icon

Ako riešiť rodičovskú kontrolu v tínedžerskom veku?

23. apr 2025

Ahojtee
Mám 15 (uz 15 a pol) a od 10 mám nastavenú rodičovskú kontrolu (5 hodín denne, ktorých väčšinou nevyužijem) a večierku od 22:05 do 5:55. Niesom s tým spokojná, obmedzuje ma to (niekedy zabudnem nastaviť budík) a mam pocit neustálej kontroly a žiadnej voľnosti. Už som sa o tom s nimi x krát rozprávala že už mi to prekáža, už proste nemám 12 a prídem si zodpovedná, rodičia vždy povedali že ma budú kontrolovať až do 18 ale proste ja to už psychicky nedávam. Taktiež mam pocit že si myslia že sú niečo viac, akokeby nejakí bohovia a ja som obyčajný človek. Strašne mi to prekáža, hlavne ta večierka a to, že môžu kontrolovať absolútne všetko (aké aplikácie mám, koľko ich používam, polohu...) Vždy ma otec zhučal že som usoplené malé decko (nabudúci rok mam strednu, to určite male decko niesom) učím sa zväčša na 1 (aj tak odo mňa požadujú lepšie vykony) Navštevujeme aj psychologičku, ešte minulý rok keď som mala 13-14, ešte v 13 to chápem, ale už mam proste 15 a strašne mi to prekáža. Obmedzuje mi to život a ja to uz psychicky nedávam, niekedy mám pocit že aj smrť by bola lepšia..

srbskalizzy
24. apr 2025

Aoj slecna, viem ta pochopit a chapem ta. Zazila som to. V 18rokoch vonku v zime ked rozli lampy 5minut na navrat domov. V lete? Max do 20h ani o chlp dlhsie ani pred domom. Zle znamky? Bitka...snaha vykomunikovat si doucko? Bitka lebo sa dobre neucim a som neschopna...isla som do obchodu zo zoznamom ako wc papier do centu som musela na stol vylozit vydavok, kupit si žuvacku za v tej dobe 1.5sk? Nech za 2sk? Neblazni neexistovalo to bol tazky pruser.
Telefon? Ano dostala som, aby som moha kazdych 30minut zdvyhnut telefon a ohlasit sa ze kde som... ak mi meskal autobus zo skoli a namiesto 14:20 sme odchadzali 14:25 , a teda som aj domov meskala musela som donies cestovny listok kde bol cas lebo inak mega pruser...kamosi? Neblazni to? Pff ak sa so mnou niekto zacal kamosit ,rychlo prestal. Lebo vyslovene musela som priviest dom na "vysluch" kde si ta z rodneho listu z doticnym sadla a otazky "koho si, kde byvas, do kedy mozes byt vonku,mozes ist sam/sama do mesta"...ked som zacla brigadovat do centu odovzdat vyplatu, spolu z vyplatnou paskou aby som si nedaj boze nieco nenechala...
Ked som nieco chcela priklad ist do kina prva otazka kedy konci? Ako nahle tam bol taky cas ze nestiham vecierku ci zimnu ci letnu, neslo to a ak tam aj nemohla lebo "na hluposti ti nedam"
Btw. Do domavnosti sme dostali pocitac v mojich cca 13-14? Nepamatam presne, ale mal wim 93... a podrz sa ak som mala projekt do školi musela som ho spracovat do 25minut potom na tyzden embargo. To ze som nestihla boli moje sracky moj pruser moja zla znamka moj vyplesk...takze ver mi niesi v tom sama. Kludne napis ak sa citis zle.

