icon

Ako riešiť rodičovskú kontrolu v tínedžerskom veku?

23. apr 2025

Ahojtee
Mám 15 (uz 15 a pol) a od 10 mám nastavenú rodičovskú kontrolu (5 hodín denne, ktorých väčšinou nevyužijem) a večierku od 22:05 do 5:55. Niesom s tým spokojná, obmedzuje ma to (niekedy zabudnem nastaviť budík) a mam pocit neustálej kontroly a žiadnej voľnosti. Už som sa o tom s nimi x krát rozprávala že už mi to prekáža, už proste nemám 12 a prídem si zodpovedná, rodičia vždy povedali že ma budú kontrolovať až do 18 ale proste ja to už psychicky nedávam. Taktiež mam pocit že si myslia že sú niečo viac, akokeby nejakí bohovia a ja som obyčajný človek. Strašne mi to prekáža, hlavne ta večierka a to, že môžu kontrolovať absolútne všetko (aké aplikácie mám, koľko ich používam, polohu...) Vždy ma otec zhučal že som usoplené malé decko (nabudúci rok mam strednu, to určite male decko niesom) učím sa zväčša na 1 (aj tak odo mňa požadujú lepšie vykony) Navštevujeme aj psychologičku, ešte minulý rok keď som mala 13-14, ešte v 13 to chápem, ale už mam proste 15 a strašne mi to prekáža. Obmedzuje mi to život a ja to uz psychicky nedávam, niekedy mám pocit že aj smrť by bola lepšia..

Strana
z6
autor
1. máj 2025
@isis234

@nikolapie .....presne ako píšeš..... v tom bude problém.. @autorka ..... Dávajú ti rodičia lásku? Keď plačeš prídu za tebou? Objímu ťa alebo povedia že ťa ľúbia? Pochvália ťa ak v škole si sa snažila a doniesla dobrú známku? Alebo ani nevieš čo pochvala znamená? Snažíš sa im stále zavdacovat a nikdy nie si dobrá?
Kľudne mi napíš správu, ak by si si chcela o tom pohovoriť.

@isis234 nie..

autor
1. máj 2025
@ninan2

Inak tvoj otec má pravdu, že Family link nejde len tak zrušiť, ak máš v Google konte nastavený svoj vek... Spraví sa to automaticky keď budeš mať tých 16 rokov, čiže onedlho.
My sme to v lete riešili s 13r dcérou. Môžeš si jedine skúsiť spraviť iné konto alebo tuším ešte je možnosť na 24 hodín vypnúť mobil a kontrola sa tým zruší (keď to predtým odklikneš v nastaveniach family linku - ale toto asi nie je priechodná možnosť).

@ninan2 ste si ista ze ozaj v 16?

autor
2. máj 2025

@ninan2 a jak to myslíte ze sa to zrusi samo?

autor
2. máj 2025

@ninan2 a kde mi to príde, že si môžem účet spravovať sama? Musí aj rodič súhlasiť?

ninan2
3. máj 2025

Vyzerá to, že priamo Tebe na email, a rodičia by s tým teda nemali už nič mať. Ak by to nejak obišli, asi by som si na Tvojom mieste zohnala nejaký starší mobil a kúpila simku Tesco mobile napr, za pár eur máš základné dáta a zvyšok budeš na wifi. Ten mobil potom treba samozrejme tajiť. V 16tich mať rodičovskú kontrolu a že si nemôžeš zapnúť ani YouTube, iba detský, mi príde už trochu moc.

autor
3. máj 2025
@ninan2

Vyzerá to, že priamo Tebe na email, a rodičia by s tým teda nemali už nič mať. Ak by to nejak obišli, asi by som si na Tvojom mieste zohnala nejaký starší mobil a kúpila simku Tesco mobile napr, za pár eur máš základné dáta a zvyšok budeš na wifi. Ten mobil potom treba samozrejme tajiť. V 16tich mať rodičovskú kontrolu a že si nemôžeš zapnúť ani YouTube, iba detský, mi príde už trochu moc.

