Ako riešiť problémy na strednej škole s chorobou a dopravou?
Zdravím. Prosím poradte mi mám chronickú chorobu a neustále je mi zle , mám veľké bolesti žalúdka skoro neustále a bolí ma hrudník ( niekedy som v takom stave , že kolapujem ) a ešte mám aj ADHD a preto sa mi nedá moc sústrediť . To učitelia ešte ako tak tolerujú. No mám ďalší problém , úloh a písomiek je tak veľa , že to sa pomaly ani nedá stíhať . Preto musím ísť do postele veľmi neskoro a potom cez deň som veľmi unavená a nevládzem. Hlavným problémom však je to , že kedže skončím v škole a ešte hodinu musím byť v meste , pretože až vtedy mi ide autobus ( 30km) a čo je najväčší problém je to , kedže mi nejdú ani ráno dobré spoje a na telesnú vychovu sa nemám ako dostať kedže hodina sa začína o 7,10 a mne ide autobus až o 6,33 a to prídem neskoro a mám neskorý príchod. Už sa mi začal aj učiteľ vyhrážať , že ma dá na komisionálne preskúšanie. Prosím vás môže ma on dať na komisionálky z predmetu ktorý mám zakazaný vykonávať ( aj to nechce rešpektovať) . Ďakujem vopred za odpovede
Nechce sa mi veriť že žiadny iný autobus pred 6,33 hod nechodí
To jednoducho neverim
A ja zas neverim, ze sa ti ucitel vyhraza komisionalkami zo zakazaneho predmetu. Mas doma rozhodnutie o neklasifikovani ?
Evidentne tu školu nezvládas.Nepises aké máš zdr.problemy, ale toto by mali s tebou riešiť rodičia.To, že poobede čakáš hodinu ste mali vedieť, keď si tam išla aj na nejaký zapadakov sa mi to zdá dlhý cas čakania v špičke.
Ráno určite ide skorší bus...škola kde sa musíš učiť do noci a druhý deň si KO nie je tá správna škola pre teba.
Ak máš ten predmet od lekára zakázaný určite máš o tom potvrdenie, ale zase hodiny sa máš zúčastňovať nie?len nebudeš no neviem máš to celé zvláštne ries to s rodičmi a riaditeľom, učiteľom.V koľko si ročníku nechceš prestúpiť na inú školu baví Ťa odbor?
@pribinak ja verim, lebo tak to je, ked clovek zije v nejakej zastrcenej dedine… urcite ide este rano prvy spoj pre ludi co zacinaju vo fabrike o 6:00… hadam kvoli telocviku, z ktoreho je zrejme ospravedlnena, nebude chodit tym!
Autorka, povedz o svojich problemoch mame. Nech sa dohodne s triednou alebo trebars riaditelkou. Na skole mojej dcery nemusi chodit spoluziacka na tvs ked je to nulta/prva hodina. Ma diagnozu kvoli ktorej je necviciaca, tak naco tam bude rano vysedavat na lavicke.
A na ine predmety stihas rano? Ci len na telesnu nie? Ja som tiez po skole cakala hodinu kym isiel bus. Nam rano isiel 1 a domov 2, ked sme nestihli, tak smola, jedine s prestupom a to je len asi 16km.
Mozno by bolo dobre popremyslat nad inou skolou. Tie stavy mozes mat aj so stresu zo skoly.
@pribinak ono to nie je az take jednoduche, ako to vyzera - dcera prestupovala na strednu skolu, kde sa minuly rok zacinalo o 20 minut neskor, ako sa rozhodli zacinat tento skolsky rok, takze zistit si mozes, no zrazu to zmenia a mnohe deti maju problem, no v skole to nikoho nezaujima - maju si deti zariadit, aby prisli vcas.
@pribinak ja verim. Nemat viac aut, tak ked je moje v servise, nikam sa nedostanem. Nic nenadvazuje, nic nesedi, nezmyselne cestovne poriadky.
Asi jej nejde nadvazujuci alebo priamy, nieze hocijaky hocijakym smerom.
