprava 20min, speaking 20min.. oni sa pýtajú, je to skôr rozhovor ako monológ. Posledná otázka je väčšinou dialóg (ja som mala temu zdravie, mali sme roleplay u doktora) pozostava z troch častí.... Písomná. Je to test. Reading, listening. Označuje sa A B C D správna odpoveď. Nevirm presne aky cas, 45 až 60min sme mali na to..neviem presne. Potom ďalšia časť je sloh. Naša tema bola zvyky a tradicie na SK.. bol aj dream house, dream job čo si pamätám ročníky pred.. na to je tiež hodina. Cca toto.. mozno niekto nieco doplni