@ninan2 nemam ani YouTube, iba niektore videa mam stiahnute, ktore kukam dookola. Lenze, ja ked sa prihlasim svojim google uctom, tak aj tak oni vedia ze nemam 16 ci kolko, je to registrovane na moje tel. cislo. Vcera som sa s rodicmi o tom rozpravala, povedali mi, ze budem to mat dovtedy, dokym sa neodstahujem. A jak to mam podla vqs spravit, ze vzdy ked sa prihlasim na moj google ucet (napr v skole na pocitaci) ten google vie, ze nemam ten vek a neprihlasi ma..

autor
3. máj 2025

Otec je pocitacovy technik (vyzna sa v pocitacoch) ma hesla od vsetkym aplikacii a aj od googlu, kontroluje mi fotky a emaily, cize vedel by to obist.

vinkel
3. máj 2025

Ja som mala večierku o 21:30 a keď som prešla na strednú tak do 22:15 do 19 rokov.
Si sebecka keď chceš umrieť a koľko ľudí do teba dalo energiu, peniaze, čas a hlavne LÁSKU a ty to chceš len tak zahodiť ?

autor
3. máj 2025
@vinkel

Ja som mala večierku o 21:30 a keď som prešla na strednú tak do 22:15 do 19 rokov.
Si sebecka keď chceš umrieť a koľko ľudí do teba dalo energiu, peniaze, čas a hlavne LÁSKU a ty to chceš len tak zahodiť ?

@vinkel neni to len o tom

pikachu999
3. máj 2025

Bože dieťa v tvojom veku mi telefón ešte ani vlastný nedali a ty sa ideš kvôli takej blbosti zabíjať nie? 🙈 Zozen si cez Bazoš iný radosť má paušály za pár e aj lacné sinky a maj druhý tajný telefón už keď to tak potrebuješ

ninan2
3. máj 2025

No ten tvoj vek je nastavený v Google profile a v tvojom e-maili, preto... Ale teda od 16tich rokov by si mala mať možnosť tú kontrolu zrušiť, mali by automaticky informovať emailom. Len je možné, že aj tvojich rodičov a neviem ako to bude ďalej, ak by s tým nesúhlasili. Ešte je asi možnosť spraviť si potom nové konto/email a nad ním už kontrolu mať nebudú. Ozvi sa potom kľudne, možno budem vedieť poradiť zas.

autor
4. máj 2025
@ninan2

No ten tvoj vek je nastavený v Google profile a v tvojom e-maili, preto... Ale teda od 16tich rokov by si mala mať možnosť tú kontrolu zrušiť, mali by automaticky informovať emailom. Len je možné, že aj tvojich rodičov a neviem ako to bude ďalej, ak by s tým nesúhlasili. Ešte je asi možnosť spraviť si potom nové konto/email a nad ním už kontrolu mať nebudú. Ozvi sa potom kľudne, možno budem vedieť poradiť zas.

@ninan2 nemozem si spraviť dalsie konto, uz som skusala (je to registrovane na moje tel. cislo a podla toho to vie ze nemam 16+)

autor
4. máj 2025
@pikachu999

Bože dieťa v tvojom veku mi telefón ešte ani vlastný nedali a ty sa ideš kvôli takej blbosti zabíjať nie? 🙈 Zozen si cez Bazoš iný radosť má paušály za pár e aj lacné sinky a maj druhý tajný telefón už keď to tak potrebuješ

@pikachu999 nemozem si spraviť dalsie konto, uz som skusala (je to registrovane na moje tel. cislo a podla toho to vie ze nemam 16+)

maranco
4. máj 2025

To úsilie ako oklamať rodičov a mať internet dostupný po 22 hodine radšej venuj škole, koníčkom a reálnym priateľstvám.

lienka.7
4. máj 2025
@anonym_autor

@ninan2 nemam ani YouTube, iba niektore videa mam stiahnute, ktore kukam dookola. Lenze, ja ked sa prihlasim svojim google uctom, tak aj tak oni vedia ze nemam 16 ci kolko, je to registrovane na moje tel. cislo. Vcera som sa s rodicmi o tom rozpravala, povedali mi, ze budem to mat dovtedy, dokym sa neodstahujem. A jak to mam podla vqs spravit, ze vzdy ked sa prihlasim na moj google ucet (napr v skole na pocitaci) ten google vie, ze nemam ten vek a neprihlasi ma..

@autorka čím ďalej tým viac mam pocit, ze ty tu kontrolu jednoducho potrebuješ, lebo si labilna a veľmi ľahko ovplyvnitelna

Strana
z6