Ako vypočítať obsah vyfarbenej časti štvorca?
Poprosim poradiť s jednym cvičením 8.ročník..aký je obsah vyfarbenej časti ak strana štvorca meria 10 cm ? Ako to vypočitať prosím?

keby si si to vystrihla z papiera, zistíš, že to biele dokopy poskladaš do kruhu. Teda kruh má priemer 10cm. Od obsahu štvorca odrátaj obsah kruhu. Dostaneš obsah vyfarbenej časti
keby si si to vystrihla z papiera, zistíš, že to biele dokopy poskladaš do kruhu. Teda kruh má priemer 10cm. Od obsahu štvorca odrátaj obsah kruhu. Dostaneš obsah vyfarbenej časti
@kataina vďaka
Obsah stvorca minus obsah kruhu, ktory je evidentne vkresleny do stvorce.
@barka1 ďakujem
toto je pre 8 rocnik? este nie som tak mimo :D cakala som ze toto sa pocita skor taketo ulohy
r=5cm...
toto je pre 8 rocnik? este nie som tak mimo :D cakala som ze toto sa pocita skor taketo ulohy
@balerina2025 polomer je 5 cm, nie 10. A rozdiel robíš obsah štvorca mínus obsah kruhu...
r=5cm...
@martamasarova jeejda fakt! Uz mi svitlo..stresujem zbytocne..vďaka
@balerina2025 obsah kruhu sa učí v 8.ročníku.
@balerina2025 polomer je 5 cm, nie 10. A rozdiel robíš obsah štvorca mínus obsah kruhu...
@jaroe napisala priemer 😉
@jaroe ja som sa nikde k cislam nevyjadrila ale ano mas pravdu
@balerina2025 obsah kruhu sa učí v 8.ročníku.
@letfenixa ja som uz dlho mimo ZS a mam doma prvacku tak neviem co sa kde uci 🙂
To je hroznééééé. Keď vidím takéto úlohy, nočná mora 😂
To je hroznééééé. Keď vidím takéto úlohy, nočná mora 😂
@sisska96 praveze super donuti aj nas dospelych logicky uvazovat

Obsah stvorca minus obsah kruhu, ktory je evidentne vkresleny do stvorce.