Lutujem ludi odkazanych na spoje.
@babulkomale keď prihlasujem decko na strednu školu, tak riešim ako sa tam to decko dostane
Ak nechodí dobre mhd, tak sa dohodnem s niekym z dediny aby ju za poplatok vozil, alebo hľadám internát
Otázka je, že to je jediná osoba ktorá jazdi busom do školy? Iné decka nechodia do školy do mesta?
Ale tu je hlavný problém niekde inde.
@pribinak evidentne ty vies 👍🤦
@pribinak vies, na tie stredne skoly chodia aj deti z dedin. Takze mozes si vyberat strednu skolu ako chces, ak jediny bus z dediny do najblizsieho mesta ide o 7:00 a predtym ide o 4:57. (priklad z dediny, kde byvaju nasi). Takze ak zacina vyucko skor, ako 8:00, nemas sancu stihat a teda, ist o piatej rano a cakat potom niekde vyse hodiny, to musi byt fakt sranda hlavne v zime.
Nejde o to že meškáš, ale ty by si na tej telesnej ani vôbec nemala byť. Hlavný problém je že, učiteľ nerešpektuje že si oslobodená od telesnej. Ak máš naozaj úplne zakázané cvičiť tak učiteľ musí rešpektovať. Ak to nerešpektuje, musia to tvoji rodičia riešiť s riaditeľom.
mozem sa spytat na aku skolu chodis ?
@pribinak žiješ inú realitu a nedokážeš pochopiť, že občas sú okolnosti také, že tebou navrhované riešenia sú nemožné. Predpokladám, že žiješ na zapadnom Slovensku a nemáš poňatia o tom, ako žijú niektorí ľudia. Ja si tiež hoviem v blahobyte, ale stačí mi, že chodím do hladovej doliny k našim. Vnímam to a vieš, najviac trpia práve deti, hlavne teenegeri. Asi si nevieš predstaviť, že existujú rodiny, kde internát by zaplatiť nedokázali a v dedine o 150 obyvateľoch pracujú odhadom asi traja. Ostatní sú dôchodcovia a nezamestnaní. Takže "sused, ktorý vozí decko" sa nenájde. V dedine u našich sú 4 školopovinné deti, všetky na domácom vzdelávaní. Resp. v rómskom gete asi tiež nejaké sú, ale tie nepoznám. Samozrejme, toto nemusí byť autorkin prípad, ale ja reagujem na tvoj komentár, že neveríš, že nechodí iný bus. Otvor si cp.sk a pozri si, ako chodia spoje do niektorých dedín.
@letfenixa Nemám úplne oslobodenie od telesnej výchovy , no mám najväčšiu skupinu čiastočného oslobodenia a jediné čo môžem je rozcvička... Čiže ani papier o neklasifikovaní nemám ... Ide o to , že na tej vyučovacej hodine som bola 1 krát od septembra aj to má museli ísť tých 30 kilometrov odviesť rodičia a potom išli hneď ďalších 30 kilometrov domov , len aby som mala nejaké známky , tak tam mám teraz 2 jednotky
@luccija som v 1.ročníku , na tú sš som išla pretože som si myslela , že má bude baviť , len je to pre mňa absolútny šok , nechce sa mi vôbec do tej školy chodiť a keď do nej vlastne prídem , tak dostanem len samé zlé známky aj keď sa na to strašne dlho učím
@cimage len na telesnú nestíham.
@darinaslay obchodnú akadémiu
Nechceš prestúpiť na inú školu ? Alebo zmeniť odbor na škole. Ak máte na škole výchovnú poradkyňu, porozprávaj sa s ňou o tom. Čo na to hovoria tvoji rodičia?
Telesnú nemáš úplne zakázanú, keby si ju mala zakázanú tak by si mala úplne oslobodenie od telesnej.

Ak to nedokážeš ty dostatočne vysvetliť učiteľovi, tak nech mama zoberie so sebou aj potvrdenie od lekára o ADHD a ona mu vysvetlí alebo nech to vysvetlí aj triednej učiteľke.