crazy_cat_lady
24. apr 2025
@srbskalizzy

Aoj slecna, viem ta pochopit a chapem ta. Zazila som to. V 18rokoch vonku v zime ked rozli lampy 5minut na navrat domov. V lete? Max do 20h ani o chlp dlhsie ani pred domom. Zle znamky? Bitka...snaha vykomunikovat si doucko? Bitka lebo sa dobre neucim a som neschopna...isla som do obchodu zo zoznamom ako wc papier do centu som musela na stol vylozit vydavok, kupit si žuvacku za v tej dobe 1.5sk? Nech za 2sk? Neblazni neexistovalo to bol tazky pruser.
Telefon? Ano dostala som, aby som moha kazdych 30minut zdvyhnut telefon a ohlasit sa ze kde som... ak mi meskal autobus zo skoli a namiesto 14:20 sme odchadzali 14:25 , a teda som aj domov meskala musela som donies cestovny listok kde bol cas lebo inak mega pruser...kamosi? Neblazni to? Pff ak sa so mnou niekto zacal kamosit ,rychlo prestal. Lebo vyslovene musela som priviest dom na "vysluch" kde si ta z rodneho listu z doticnym sadla a otazky "koho si, kde byvas, do kedy mozes byt vonku,mozes ist sam/sama do mesta"...ked som zacla brigadovat do centu odovzdat vyplatu, spolu z vyplatnou paskou aby som si nedaj boze nieco nenechala...
Ked som nieco chcela priklad ist do kina prva otazka kedy konci? Ako nahle tam bol taky cas ze nestiham vecierku ci zimnu ci letnu, neslo to a ak tam aj nemohla lebo "na hluposti ti nedam"
Btw. Do domavnosti sme dostali pocitac v mojich cca 13-14? Nepamatam presne, ale mal wim 93... a podrz sa ak som mala projekt do školi musela som ho spracovat do 25minut potom na tyzden embargo. To ze som nestihla boli moje sracky moj pruser moja zla znamka moj vyplesk...takze ver mi niesi v tom sama. Kludne napis ak sa citis zle.

@srbskalizzy prepac, ale to, co si zazila ty mi pride neporovnatelne s tym, co tu opisuje autorka.. ju nikto nebije, nezakazuje ist von s prvym zapadnutym lucom slnka a podobne..

srbskalizzy
24. apr 2025
@crazy_cat_lady

@srbskalizzy prepac, ale to, co si zazila ty mi pride neporovnatelne s tym, co tu opisuje autorka.. ju nikto nebije, nezakazuje ist von s prvym zapadnutym lucom slnka a podobne..

@crazy_cat_lady snazim sa jej aj hlavne ukazat ze jednoducho ano, ma to prisne ale moze byt horsie...
Ze netraby mysliet kvoli tomu na smrt.

lienka.7
24. apr 2025
@srbskalizzy

@srbskalizzy mrzí ma, čo si zažívala, naozaj 😔 ale to je neporovnateľne ina situácia ako u autorky. Aby som robila scény z toho, že od 1 do 3 ráno nemôžem byť na mobile? 🤦‍♀️ taktiež nevidím nič zlé na tom obmedziť mobil. Tiez mojim obmedzujem TV, lebo by tam boli aj celý deň pred ňou.

srbskalizzy
24. apr 2025
@lienka.7

@srbskalizzy mrzí ma, čo si zažívala, naozaj 😔 ale to je neporovnateľne ina situácia ako u autorky. Aby som robila scény z toho, že od 1 do 3 ráno nemôžem byť na mobile? 🤦‍♀️ taktiež nevidím nič zlé na tom obmedziť mobil. Tiez mojim obmedzujem TV, lebo by tam boli aj celý deň pred ňou.

@lienka.7 ved za to som sa rozpisala o tom co je real "peklo", aby si uvedomila ze horsie to vie byt a mysliet na smrt je zbytocne lebo nemoze mat telefon a dlhsiu vecerku... chapes.

crazy_cat_lady
24. apr 2025
@srbskalizzy

@crazy_cat_lady snazim sa jej aj hlavne ukazat ze jednoducho ano, ma to prisne ale moze byt horsie...
Ze netraby mysliet kvoli tomu na smrt.

