Ako vypočítať množstvo na jednu tabletu?
Na 20 ks potrebujeme 10 tabliet a 20 g účinnej látky
Koľko potrebujeme na 1 ks ?
Prosím potrebujem do školy a ja som jeleň z rátanie
To je úplne jednoducha úloha. Dohodni si doučovanie...
Prosim povedz ze mas 10 rokov a nie si take tupelo
Aj ja som tupelo na matiku, ale vydelit 20 desiatimi snad zvladnes, nie?
Ja som to tiež tak vyrátala… ale ja neverím svojmu rátaniu tak preistotu 😂
@fido69 keby sa udeľovalo velebne právo takýmto kľúčom, tak rapídne klesne množstvo voličov. Toto si prehnal "trochu"...
@fido69 kde už vo voľbách ide o logiku??? Však to je čistý marketing a propaganda. Toto porovnávaš neporovnateľné veci. Je smutné, že kopec ľudí si nevie spočítať dve na tri, rovnako ako to, že neovláda svoj materinský jazyk. Ale logika a politika nemá absolútne nič spoločné.
@fido69 vždy sa dejú aj nelogické veci. Aj za minulej vlády a vlády predtým. Pretože si sám uznal v prvej vete, že politika nie je o logike...Keby sme vychádzali len z logiky a Tvojho príspevku o polovicu populácie (toto o inteligencii by som chcela fakt vedieť ako to máš štatisticky dokázané, lebo neviem o tom, že by súčasťou sčítania ľudu boli aj IQ testy), tak by bolo nelogické, že voľby dopadli ako dopadli 🤣😏🫣
@fido69 nechápem, že tak inteligentný muž sa dá ovplyvniť vyjadreniami o tom, že výsledky volieb podliehajú inteligencii. Je to len jedna z mnohých populistických hlášok, ktorými sa robí ,,politika". Matelko tiež vyhral voľby pre to, že inteligentnejší ľudia sa báli covidu a už neprišli k volebným urnám? Volbám už stovky rokov vládne marketing(aj keď o ňom ešte ľudia ani netušili) a marketing je založený na emóciach a podprahových manipuláciach, teda psychológii. Žiadna kvalita politiky a inteligencia voliča sa vo voľbách nerieši. Lebo aj Mercedes si kúpi človek nie podľa inteligencie a toho, či si vie spočítať či sa mu to oplatí 😉
Táto téma tu už bola.Presne takáto ista
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/ako-vypocitat-mnozstvo-latok-na-2-kusy/
Ono ja problém s matikou mám stále ako ja aj vypočítam aj dobre ale niesom si nikdy istá..
dosť diskusii je odomna o výpočtoch
A ani neviem že taký výpočet som už počítala fakr si nepamätám 😂😂😂áno je to moja diskusia
@doriiis
Paradoxne ja to skoro vždy vypocitam dobre ale to že niesom si istá a neverím si tak si to musím vždy overiť 😂
@fido69 a co ty vieš načo to rátam?
Môžem písať aj takto o 00:36 ak sa ti to viac páči
To urcite. Tak nabuduce to sem nahod aj s vysledkom.
Nabuduce daj aj v postupom ratania a dostanes odpoved ano alebo nie

1/2 tabl. a 1g látky