Ako zamestnať 12-ročnú dcéru?
Ahojte, dcéra má 12 a cez prázdniny sa nudí už nechodí ani moc von s kamarátkami nemá s kým ísť čo by ju dokázalo zamestnať?
@busybeelady1 ma veľmi rada vyrábanie takže skúsime vďaka za radu 🙂
@lindus555 s radosťou. 🙂
Moja má 11 a teraz vkuse pletie náramky priateľstva. Dobre sa zabaví.
Popri všetkom čo radia vyššie, jednoduché domáce práce aspoň hodinu denne
hodinku denne si zacvičiť
Aj denné tábory. Celodenný program. Tam nech ide majú v tom výlety, Zoo, kúpalisko, a iné aktivity.
Mám 12 ročnú, teraz je na dennom tábore, takže do 16tej má program, inokedy sa stretneme keď idem z prace a ideme sa kupko, vždy ma aj nejaké povinnosti cez deň, alebo pomôže mojej mame...alebo sa hada so sestrou 🙂
Njn. Domace prace. ;)
Domáce práce, ručné práce - momentálne "letí" hačkovanie.
@lindus555 my sme cez prázdniny okrem iného aj radi "aktualizovali" a vylepsovali izbu. Možno jej skús navrhnúť, či nechce si urobiť poriadok v skrinkách, urobiť prehľad vo veciach. Takisto napríklad skrášliť detsku izbu nejakými fotografiami, či prehádzať nábytok, alebo dokúpiť pekne boxy, či dať urobiť nejaké plagáty, nástenku do izby. 🙂
denne tabory su podla mna super aj pre taketo deti. ak ma rada vyrabanie, tak jej nakup nejake goralky a nech sa prebavka s naramkami alebo podobne. nobolo by fajn, ak by si nasla kamosky, s ktorymi by mohla travit cas
@elmivelmi toto presne s nami rabola moja mama. Ponúkla také možnosti upratovania a práce vonku v záhrade a okolo domu, že sme sa jej radšej stratili z očí. Ako to čítam, mám chuť ponúknuť pani, či by mohla prísť dcéra na týždne k nám. Cez deň by sme porobili, poobede by sa zahrala s mojimi deťmi, podvečer by som jej dala voľno od mojich očakávaní a večer keď by malé deti spali, zahrala by som si s ňou stolovú hru podľa jej výberu 😉
Moja ma tiež 12 rokov. Bola týždeň v dennom tábore a týždeň ešte pôjde v auguste. Inak tie dni sú ozaj dlhé, hlavne keď je sama doma. My bývame na pidi malej dedine, nema tu s kým ani von ísť.
Teraz ju veľmi chytilo háčkovanie, nakúpili sme vlnu, háčiky a vkuse hackuje. Knihy necita. Ešte veľa kreslí, vyrába rôzne veci, náramky, počúva hudbu. Dnes poobede sme sa boli kúpať. Ešte sa chodíme byciklovat, ale keď nie je takéto teplo. Domáce práce nie sú vyplnením času, deti to berú ako nutné zlo.
alebo na prázdniny ešte že či nemá kamarátky?

Malovanie podla cisel alebo diamantove malovanie by ju nebavilo? Teraz je to dosť populárne medzi dievčatami.