@srbskalizzy chapem, ale ani prisnym by som to nenazvala, hoci chapem, ze ona to v jej veku a situacii tak moze brat... ale ano, su deti, ktore tu vychovu maju xy krat horsiu a aj rozne obmedzenia, tak mozno si to autorka porovna a uvedomi, ze to, co riesi, vlastne nie je taka tragedia, ako si myslela, v porovnani s inymi..

subartic
24. apr 2025
@komplikovana

@luccija ja pisem viacmenej o tom, ake odpovede sa jej dostavaju. Troska citlivejsi pristup by nezaskodil. Hlavne u teenegerov. To sa vsetky tak spravate k detom v puberte? Hovorite, ze su usoplene male deti? To je asi aj vizitka rodicov nie? Nehovorim, ze ma, alebo nema pravdu, treba len pocuvat-citat co hovori. Nemyslim si, ze jediny problem je mobil, bude tam toho viac.

@komplikovana dnešná generácia detí je generácia tkzv. snehových vločiek . Majú veľmi nízku hladinu frustrácie a pri akejkoľvej záťaži sa psychicky rútia ( všeobecne ) , pretože nie sú vystavované diskomfortu , neustále sa im mnoho veľmi liberálnych rodičov snaží vyhovieť a to je ešte ten lepší prípad , horší je keď je to tým rodičom jedno . Ako chceš v tomto prípade pristupovať citlivo ? Vysvetlí sa to prečo nie, vreští pubertiak , nastúpi rozhodnutie rodiča nebudeš mať mobil po určitej hodine , budeš na ňom toľko a toľko , bodka . Spolupráca s mojou dcérou je momentálne vyčerpávajúca a náročná , ale pozná hranice a keď ich prekročí , je potrestaná práve odobratím mobilu . Moja mama to riešila, že mi jednu švacla po chrbte a hneď som vedela kde je sever, a mám ju veľmi veľmi rada. Ja to takto však neriešim .

komplikovana
24. apr 2025
@subartic

@komplikovana dnešná generácia detí je generácia tkzv. snehových vločiek . Majú veľmi nízku hladinu frustrácie a pri akejkoľvej záťaži sa psychicky rútia ( všeobecne ) , pretože nie sú vystavované diskomfortu , neustále sa im mnoho veľmi liberálnych rodičov snaží vyhovieť a to je ešte ten lepší prípad , horší je keď je to tým rodičom jedno . Ako chceš v tomto prípade pristupovať citlivo ? Vysvetlí sa to prečo nie, vreští pubertiak , nastúpi rozhodnutie rodiča nebudeš mať mobil po určitej hodine , budeš na ňom toľko a toľko , bodka . Spolupráca s mojou dcérou je momentálne vyčerpávajúca a náročná , ale pozná hranice a keď ich prekročí , je potrestaná práve odobratím mobilu . Moja mama to riešila, že mi jednu švacla po chrbte a hneď som vedela kde je sever, a mám ju veľmi veľmi rada. Ja to takto však neriešim .

@subartic pisem o ne-citlivom pristupe zien z MK. Ake odpovede dostava. Preco by mala byt 15rocna slecna oznacena za dramaqueen, ked ma problem? Ty sa svojej dcere venujes, komunikujes. Co ak rodicia autorky to nerobia? Ak sa rozhodne teeneger napisat na MK, nemalo by sa mu dostat posmeskov. A to jej odpisuju dospeli ludia. O tom pisem.

srbskalizzy
24. apr 2025
@crazy_cat_lady

@srbskalizzy chapem, ale ani prisnym by som to nenazvala, hoci chapem, ze ona to v jej veku a situacii tak moze brat... ale ano, su deti, ktore tu vychovu maju xy krat horsiu a aj rozne obmedzenia, tak mozno si to autorka porovna a uvedomi, ze to, co riesi, vlastne nie je taka tragedia, ako si myslela, v porovnani s inymi..

