Ako rodič reagovať na furry a femboy identitu?
Ahojte maminky,
asi mám otázku, ktorú som si nikdy nemyslela, že budem písať…
Môj 14-ročný syn mi oznámil, že je furry a zároveň sa identifikuje ako femboy.
Najprv som si myslela, že si robí srandu, ale on úplne vážne chodí po byte v líščích ušiach, mačacom chvoste a minikraťasoch, ktoré som mu určite nekúpila ja!
Nevravím, že ho nebudem ľúbiť menej – stále je to moje dieťa – len… úplne sa v tom neorientujem a som z toho trochu mimo.
Máte s tým niektorá skúsenosť? Je to fáza?
Ďakujem za normálne odpovede.
Moja neter ma furrsonu macky, teraz je s tym cela rodina v pohode, ale zo zaciatku to bolo dost tazke. Aby mi ukazala, že v mojej domacnosti chyba macaci zachod, vykonala potrebu na koberec.
@hildeberta tak jej trebalo vysvetlit,ze hovada ziju v mastali
Dajte deťom do ruky telefóny, dovoľte im fungovať na sociálnych sieťach už od škôlok a potom sa čudujeme, že svet ide do p... Ako keby moje dieťa s niečím takýmto príde, tak ho spracem raz dva.. Nehnevajte sa, ale je to chyba nás rodičov.. Vsetko ma dnešná mládež dovolené, rodičia nemajú kvôli práci čas a výchovná facka je trestný čin.. A nie nebije svoje dieťa, a ani som neni zástanca fyzického násilia.. Ale toto je už cez čiaru.. A rady ako nechajte ho to je len obdobie? Obdobie je soabkovy regres pri deťoch, obdobie môže byť separačna úzkosť prípadne obdobie vzdoru pánečku.. A áno, aj za našich čias sme sa s deťmi hrali na,, zvieratká,, ale bola to hra.. Nie presvedčenie, že som ozaj zviera a idem o tom presvedčiť rodičov.. Alebo vážne, kúp mu pelech, wc na kadenie, a začni ho kŕmiť granulami 🫣🙄 môj ty boh..
Smer psychiatria
Je to na ZŠ bežne momentálne. Chodia tak niektoré deti aj do školy. Sa to riešilo.
Moju dcéru k tomuto furry dotiahla jej spolužiačka keď mali 12. Ja som ani nevedela že také niečo existuje. Oni si len robili kostýmy, naučila sa kvôli tomu šiť a kadečo vyrábať, pár krát šli niekde na ihrisko za domom keď tam boli malé deti a hrali sa s nimi na zvieratká, takže detičky boli nadšené a rodičia tiež. Niektorí si dokonca mysleli že sú platené animatorky. Brala som to ako hru a tak aj bolo, trvalo to možno pol roka, potom ju to prestalo baviť a prešla na iné záľuby. Chalani sú trochu pozadu v tomto veku takže v 14 rokoch sú asi na rovnakej úrovni ako 12r dievčatá, takže by som čakala že to dopadne tak isto. Za rok bude zaujímavé zase niečo iné a na toto zabudne.
Ak uplatníš polovicu tu uvedených rád, pak:
a) ti syn prestane dôverovať a
b) bude klamať a pokračovať za tvojím chrbtom
Sama navštív psychológa a zisti, čo s tým chceš robiť.
Zrejme máte medzi sebou dostatočne silné puto, aby sa ti zveril. Bola by škoda mu ublížiť.
Homosexuálov nepovažujem za iných. Pre ľudí, ktorí sa cítia v koži druhého pohlavia mám pochopenie a považujem to za nešťastie a som zástanca toho, aby mali umožnené zmeniť pohlavie a dokonca som názoru, nech im to aj hradí poisťovňa (ak môžu platiť starostlivosť alkáčom a feťákom, tak prečo nie aj takéto zákroky).
Ale toto - prikláňam sa k názoru vyššie - cíti sa ako zvieratko? Tak zvieratká nedostávajú vreckové, jedia na zemi granule, žiadna kola, mekáč, pizza, žiadny mobil, počítač, tv, internet, žiadne nové tenisky. Buď ho to prejde, pretože je to iba módny výstrelok alebo zistíš, že sa ako zvieratko cíti naozaj a to považujem za situáciu, ktorú je potrebné riešiť s odborníkom. Takto by som sa k tomu postavila pri dieťati, ktoré ľúbim.
@melanta kďe písala že sa chová ako zviera? Akmile sa jedná čisto o doplnky, být femboy tak isto znamená že je to propojený buďto s anime kúlturou či iným dôvodom. Kto vám povedal že jedinec trpí mentálnou poruchou akmile nosí chvost
Baby veď si najprv zistite o čo ide až potom niekoho niekam posielajte.
@oldero prečo sa vyjadrujes vulgárne na moju osobu? Tebe príde normálne že malé dieťa si myslí že je zviera?
@hildeberta takže ju doma krmia mačacími kapsičkami? Odčervujú ju? Namiesto k doktorovi chodí k veterinárovi?
A to hovno odpratal kto? Dúfam,že jej mater a že ti kúpila aj nový koberec
@rozculena Radšej vypustiť von, nech si uloví myš.
To ma z internetu..
Na tiktoku je veľa videí Kde v Amerike ale hlavne aj v severských krajinách Deti majú tento ošiel Normálne sa správajú ako zvieratká chodia po štyroch jedia na zemi im to absolútne nevadí Takže ukázať mu aby jedol na zemi asi nebude riešenie do konca aj v mestskej doprave chodia po 4, mňaukajú..
