icon

Ako sa rozhodnúť medzi školskými výletmi?

14. mar 2025

Ahojte, mam 15 rokov a teraz v máji ideme zo školou do Osvienčimu. No a cena je 45€ a mame sa rozhodnúť kto ide a doniesť peniaze, no a ja neviem ja by som aj išla ale zase je to také ze všetko je drahšie mamka ma ísť na operáciu a byt doma maj, jún a tam aj kvôli tomu nebudeme mat asi 2 mesiace mamkin príjem. No a je to také ze nechcem robiť rodičom veľké výdavky a koncom mája ale o júna by sme mali ísť zo školy do Čiech a tam by som chcela ísť skôr. A teraz neviem sa rozhodnúť ci ísť ci nie.

Strana
z2
jaja20
14. mar 2025

Spomínaš len maminu, a otec? Starí rodičia z oboch strán? Nejaké tety, ujovia?
45€ naozaj nie je taká horibilná suma, že by ti nemohli prispieť aj ostatní členovia rodiny. Napríklad ako darček k narodeninám/meninám/za dobré vysvedčenie a podobne.

lenka_da
15. mar 2025

Normalne sa opytaj mamy, ci by bol problem ist na oba vylety. Mozno ta prekvapi, ze ma financnu rezervu presne na taketo pripady.
Inak, ja by som do Osviencimu nesla, som citlivej povahy, snivalo by sa mi o tom este pol roka.

nelka93
20. mar 2025

Ak ta tam sami posielaju, tak to využi a chod, určite to zvládneš. Krakow je krásne mesto a hrad hude urcite wawel a mne sa osobne veľmi páčil. My sme v Osvienčime neboli ako žiaci, lebo učiteľka nechcela ísť s nami, a mňa to veru mrzi.

terezkaarthuramax
7. apr 2025

Mne sa nepacia take veci ako su v osviecime tak by som nesla.. ale ty to mozes vidiet inak. O tom sa musis jedine s rodicmi porozpravat. Oni su za teba zodpovedni nie cudzie tety na koníkovi.

Strana
z2