@crazy_cat_lady presne presne tak

nelka93
24. apr 2025
@komplikovana

@nelka93 samozrejme je to jej verzia, ale odpovedat sa da stale slusne. Nie byt hned zhejtena, ze co vymysla. Nikomu by sa taky pristup nepacil. Si predstav, prides k psychologovi na konzultaciu a on tam na teba spusti taku lavinu, ze co vymyslas. Ide o pristup ako je dana vec podana. Tu su dospele zeny a pozri ako sa vyjadruju smerom k 15 slecne, ktora potrebuje byt pochopena.

@komplikovana ale však väčšinu ju chápe, ale viac chápeme rodičov. Rodicia sú starší, je to ich jedine dieťa, zrejme vytúžené, takže logicky sa boja. Nič strašné jej nerobia

lienka.7
24. apr 2025
@subartic

@komplikovana a co je ine ako dráma Queen? Uvažovať o smrti, lebo nemám v noci mobill keď mam spat? To akože fakt??? 😳
Presne ako pise
@subartic porozpravam sa s dietaťom, vysvetlím co a ako a pokial zial nepochopi vážnosť situácie, rozhodnem ja ako rodic ako bude a bodka. Stále som to ja, kto má tú zodpovednosť. Ani sa nedivím potom, ze vymýšľajú všelijaké výzvy a takéto deti sú velmi ľahkým terčom. Pamatam si, ze my sme mali na strednej "podmienku" vstupu do partie, ze s nimi musíš chodit poza školu fajčiť. No povedala som im v triede, ze ich kašlem. A nebola som teda zďaleka jediná... mam svoju hlavu a nebude mi nikto diktovať coam a co nemám robiť. Inak sranda, ze rodit ma držať ústa a nič nepovedat, ale ostatné decka ti rozkazovať môžu... chore
Dnesne deti absolútne nemajú hranice, vidíme to uz pri malých deťoch ako sú mnohé matky neschopné im povedať nie, keď robia zle napr., ale ešte budu ich nevhodne chovanie ospravedlňovať 🤦‍♀️

ss1908
24. apr 2025
@srbskalizzy

@srbskalizzy ahoj ak sa mozem spytat ake mas teraz vztahy s rodicmi?

komplikovana
24. apr 2025
@lienka.7

@komplikovana a co je ine ako dráma Queen? Uvažovať o smrti, lebo nemám v noci mobill keď mam spat? To akože fakt??? 😳
Presne ako pise
@subartic porozpravam sa s dietaťom, vysvetlím co a ako a pokial zial nepochopi vážnosť situácie, rozhodnem ja ako rodic ako bude a bodka. Stále som to ja, kto má tú zodpovednosť. Ani sa nedivím potom, ze vymýšľajú všelijaké výzvy a takéto deti sú velmi ľahkým terčom. Pamatam si, ze my sme mali na strednej "podmienku" vstupu do partie, ze s nimi musíš chodit poza školu fajčiť. No povedala som im v triede, ze ich kašlem. A nebola som teda zďaleka jediná... mam svoju hlavu a nebude mi nikto diktovať coam a co nemám robiť. Inak sranda, ze rodit ma držať ústa a nič nepovedat, ale ostatné decka ti rozkazovať môžu... chore
Dnesne deti absolútne nemajú hranice, vidíme to uz pri malých deťoch ako sú mnohé matky neschopné im povedať nie, keď robia zle napr., ale ešte budu ich nevhodne chovanie ospravedlňovať 🤦‍♀️

@lienka.7 predstav si, ze prides k psychologovi s nejakym problemom. On sa k tomu vyjadri, ze podla neho su to malichernosti, ludia maju aj horsie problemy. Nema sa s tebou o com dalej bavit. Aj taketo rady sa tu mladej slecne dostali. Preco? Z nejakeho dovodu tu napisala. Preto hovorim, netreba zlahcovat. A komunikovat na slusnej urovni. O to viac, ze sa jedna o dieta oproti nam. Samozrejme vela nepovedaneho chyba, ale predpokladam, ze sa autorka uz neozve.

