Ako si zarobiť v 11. rokoch?

janapaf
24. okt 2020

Dcéra bi si chcela zarobiť ponúkla som jej roznos letákov ale jej sa zas nechce chodiť po celom meste

sissy27
25. okt 2020

@vevesh to sa vzťahuje len na účinkovanie v divadelných / umeleckých predstaveniach, reklamách a športových podujatiach, sú to presne vyšpecifikované veci. Žiadny roznos letákov ani nič podobné do toho nespadá.

judar
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sissy27
25. okt 2020

@nistika no zjavne si jediná, kto tu vybuchuje za monitorom 🙂 a neviem kde si vzala, že z teba niekto robí psychopatku - nuž ale ak sa tak cítiš, tak to nie je môj problém, ja celý čas diskutujem slušne.
Pekný zvyšok nedele 🙂☕️

nistika
25. okt 2020

@sissy27 ak sa niekoho spýtaš či mu niečo príde normálne je v tom cítiť istý predpoklad, že dotyčná osoba alebo jej konanie sú podla teba nenormálne - no slušným komplimentom by som to nenazvala....a ak sa spýtaš či je nutné deti od malička viesť ku klamaniu, podvádzaniu a obchádzaniu zákonov - tiež tam cítim istú narážku psychopatizmu, lebo presne to psychopati robia....
tolko na záver trošku komunikačného feedbacku....
aj tebe želám krásnu nedelu

vevesh
25. okt 2020

@sissy27 zalezi na charaktere prace- ak je to roznos vo vlastnej bytovke, tak v pohode moze byt. Ak roznos znamena obehnut polku mesta, tak to do toho urcite spadat nebude...takisto pomahanie v rodinnej firme je povolene- dieta moze prekladat papiere z jednej strany na druhu, ale nemoze vymenit zamok. Alebo moze ist krmit zvery, ale nemoze prehadzovat seno vidlami- to su priklady z praxe...

gloglo77
4. jan 2021

Písala som to už v inej diskusii ale mozno aj tebe pomoze:

Ja som hrávala v kostole od 12-13 rokov. Mám vychodenú ZUŠ akordeón, naučila som sa akordy, spievala mi vacsinou sestra.

Samozrejme, neboli to miliony (1 omša - 50korún, neskôr 5€ / Svadba - 500 korún, neskôr cca 40€ plus koláčky a fľaška k tomu 😀)... ale pre žiačku ZŠ, SŠ, VŠ to boli velke peniaze 🙂 A naši aspon nemuseli kupovat fľašu, ked išli niekomu gratulovať 😝

Tak ja len tolko, že ak ma dcerka talent a je veriaca aj takto sa da privyrobiť cca 100€ mesačne (len teraz je ten covid, tak treba vyčkať).

tncka
4. jan 2021

@janapaf napadov mam milion,ale len co sa domacnosti tyka. Moja ma 7,a uz len za to ze mi rano zaleje kavu a pripravi ranajky,dostane nejake e. Ona sa tesi,ja som spokojna🤣Pripadne mi pomaha vysavat,postruhat syr,posklada pradlo zo susicky...Za mesac si vie prist na peknu sumicku. Setri si,aby na dovolenke si mohla nakupit co bude chciet a to ju tesi ze to vie aspon takto dosiahnut. A ja ju naucim vazit si zarobene peniaze.

janet2601
30. mar 2021

@tilko ked bude chodiť s niekým 15+ tak v com je problem

tilko
30. mar 2021

@janet2601
Zamestnávanie osôb mladších ako 15 rokov
Zákon umožňuje, aby osoba mladšia ako 15 rokov mohla vykonávať tzv. ľahké práce , ktoré svojím charakterom a rozsahom neohrozujú jej zdravie, bezpečnosť, ďalší vývoj alebo školskú dochádzku.

Ide o účinkovanie alebo spoluúčinkovanie na:

kultúrnych predstaveniach a umeleckých predstaveniach,
športových podujatiach,
reklamných činnostiach.
§ 11 ods. 4 a 5 Zákonníka práce

Výkon tzv. ľahkých prác osôb mladších ako 15 rokov povoľuje na žiadosť zamestnávateľa príslušný inšpektorát práce po dohode s príslušným orgánom štátnej správy na úseku verejného zdravotníctva.

V povolení sa určí počet hodín a podmienky , za ktorých sa ľahké práce môžu vykonávať. Príslušný inšpektorát práce odoberie povolenie, ak podmienky povolenia nie sú dodržiavané.