Ako presvedčiť mamu na kúpu iPhonu 12?
Ahojte,mám 12 rokov a chcela by som iphone 12. Mama mi ho nechce kúpiť,poradíte mi prosím ako ju presvedčiť? Peniaze by som jej vrátila všetky,chcem ho teraz lebo je v akcii. Ona chce aby som si polku ceny našetrila.Lenže ja si našetrím ale bude to chvíľu trvať. A tá akcia netrvá mesiac. Poradíte mi prosím? A taktiež by som potrebovala radu ako si zarobiť keď bývam v meste, môj ujo má bufet tam si tiež zarobím lenže teraz som v meste tak vás prosím o radu.
Na iPhone máš cas, keď budeš dospelá a zarobíš si na celý.
Šetrí a bude ďalšia akcia. a prečo práve iphone?
akcie byvaju kazdu chvilu skonci tato pride dalsia.... iphone nieje zivota dolezite a ty sa naucis trpezlivosti aspon
@michaelach329 zarobit mozes az od 15 rokov a ked ze mas teraz iba 12 tak musis respektovat rozhodnutie tvojej mamy, ci je mobil v akcii, alebo nie. Nepises ani dovody, mozno tvoja mama tolko penazi ani nema, ked budes chodit do prace a platit ucty budes vediet, kolko trva nasetrit si na mobil a trva to dlhsie ako nasetrit si nan na brigade popri skole, ked nemas ucty, ktore treba platit.
Zarobiť si chceš akože kedy? Véd máš 12 rokov, robiť ešte nemôžeš. Iphone ta počká, neboj
Hádam si nemyslíme, že v čase tic-tocu a neviem akých ďalších sieti, keď už na Facebooku sú len 40+ dinosaury,tak 12 ročná teenegerka hľadá radu na koníka?

Mas 12, skutocne nemas nic nasetrene? Keby som teraz presla penazenky mojich deti, nasla by som tam hadam viac ako vo svojej, realne ani 20€? Nieco iste mas, vyloz mamine na stol a dohodnite splatky, kedy kolko a plan kedy ich zarobis, mozno to neprejde, ale skusila by som, mas sancu ukazat, ze si zodpovedna
12-ročnej by som ako rodič kúpila nejaký starší iPhone max z bazáru, skús jej navrhnúť túto možnosť.
@michaelach329 ja by som striehol na bazarovych portaloch na pekny kusok od doveryhodneho predavajuceho (skor damy, naozajstnej majitelky, ktora ma jediny inzerat a ma k mobilu vsetko vratane orig.prislusenstva, krabicky, niektori aj nadobudaci doklad) za zlomok ceny noveho. A medzitym sa snazil mat cosi nasetrene.
@michaelach329 moje deti maju cez 20 rokov a ver mi ak chcu taky telefon musia si ho riadne zaslužiť.. A učíme ich to od malička že ak niečo velmi chceš musiš vydržať, počkať , zaslužiť si.. a ver tomu mohla by som im kupit aj najnovši Iphone a aj tak ho nedostanu dnes.. Napr dnes moja dcera mala promocie, a dostala McBook Air, ale za tym bolo vela jej driny a usila..Nič nie je len tak. .a možno to tak od teba chcu aj tvoji rodičia, aby videli že si to zaslužis napr aj dobrými znamkami, a nie preto ze chces Iphone len tak z rozmaru lebo to ma spolužiak.
12 rokov a už je nutný mobil a ešte iphone? To sú mi veci...
Moje deti nemajú a aj 13 ročný ho má telefón len kedy tedy, tak večer na hodinu.
Môj syn je v tvojom veku. Iphone by som mu nekúpila ani keby si na neho zarobil celý. Odhliadnuc od faktu, že ide len o predraženú imidzovku, riziko poškodenia či straty mi je pridrahe na ohurovanie predpubertalnych spolužiakov.
Ak to nie je tajomstvo...zrovna na MK Ťa kto nasmeroval s touto otázkou?😁
Ja chcem nové auto, vilu s bazénom a kto mi požičia teraz ak nemám na to plnú sumu neporadíš mi? Proste v živote nemá nik všetko okamžite. Našetri si tú polku a potom budeš mať. A nedaj sa tak veľmi ovplyvniť marketingom, dnes 90 percent tovaru je v akcii nonstop, je to len ťahák na ľudí aby tlačili na nich že musia kúpiť okamžite. Ale možno ked našetríš o pár mesiacov bude ešte lepšia cena alebo budeš mať našetrené aj na vyšší model, lebo bude lacnejší ako teraz.
