icon

Ako sa pripraviť na prijímačky na strednú školu?

22. mar 2025

Ahojte baby, tak testovanie 9 za nami, čas pripravovať sa na prijímačky 😨 Syn neurobil nad 90%, obidva predmety 70%, takže prijímačky na SŠ sú nutnosť. Už začína premýšľať nad tým, akým štýlom sa začať pripravovať, keďže už prípravou na testovanie si akoby všetko zopakoval. Škola na to kašle, je to v réžii každého žiaka samostatne. Syn si urobí dostupné vzorové testy zo škôl, na ktoré sa hlási, ale čo ďalej, bude to stačiť? Akým štýlom sa budú pripravovať vaši deviataci? Prípadne, ak viete odporučiť nejakú stránku, kde by sa vedel otestovať z rôznych okruhov? Už sa nepotrebuje učiť konkrétne veci, len opakovať, precvičovať. Podeľme sa o tipy navzájom ❤

kaktusik007
22. mar 2025

ja som googlila podobne skoly po celom slovensku / v cechach a tlacila co som nasla. Kazda skola ma specificke priklady, musis najst take. Je to piplacka a celkom si sa zobudila neskoro --- toto si mala robit najneskor v januari. ;)

autor
23. mar 2025

@kaktusik007 prepáč, ale doteraz sme riešili predovšetkým testovanie 9 a už len prípravou na monitor si syn zopakoval dosť veľkú časť toho, čo bude na prijímačkách. Nemyslím si, že sme sa zobudili neskoro, opakujeme a precvičujeme pravidelne od septembra. Vzorové testy z prijímaciek bude robiť určite aj z iných škôl než na ktoré sa hlási. Uvítam aj ďalšie tipy, ďakujem.

kankam
23. mar 2025

Ja som dohodla dcere doucovanie podla ptedmetu kde vedela ze ma nejasnosti, aby mala istotu. Je velky rozdiel napr.pisat MAT s kalkulackou a bez ( na ZS pracovsli s kalkulackou) . V dokladoch k prijamackam, isla na rovnaky typ skoly len v inom meste, mali v jednom s a v druhom bez. Plus tam kde bolo bez mali o 15 min kratsi cas.
Takze ak mas moznost a mate na vyber lepsiu skolu, prijimacky kde sa hlasi vela studentov, treba skusit aj doucovanie. Stres robi svoje navyse ...

kaktusik007
23. mar 2025

ako clovek pracujuci v skolstve a majuci dvoch pubertiakov uz na strednych skolach ti poviem jedno - ulohy, ktore su na prijimacich skuskach, su uplne odlisne od typov tych, ktore su na T9. To su totalne odlisne postavene ulohy. Na prijimackach si KAZDA stredna skola dava svoje typy uloh, svoje priority. Ak si moj syn chcel minuly rok vyskusat prvy termin typovo podobne testy na prijimackach, musela som ho prihlasit na skolu 130 km od nas. Lebo skola, kam sa tu u nas hlasil, a ta, co bola 130 km daleko, bola najblizsia, co mali typovo identicke priklady na prijimackach. Ja ti v dobrom pisem - zisti si, ake typy uloh ma skola, kam chce ist tvoje dieta a GOOOGLI, kde najdes podobneho typu.
a potom presne ako pise
@kankam - stres robi svoje. Moj syn daval testy doma s prehladom, za polovicny cas, uspesnost 90%. Na tom prvom termine NESTIHOL asi 9 prikladov, tie len tipoval. Takze si to potom zanalyzoval, a ked slo o vysnivanu skolu na druhom termine - uz sa vedel odosobnit a siel na to s chladnejsou hlavou.

luccija
23. mar 2025

Nič viac ako robiť testy čo sú na webe prípadne si kúpiť testovnice v Pants Rhei nemôžeš.A hlavne nestresovat zodpovednosť a stres spraví svoje.
Teraz už môže mať stres z toho, že nespravil monitor bez prijímačiek.Nic ste nezameskali.

simoli
23. mar 2025

@kaktusik007 súhlasím. Testovanie T9 a prijímačky na gymnáziach sú ako ŠKodovka a BMW. Nedaju sa porovnávať, keďže na prijímačkach ide o logické úloyp. Určite by som zvažovala doučovanie. O to viac ak sa jedna o výborne školy.

autor
23. mar 2025

@kaktusik007 ďakujem, budem teda hľadať

@luccija ďakujem, ja si myslím, že monitor dopadol celkom fajn. Je to jednotkár, očakávania, že urobí nad 90% boli, sám bol trošku sklamaný, ale vie, že teraz musí zamakať. Vedomosti totiž má, úlohy v testovaní vyplnil všetky, ale problémy urobil stres a zadania.

@simoli ďakujem, ide na gymnáziá, nie sú to tradičné výberové školy, ale hlási sa dosť veľa žiakov, aj preto potrebuje makať, trénovať hlavne testy dookola.

simoli
23. mar 2025

Kúpte mu toto https://www.martinus.sk/999699-nova-zbierka-ulo.... Keď vypočíta všetky úlohy určené pre 9. Ročník, trúfam si povedať, že prijímačky z matiky urobí medzi TOP 10.

namina
30. mar 2025

@kaktusik007 preco neskoro ? My sme este ani nezacali , doteraz sme riesili monitor . A nema strach z prijímačiek vôbec