Svet sa obrátil hore nohami a do konca tam sú učitelia povinní vraj akceptovať takéto správanie a aj rodičia je to ich právo..
Som veľmi rada že Žijeme na Slovensku a toto sa ešte stále nepovažuje za normálne a určite by som išla ku psychológovi..
Nedávno bolo krásne video kde americkí policajt zastavil dvoch chlapov, za ry hlost tusim...Kde je jeden tvrdil, že on nie je človek, ale je pes, mal na krku obojok a ten druhý bol jeho akože majiteľ a policajt to uzavrel s tým že v poriadku , v tomto štáte zatiaľ nemajú zvieratá povolené riadiť autá ,takže má vystúpiť a ukončiť tu šaškáreň. A zrazu tie dva psíčky nevedeli čo majú robiť A mohli sa identifikovať Ako chceli
@oldero prečo sa vyjadrujes vulgárne na moju osobu? Tebe príde normálne že malé dieťa si myslí že je zviera?
@stellariaaquatica já si jen myslím že jste špatně pochopila celý koncept furry/femboy a zaměňujete ho s tzv. Therian
Kedy som zjistila ze moj syn je takto nemocny, poslali jsme ho do psychiatricke liecebny no naozaj sa sprava jeste hor. Oblieka sa ako devce, nosieva taketo stupleny a nechava si narast dluhe vlasy. Som sklamana a smutna z toho vseho. Dufam ze tento trend brzy zomre, lebo tieto deti su tragicka buducnost.
Kedy som zjistila ze moj syn je takto nemocny, poslali jsme ho do psychiatricke liecebny no naozaj sa sprava jeste hor. Oblieka sa ako devce, nosieva taketo stupleny a nechava si narast dluhe vlasy. Som sklamana a smutna z toho vseho. Dufam ze tento trend brzy zomre, lebo tieto deti su tragicka buducnost.
@pliesen stejně jak jste jeho poslali na psychiatrické léčení kvůli sexualitě tak vás on/ona pošle do domova důchodců se stejnou grácií až bude mít tu možnost.
Autorka a čo na to otec? Vychovávas ho sama? Súrodenci?
Tak ja by som bola za otvorené rozhovory. Terapia je fajn.
Otázky: Prečo si myslí že je femboy. Pozná niekoho takého? Páčia sa mu muži, chlapci? Kedy to tak pocítil a pod. Ako sa cíti keď sa oblečie ako dievča...
Furry uvedomuje si že to má sexuálny podtón? Alebo sa mu páči len anime štýl a pod. Aké kostými sa mu páčia, kde to videl, má aj takých kamarátov?
Ja by som za psychiatrom nešla hneď ten predpisuje lieky a čo mu dáš aké lieky? Skúsila by som terapeuta/ psychológa na rozhovor. A určite ho nebi. Veď to čo už pomôže má 14. Akurát ti už nebude veriť.
Za mňa by som to riešila a velmi by som sa trapila že kde som zlyhala vo vychove.
Potrebuje správny vzor to je poprve, prihlás ho napríklad do fitka alebo na box, osobne s trénerom, nejaký milý a múdry chlap ho inšpiruje.
Potom ľudia sú sociálne bytosti. Tieto blbosti majú väčšinou z internetu a zároveň od kamarátov. Prihlás ho na krúžky, školu a podobne kde bude mať konzervatívnejšie deti. Uvidíš že sa im prispôsobí lebo rovnako aj byť furry je len snaha byť trendy a zapadnúť.
A potom posledná vec je čo sleduje na internete. Najprv by som išla nato zlahka ale musíš mat prístup ku jeho telefonu a počitaču a zablokovat mu socialne siete a stranky kde chodi do kontaktu s takýmto obsahom a dala by som mu možnost pozerat len normalne stranky. Sú nato aj rozšírenia do počitaču a telefonu kde mu zablokuješ stránky ako reddit, facebook kde taketo veci vidí.
A vela sa s ním rozprávala. Priatelsky si s ním sadla a rozprávala sa s ním. Spoznala čo pre neho táto identita znamená a čo si chce tým dokázať. Možno sa cíti nedocenený, chce byt trendy a vyniknúť, ukázať mu iné cesty.
Ale za mňa je to totálne choré.
Smer rovno psychiater....nepodcenuj to.
No mám pocit, že nám je tu tak dobre žiť, že z tej dobroty nevieme čo vymyslieť a tak vymyslame neexistujuce pohlavia. Čiže synovi si čo dala na obed zjesť? Dúfam len, že nie rezeň a zemiaky? To líšky nezzeru. Verím, že ani sladené vody a sladkosti už mu nedávas. A do školy chodí tiež ako líška? Teda lišiak? Bože, to už fakt na diagnózu toto.
@anonym_0cc937 ved nam vysvetli co to je, zapoj sa normalne do diskusie.

Tak by som mu ten macaci chvost vyrval aj s tym analnym kolikom.......Ak by mi syn povedal,ze je homosexual,bol by som s tym v pohode ak by to povedala dcera ta isto by som to vzal......ale zeby chuja bavil doma......vsetko mozne sa v zivote prihodi,vela veci sa da pochopit......mama by mi jednof fackou vycistila karmu druhou čakry a bolo by po liščom ohone🙄