Ako riešiť problematiku drog medzi tínedžermi?
Dobry deň mám 15 rokov a som momentálne v 9 ročníku a zaujímal by ma pohľad dospelých na situáciu z drogami a detmi.
Na našej skole je nespočetne veľa deti ktoré uz drogy bohužiaľ vyskúšali a niektoré učiteľky o tom už vedia ale vôbec sa to nerieši chcela by som niako pomôcť ale neviem ako a veľa mojich kamarátok skončilo zle a to už v tak nízkom veku koli drogám, budem rada za každý názor.
@nikuska155 môžeš spravit prezentaciu a navrhnuť, ju odprezentovat pred celou školou a samozrejme nepoddat sa drogam, je mi luto dnesnej mládeže
@nikuska155 vau, klobúk dole pred tebou, že uvažuješ ako pomôct, máš to tak blízko pri sebe a si tak inteligentná že dokážeš odolať.
Ja som drogy nikdy nemala a ľudí ktorí ich brali som obchádzala. Je to prirodzená selekcia. Ľuďom ktorí nechcú aj tak nepomôžeš. Na to majú rodičov, školskú psychologičku a podobne. Pamätaj 5 ľudí s ktorými sa najviac stretáva s tvoria tvoju osobnosť. Nedovol aby to boli títo....
Zaoberaj sa kamarátmi ktorí za to stoja a choď smerom hore,.kým ostatní padajú.
Vždy boli takí čo podľahli, doplatili, takí čo sa z toho dostali...a takí ktorí mali lepšie veci na práci....
Som na teba pyšná, drž sa.
@nikuska155 mám dcéru v Tvojom veku a tiež, keď mi rozpráva, čo všetko jej spolužiaci nosia do školy a skúšajú, tak mi je z toho do plaču. Takto sa ničiť... A vedia to učitelia, rodičia a nic s tým nerobia. Neviem, kam to speje, dcéra je v tomto veľmi rozumna a zodpovedna-zatial. Veľa sa o tom rozprávame, verím a dúfam, že to takto ostane. A Ty môžeš byť hrdá na seba, že odolávas a takto múdro to vnímaš. Nech Ti to ostane.
,
No ja mam iny nazor.. podla mna ti co to maju v sebe dopadnu zle ci pri drogach ci pri alkohole.. ti co to v sebe nemaju tak mozu vyskusat aj drogy a vyrastu z nich normalni ludia.. drogy by nemali byt povolene ale podla mna sa to az moc riesi.. to ze si niekto nieco rekreacne obcas da z neho odpad spolocnosti neurobi a z tych co urobi tak ti by tak dopadli tak ci tak

Je to strašná pliaga. V Tvojom veku som aj ja mala na gympli niekolko spoluziakov ktorí začali s "neskodnou" marisou, do maturity niektorí presli postupne až na herak. Tie osudy sú rôzne, niekomu to spustilo psychiatrické ochorenie, jeden sa predavkoval keď mal 26, niektorí sa doteraz len pretlkaju a nič iné v živote ich nezaujima, len to kedy zase fuknu, uplne osprosteli, ale poznám dvoch takých, že prestali a teraz už žijú pomerne slušne. Som 19 rokov od maturity a doteraz to považujem za najhoršiu vec, ktorá sa mladým môže stat.