Šetrí a bude ďalšia akcia. a prečo práve iphone?
@sense je to môj vysnívaný telefón
Mas 12, skutocne nemas nic nasetrene? Keby som teraz presla penazenky mojich deti, nasla by som tam hadam viac ako vo svojej, realne ani 20€? Nieco iste mas, vyloz mamine na stol a dohodnite splatky, kedy kolko a plan kedy ich zarobis, mozno to neprejde, ale skusila by som, mas sancu ukazat, ze si zodpovedna
@danieli nedostávam vreckové a peniaze mi rodina vkladá na knižku. Preto si chcem aj nejako zarobiť peniaze lebo má baví pomáhať ľuďom aj keď mi za to neplatia. Ale neviem ako
Ak to nie je tajomstvo...zrovna na MK Ťa kto nasmeroval s touto otázkou?😁
@miskakyska často si čítam rady a tak som napísala
12-ročnej by som ako rodič kúpila nejaký starší iPhone max z bazáru, skús jej navrhnúť túto možnosť.
@laurinka27 ten ktorý chcem je z bazaru,furt pozerám len lacné Iphony cca do 10 000kč aj to je moc
A co ta tak strasne laka na iphone, ze ho musis mat? Chces sa predviest pred spoluziackami? V zivote som iphone nemala, kupujem si Samsung a zijem....Moj syn ma 15 a tiez ma Samsung a nikdy po iphone netuzil. Dovolit si ho mozem, ale naco? Drahe jak slak, rozbije sa to ci pokazi a dovidenia. Ja teda nevidim ziadnu pridanu hodnotu....
@sense je to môj vysnívaný telefón
@michaelach329 a prečo je to vysnívaný telefón, čo je na ňom také "wow"?. Mám dcéru v tvojom veku a tiež chcela tento telefón. Po rozhovore že kvôli jednému telefónu nebude viac cool, ani nebude mať lepší "status" medzi spolužiakmi, a kamarátky bude mať aj keď nebude mať iphone. Sama dospela k názoru že jej stačí aj iný a kupodivu v triede je stále rovnako obľúbená, aj má tie isté kamarátky. A nepotrebuje vyhodiť ťažko našetrené peniaze za niečo čo vlastne ani nepotrebuje. Pretože rovnakú službu jej urobí aj iný lacnejší telefón.
@michaelach329 a prečo je to vysnívaný telefón, čo je na ňom také "wow"?. Mám dcéru v tvojom veku a tiež chcela tento telefón. Po rozhovore že kvôli jednému telefónu nebude viac cool, ani nebude mať lepší "status" medzi spolužiakmi, a kamarátky bude mať aj keď nebude mať iphone. Sama dospela k názoru že jej stačí aj iný a kupodivu v triede je stále rovnako obľúbená, aj má tie isté kamarátky. A nepotrebuje vyhodiť ťažko našetrené peniaze za niečo čo vlastne ani nepotrebuje. Pretože rovnakú službu jej urobí aj iný lacnejší telefón.
@sense áno ja viem ale ja mám úplne zasekany telefón, a ten ktorý chcem je z bazaru a nestojí ani veľa
@danieli nedostávam vreckové a peniaze mi rodina vkladá na knižku. Preto si chcem aj nejako zarobiť peniaze lebo má baví pomáhať ľuďom aj keď mi za to neplatia. Ale neviem ako
@michaelach329 fuuuha ziadne vreckove? A vsetko ide na knizku? Au, mame to podobne, ze teda vacsiu cast odlozime na knizku, ale deckam vzdy nieco nechame po dohode, tym padom nikdy nie su bez penazi a ak nieco vacsie potrebuju povedia, zvazime, ale zvacsa kupime, nejake vreckove na zaciatok by si mohla mat, aby si mala samcu setrit, z nicoho nenasetris
@michaelach329 fuuuha ziadne vreckove? A vsetko ide na knizku? Au, mame to podobne, ze teda vacsiu cast odlozime na knizku, ale deckam vzdy nieco nechame po dohode, tym padom nikdy nie su bez penazi a ak nieco vacsie potrebuju povedia, zvazime, ale zvacsa kupime, nejake vreckove na zaciatok by si mohla mat, aby si mala samcu setrit, z nicoho nenasetris
@danieli dostanem peniaze na výlet a tak zvyšné by som si aj mohla nechať lenže môj brat vždy všetko minie a furt si pýta peniaze a mama mu väčšinou dá. A ja nechcem míňať ešte viac tak jej zvyšok vždy dám. Iphone stojí 5 500kč a to je super cena. Preto hľadám spôsob či nemáte nejaké rady trebárs susedom ako pomôcť a tak aby som si zarobila
A co ta tak strasne laka na iphone, ze ho musis mat? Chces sa predviest pred spoluziackami? V zivote som iphone nemala, kupujem si Samsung a zijem....Moj syn ma 15 a tiez ma Samsung a nikdy po iphone netuzil. Dovolit si ho mozem, ale naco? Drahe jak slak, rozbije sa to ci pokazi a dovidenia. Ja teda nevidim ziadnu pridanu hodnotu....