lienka.7
24. apr 2025
@komplikovana

@lienka.7 predstav si, ze prides k psychologovi s nejakym problemom. On sa k tomu vyjadri, ze podla neho su to malichernosti, ludia maju aj horsie problemy. Nema sa s tebou o com dalej bavit. Aj taketo rady sa tu mladej slecne dostali. Preco? Z nejakeho dovodu tu napisala. Preto hovorim, netreba zlahcovat. A komunikovat na slusnej urovni. O to viac, ze sa jedna o dieta oproti nam. Samozrejme vela nepovedaneho chyba, ale predpokladam, ze sa autorka uz neozve.

@komplikovana prepáč, ale načo s každou blbostou behať za psychológom? Potom, ze nie sú termíny pre ľudí, čo to naozaj potrebujú. Jednoducho dieťatu vysvetlím, ze su nejaké pravidlá, postupy, život nie je anarchia. A bud to pochopí alebo nie.

tiika
24. apr 2025

Čiže sa už necitis ako dieťa, ktoré je potrebné strážiť. Vnimas sa už ako dospelejsie a zrelšie. Kontrola v takejto miere ta už i momentálne psychicky vyčerpáva.
Takze by si chcela asi viac voľnosti a dôvery zo strany rodičov v to, čo robíš? Možno vo väčšej miere rozhodovať o sebe, o tom ako a s kým travis volny čas, aby ti cast zodpovednosti prenechali na tebe?

srbskalizzy
24. apr 2025
@ss1908

@srbskalizzy ahoj ak sa mozem spytat ake mas teraz vztahy s rodicmi?

@ss1908 z tymi ludmi, sa nebavim, nestikam. Apsolutne. Dokonca je tam sudny zakaz stiku nakolko som tak z nich bola v hlave zle az to pekne nebolo ich pritomnost vo mne vyvolala zachvaty paniky, depresie...realne mam papierovo PTS kvoli detstvu. Uz je to 7skoro 8rokov co som ich zmazala zo zivota, vlastne celu rodinu pretoze krsny rodicia stary rodicia a sirsia rodina stale do mna isli aby som im odpustila a aj som to z raz urobila chvylu sa snazili ale potom zas ako v minulosti stym ze zasahovali do mojho manzelatva a casom aj do vychovy.

sisska96
24. apr 2025
@srbskalizzy

@ss1908 z tymi ludmi, sa nebavim, nestikam. Apsolutne. Dokonca je tam sudny zakaz stiku nakolko som tak z nich bola v hlave zle az to pekne nebolo ich pritomnost vo mne vyvolala zachvaty paniky, depresie...realne mam papierovo PTS kvoli detstvu. Uz je to 7skoro 8rokov co som ich zmazala zo zivota, vlastne celu rodinu pretoze krsny rodicia stary rodicia a sirsia rodina stale do mna isli aby som im odpustila a aj som to z raz urobila chvylu sa snazili ale potom zas ako v minulosti stym ze zasahovali do mojho manzelatva a casom aj do vychovy.

@srbskalizzy fuuuuuu to je niečo hrozné....

srbskalizzy
24. apr 2025
@sisska96

@srbskalizzy fuuuuuu to je niečo hrozné....

@sisska96 uprimne. Do zivota viem aky tip rodica byt nechcem. Hranice su nastavene ,ja respektujem deti oni mna. Navzajom si vieme povedat dakujem, povedat lubim laska moj/a /maminka..to som nikdy nepocula...

terezkaarthuramax
24. apr 2025
@srbskalizzy

@srbskalizzy je mi luto ze si take zažila. Prajem ti v zivote vsetko dobre. Moj otec bol taky podobny...

srbskalizzy
25. apr 2025
@terezkaarthuramax

@srbskalizzy je mi luto ze si take zažila. Prajem ti v zivote vsetko dobre. Moj otec bol taky podobny...

