icon

Ako úspešne zvládnuť maturitu z angličtiny 2025?

miki1230
5. feb 2025

Ahojte , mám menší väčší problém .
Anglicky jazyk mi nikdy veľmi nešiel , no dorozumiet sa viem … no to mi veľmi na písomných testoch z anj veľmi nepomôže . Bojím sa testu , pretože vždy keď si robím minuloročné test tak sa mi ani raz nestalo aby sim ich napísala na viac ako 33,33% … nechápem tomu že prečo to tak je . Nejaké rady alebo niečo ? Nechcem potom pri ústnej sa báť že musím zmaturovat na 3 inak nezmaturujem …. Najlepšie by mi bolo urobiť nejako ten test aby som nemala potom stresy na ústnych 🤍

guudy
5. feb 2025

@miki1230 vybavit si doucko? Co ine…

gelifil
5. feb 2025

co si robil doteraz?? pisete ho o 5 tyzdnov

janagem
5. feb 2025

@miki1230 ahoj :D ja sa spýtam - hráš hry, alebo pozeráš nejaké filmy? :D

miki1230
autor
5. feb 2025

@janagem nehrám hry , a filmom nerozumiem

nynia
5. feb 2025

Doucovanie. Neviem ci mas maturitu B1 alebo B2 ale dorozumiet zakladne frazy sa vie clovek uz s A2 takze gratulujem mas uroven vyssiu ako A2, co na B1 alebo B2 nie je dostacujuce a potrebujes viac zamakat na gramatike a slovnej zasobe.

tanyan
5. feb 2025

Rozumieš písanému textu?
Napríklad tu sú všetky testy z predchádzajúcich rokov (testy, nahrávky aj odpovede): https://www.matura.sk/maturitne-testy/anglicky-...

grace55
5. feb 2025

@miki1230 intenzívne doučovanie, kopa jazykovej ma také kurzy.

rebi789
5. feb 2025

@miki1230 Dookola si rob testy, skus aj testy na stranke British council , duolingo, pozri si filmy alebo serialy v anj, ono sa to na teba nalepí. Len musíš sa tomu stále intenzívne venovať.

denk
14. feb 2025

@miki1230 Ahoj, niekoľko rokov som pripravovala maturantov na test aj ústnu maturu. Ak teraz, pár týždňov pred skúškou, nevieš s istotou spraviť test nad 33.33%, pravdepodobne si to nestíhaš doštudovať. Musíš to hacknúť. Vieš identifikovať, čo ti robí problém? Konkrétna kompetencia (počúvanie, čítanie, ...)? Máš nedostatočnú slovnú zásobu? V tejto chvíli by mala byť tvoja priorita preliezť tú kľúčovú hranicu, preto je potrebné natrénovať si veci, vďaka ktorým nazbieraš body, aj keď sa v jazyku až tak dobre neorientuješ. Ako človek od fachu ti môžem poradiť, vykašli sa teraz na duolingo ako ho tu niekto spomína, veci typu "Kobyla mi zjedla jablko" ti teraz absolútne nepomôžu. Takisto sledovanie filmov, seriálov atď - za iných okolností by to bolo fajn na pozvoľné nadobúdanie jazykových zručností, ty ale teraz nemáš 2 roky na to, aby sa na teba angličtina nalepila. Potrebuješ tvrdo a intenzívne trénovať javy, ktoré sa vyskytujú v každom teste.

Ak máš otázky, pokojne píš, viem, aké zúfalstvo to vie byť na poslednú chvíľu, takže rada pomôžem.

amygirl1
14. feb 2025

@miki1230 ahoj minulý rok som si prešla niečím podobným, akurát ja som mala ten problém že po anglicky som skoro nič nevedela ani poriadne povedať nie to ešte spraviť test a sloh na úrovni B2, nakoniec som spravila len sloh takže ústnu som musela mať na 3 aby som prešla. Ale z mojej osobnej skúsenosti by som moc doučovanie neodporucila iba ak potrebuješ niečo vysvetliť a tak, lebo priebeh mojich douciek bol väčšinou taký že som skoro celé 2hod robila test a potom ho len doucovatelka opravila to bolo celé za mňa zbytočne vyhodené peniaze a nič z toho...Skôr by som si odporučila pozrieť minulorocne testy alebo aj nejaké testy na internete na doplňovanie alebo reading proste čo ti nejde pripadne si to skúsiť preložiť