Ako sa stať obľúbeným na strednej škole?
Som tam iba krátko a príde mi že nezapadam a nikto ma nemá rad. Nevie mi nejako poradit ako sa im zapáčiť?
@ivangeline ja sedím sama
Veľmi poradiť s tým, ako sa spolužiakom zapáčiť neviem...ale mala som to na strednej podobne. Zo začiatku bolo pre mňa ťažké zapadnúť, časom som si zvykla a nejaké tie kamarátsva sa vytvorili.
Základ je ale naučiť sa byť sám so sebou. To myslím tak, že vedieť si užiť len svoju spoločnosť, nespoliehať sa na iných...to využiješ časom aj v budúcnosti 🙂
@veronmai len keby to viem teraz sa cítim veľmi zle kvôli tomu že tam nikoho nemám
Vydz, neboj sa, priatelstva sa vytvoria len to chce cas. Maj sa rada, bud prirodzena, staraj sa o seba, uc sa a vsetko pride.
S odstupom 30 rokov je moja rada, ze nesnaz sa zapadnut 🙂 Normalne bud priatelska, ale inac bud proste taka, aka si. Ja som mala tiez na gympli casto pocit, ze nezapadam. Ale nejako som sa to nesnazila menit a vlastne som asi zapadla, nakoniec mam kamosky odtial doteraz. Na VS som sa rozhodla, ze ten pocit nezapadania uz nechcem zazit a rozhodla som sa, ze s novymi ludmi budem proste zapadat. Tak som sa zacala tak nejako prisposobovat, isla som aj proti sebe niekedy. Ano bola som popularna, ale vysledkom bola akurat tak posramotena psychika. Najlepsie je fakt byt sam sebou.
Moje zlaté :( mrzí ma to ale verím, že sa to časom zlepší. Ako písali vyššie, buď priateľská, milá a ono tí správni ľudia si ta nájdu a budú ťa mať radi takú aká si. Keby sa potrebuješ vyrozprávať, kľudne mi napíš aj správu.
@marianarem chápem že je len začiatok skoly a ja som si chvíľu rozumela s babami ale asi som to moc prehnala a už sa so mnou nebavia a len škaredo pozerajú
Neboj sa, to sa utrasie. V tomto veku je clovek strasne citlivy na to, ako ho vnimaju rovesnici a su s tym spojene rozne neistoty a neprijemne pocity. Neda sa to velmi zmenit, je to take obdobie zivota. Ale casom sa to bude lepsit a postupne pridu aj ludia, s ktorymi si sadnes. Medzicasom sa skus venovat aj sama sebe -vsimaj si, co mas a nemas rada, co ti vyhovuje a co nie, kedy sa citis dobre, kde su tvoje hranice v roznych oblastiach, v com su tvoje silne stranky a kde sa prejavuju...Posilnis si tym sebavedomie a to je pre medziludske vztahy len a len osozne.
@marianarem len neviem ako to mám zisťovať viem cca ktoré veci ma bavia ale to sú take ako pozeranie filmov/serialov, občas čítanie kníh a to je tak všetko prídem dosť neskoro domov a som strašne unavená nič take nové nestíham robiť a na krúžok žiaden nechodim
Preco chodis dost neskoro domov? A co znamena neskoro? Strasne unavena si psychicky alebo fyzicky?
@marianarem aj psychicky aj fyzicky niekedy až okolo 4/5 možno to nieje tak neskoro ale po 3 hodinách spánku je to pre mna dosť
Po 3 hodinach spanku? Mas problemy so spanim? A do 4/5 si v skole?
@marianarem ano mám stále musím premýšľať nad vecami a do 4/5 kvôli škole tam som tak do 3 potom mi ide neskoro autobus a bývam tak ďalej tak kým dôjdem domov je tak 16:30
Tak toto by som uz isla k psychologovi. Ak nevies spat kvoli roznym myslienkam a spis ozaj takto malo, tak to uz ohrozuje tvoje zdravie. Aj vsetko.ostatne musi byt tym.ovplyvnene. Naozaj chod vyhladat pomoc, po vsetkych strankach sa ti polepsi. Si este mladucka, malo by to ist relativne rychlo.
@marianarem no psychologické mi nedovolia rodičia a tie stránky nefungujú nič mi neporadili len že mám vydržať.
Mate v skole skolsku psychologicku? Alebo aspon s triednou sa porozpravaj. Spanok je zaklad. Mas nejaku kanosku mino triedy? Z okolia, kde byvas al z nejakeho kruzku? Trieda nie je "cely svet", aj ked momentalne tvori vacsinu tvojhi dna. Ja som to riesila tym, ze som sa vuac sustredila na skolu - ucenie. Ked sme mali "okno" al niekedy i cez prestávku/cestou domov som si zopakovala, co sme sa v skole ucili, tym padom som sa doma minimum ucila, uz len co trebalo napisat... teraz je uz viac moznosti i co sa tyka pocuvania, pozerania - zameraj sa na cudzie jazyky, napr serialy po anglicky s anglickymi titulkami (al v inom jazyku). Popros rodicoc o preplatenie 1 sluzby, co ti umozni si postahivat veci a pozerat offline... napr pod stromcek rocne predplatne...myslim, ze ked uvidia,ze ti to pomaha v skole, tak budu radi...
Ten spanok ale ries, to nie je sranda - este by som sa mozno pozrela na to, akk sa stravujes, ci neprijimas vela cukru/coly a pod... a ak sa da, tak nejaky pohyb/prechadzky...drz sa
@sasesoe na žiaden krúžok nechodim ale chcem, v škole nemáme psychologičku, mám nejaké kamošky mimo triedy ale s nimi si vidím minimálne lebo všetko chodia na inú školu do iného mesta

Mne vzdy stacil ten človek,s kt som sedela v lavici. ;D