@terezkaarthuramax dakujem😇 teraz uz je, je dobre mam milujceho muza, deti a skvelich svokrovcov ktorych mam ako druhych rodicov
Spravanie tvojho otca k tebe ma velmy mrzy, obcas mam pocit ze tu bola vlna rodicov ktory nemali chut zmenit chovanie ich rodicov k svojim detom a toz co oni zazivali ako deti zdokonalili a preniesli na svoje

nikolapie
25. apr 2025

Ahoj, absolútne nechápem ako tieto ženy to tu zľahčujú. Tiež som nie tak dávno mala 15 a mám už aj dve deti. Je veľmi dobre, že chodíš k psychológovi a mala by si sa mu zveriť so všetkými starosťami a problémami, ktoré ťa trápia. Cítiš sa nevypočutá, nedocenená a možno prehliadaná. Podľa mňa absolútne s tým nemá nič spoločné ten telefón alebo RK. To je už len taký bonus, ktorý tebe ukázal ako ti rodičia nedôverujú. Za mňa to má oveľa väčší a hlbší význam, čiže myslím si, že ťa trápi vzťah s tvojimi rodičmi.
Dávajú ti rodičia lásku? Keď plačeš prídu za tebou? Objímu ťa alebo povedia že ťa ľúbia? Pochvália ťa ak v škole si sa snažila a doniesla dobrú známku? Alebo ani nevieš čo pochvala znamená? Snažíš sa im stále zavdacovat a nikdy nie si dobrá?
Kľudne mi napíš správu, ak by si si chcela o tom pohovoriť.

ninan2
25. apr 2025

Inak tvoj otec má pravdu, že Family link nejde len tak zrušiť, ak máš v Google konte nastavený svoj vek... Spraví sa to automaticky keď budeš mať tých 16 rokov, čiže onedlho.
My sme to v lete riešili s 13r dcérou. Môžeš si jedine skúsiť spraviť iné konto alebo tuším ešte je možnosť na 24 hodín vypnúť mobil a kontrola sa tým zruší (keď to predtým odklikneš v nastaveniach family linku - ale toto asi nie je priechodná možnosť).

stellariaaquatica
25. apr 2025
@anonym_autor

@n3la samozrejme že chcem reálneho frajera s ktorým sa viem stretnúť atd.. lenze tu ide o princíp, väčšina ľudí si píše práve cez noc.. bojím sa že ani kamarátov nebudem mať na strednej, o frajera sa až tak nebojím, lebo zatiaľ neplánujem vzťah. Len o tých kamarátov, je to dosť smutné že si nemôžem s nimi písať kedy chcem

@autorka ahoj, neboj sa, väčšina normálnych ľudí si nepíše cez noc. Ja som v tvojom veku mala frajera, a mala som rodicovsku kontrolu do 17. Potom som si kúpila druhý telefón z bazosu ktorý som tajne používala "cez noc". Frajera si nájdeš neboj. A taký kto bude súdiť teba kvôli tvojim rodičom, za to nestojí. Máš 15, ty máš pocit že si dospelá ja to poznam ale naozaj si ešte dieťa, a v tom najcitlivejsom veku. Všetko ti to vplýva podvedome na psychiku. Keď budeš mať 18-19 pochopíš, že 15 ročná naozaj si ešte mladá. Ignoruj to, ber to tak, že ty žiješ ako sa ti páči, žiješ sluse (predpokladam) a keď chcú rodičia sa na to "pozerať" tak nech sa pozeraju.. hovoríš že niesi ako tvoju rovesníci že niesi závislá - prečo potom teraz orodujes za to aby si si mohla "písať cez noc" s niekým? Kedy budes potom spať? :D neboj sa, prehrmi všetko. Rodičia dávajú na teba pozor, písať si s chalanmi môžeš aj cez deň