@mircalla to že ty si iPhone nemala, neznamená, že ho teraz toto 12r dieťa nemôže chcieť. Pozri si aké telefóny majú detské vzory, pochopíš, prečo je okolo toho taký hype už roky.
@mircalla to že ty si iPhone nemala, neznamená, že ho teraz toto 12r dieťa nemôže chcieť. Pozri si aké telefóny majú detské vzory, pochopíš, prečo je okolo toho taký hype už roky.
@denkabemommy A to je na tom prave to chore....alebo su moje deti nornalne. Nie su ani otrokmi detskych vzorov, takze neprenasaj spravanie svojich deti na ine, nie kazde tak funguje. Radsej investujem peniaze do cestavania a vzdelania
@denkabemommy A to je na tom prave to chore....alebo su moje deti nornalne. Nie su ani otrokmi detskych vzorov, takze neprenasaj spravanie svojich deti na ine, nie kazde tak funguje. Radsej investujem peniaze do cestavania a vzdelania
@mircalla tak veľmi záleží aké hodnoty majú deti vštepované, ale všimla som si, že dievčatá sú na toto náchylnejšie.
Ono to je tým deťom naozaj zbytočné, jediná dobrá vec je, že ukazuje veľmi presne aj dynamickú polohu, takže keď dieťa nedvíha mobil dá sa aspoň skontrolovať jeho poloha, ja ako dospelá iPhone mám ale teda z iných dôvodov, než sa ukázať pred kamoškami 🤣.
Ale od malička moje deti učím, že zážitky sú nad materiálne veci 🙂.
@sense áno ja viem ale ja mám úplne zasekany telefón, a ten ktorý chcem je z bazaru a nestojí ani veľa
@michaelach329 riesenim zasekaneho telefonu je odzalohovat z neho veci (zvacsa len foto a videa, ak si ich neukladala na pridavnu pamatovu karticku), pamatat si/mat zapisane mena a hesla kont do vsakovakych aplikacii a resetovat mobil do tovarenskych nastaveni (bude ako ked si ho prvykrat spustila novy). A nasledne po prihlaseni sa do svojho (Google/gmail?) konta instalovat len to, co naozaj potrebujes/pouzivas.
A ak je to Android podporujuci pamatove karty, tak si kupit najvacsiu, aku mobil podporuje (treba vygooglit podla presneho ciselneho oznacenia modelu) a v aplikacii Fotoaparat v nastaveniach presmerovat na nu ukladanie foto/video. A aj pripadnych mapovych podkladov (map) offline navigacii, ak nejake pouzivas.
Kup si radšej normálny telefón z obchodu ako iphone z bazaru. Kupuješ si ho kvôli značke alebo funkčnosti? Telefón ktorý je za 150€ je rovnako dobrý ako za 1000€
@michaelach329 ide leto a tvoj ujo ma bufet,tak da s nim dohodni a zarob si na neho tu polovicu.Ked mama uvidi ako da snazis,nozno ti doloží.A mozno aj ty sama pocas toho prehodnotis priority ked zistis cenu prace.Este si mlada.Ja som zacala brigadovat od 15 rokov.Moja prva vyplata sla na sperk ktory som chcela.Dodnes ho mam.Ale odvtedy jed som brigádovala,tak radsej som bola skrecok a odkladala si.Lebo som zistila vtedy cenu prace.A na druhej strane...Ja som zase odporca iphonu.Za polovicnu cenu vies kupit omnoho viac kvalitny telefon ako ponuka iphone.Nemaju ani tak kvalitne fotaky ako ine.Ficia na inom operacnom systeme ako ine.Maju linux.A ak by sibsu chcela do neho stiahnut napriklad hudbu nie je to take jednoduche.Potrebujem v PC na to program na konfiguraciu.Cokolvek co budes chciet d nim robit,je omnoho zlozitejsie ako android.Skratka tu cenu co zaplatis za neho platis len za znacku "nakusnuteho jablka"

Mama súhlasila keď si polovicu zaplatíš, zatiaľ prežiješ aj so starým telefónom.