stellariaaquatica
25. apr 2025
@ninan2

Inak tvoj otec má pravdu, že Family link nejde len tak zrušiť, ak máš v Google konte nastavený svoj vek... Spraví sa to automaticky keď budeš mať tých 16 rokov, čiže onedlho.
My sme to v lete riešili s 13r dcérou. Môžeš si jedine skúsiť spraviť iné konto alebo tuším ešte je možnosť na 24 hodín vypnúť mobil a kontrola sa tým zruší (keď to predtým odklikneš v nastaveniach family linku - ale toto asi nie je priechodná možnosť).

@ninan2 dá sa zrušiť, ale zablokuje sa mobil na 24 hodín. Potom sa dá nastaviť zvona len cez mobil dieťaťa. Ja som si to takto zrušila v 17tich

stellariaaquatica
25. apr 2025
@lienka.7

@komplikovana prepáč, ale načo s každou blbostou behať za psychológom? Potom, ze nie sú termíny pre ľudí, čo to naozaj potrebujú. Jednoducho dieťatu vysvetlím, ze su nejaké pravidlá, postupy, život nie je anarchia. A bud to pochopí alebo nie.

@lienka.7 a ty si psychologicka či nejaká vyssia moc? Že urcujes čo je malichernost a čo nie?

martin96321
26. apr 2025

Presne ako si napisala.....tu ide o princip. Mas 15....teda obciansky uz mas,si pravne zodpovedna za svoje činy. Môžeš si platit mobil sama,mozes si kupovat oblecenie a stravu sama,mozes ist byvat niekam ku kamoske ktora uz byva sama,mozes si najst brigady........Ak to nechces,tak pocuvaj rodicov. Zivia Ta,platia Ti vsetko a byvas pod ich strechou. Stale mas na vyber

isis234
26. apr 2025
@nikolapie

Ahoj, absolútne nechápem ako tieto ženy to tu zľahčujú. Tiež som nie tak dávno mala 15 a mám už aj dve deti. Je veľmi dobre, že chodíš k psychológovi a mala by si sa mu zveriť so všetkými starosťami a problémami, ktoré ťa trápia. Cítiš sa nevypočutá, nedocenená a možno prehliadaná. Podľa mňa absolútne s tým nemá nič spoločné ten telefón alebo RK. To je už len taký bonus, ktorý tebe ukázal ako ti rodičia nedôverujú. Za mňa to má oveľa väčší a hlbší význam, čiže myslím si, že ťa trápi vzťah s tvojimi rodičmi.
Dávajú ti rodičia lásku? Keď plačeš prídu za tebou? Objímu ťa alebo povedia že ťa ľúbia? Pochvália ťa ak v škole si sa snažila a doniesla dobrú známku? Alebo ani nevieš čo pochvala znamená? Snažíš sa im stále zavdacovat a nikdy nie si dobrá?

@nikolapie .....presne ako píšeš..... v tom bude problém.. @autorka ..... Dávajú ti rodičia lásku? Keď plačeš prídu za tebou? Objímu ťa alebo povedia že ťa ľúbia? Pochvália ťa ak v škole si sa snažila a doniesla dobrú známku? Alebo ani nevieš čo pochvala znamená? Snažíš sa im stále zavdacovat a nikdy nie si dobrá?

emahol
26. apr 2025

Ahoj rozumiem ti mám to isté ...keď chces môžme si napísať aj osobne😊

lebandulka7
30. apr 2025

Moju kamarátku držali rodičia “na krátko” asi do jej 20ky a všetko čo zameškala (čas s kamarátmi, diskotéky,chaty,prespávačky,…) si doháňala potom lebo mala pocit, že niečo zameškala a keď jej rovesníci už boli ako tak ustálení jej puberta ako keby len začala 🫣

autor
1. máj 2025
@ninan2

@ninan2 v 16? To mam za pol roka