Ako zistiť, či je spolužiačka tehotná?
Ahojte som na modrom koníku nová a chcela by som sa vás niečo opýtať. Som v prvom ročníku na strednej škole a mám podozrenie, že moja spolužiačka je tehotná. Dôvod toho prečo si to myslím je taký, že dáva na sociálne siete veci ktoré tomu nasvedčujú. Dokonca aj jej priateľ (pravdepodobne otec dieťaťa) dával na soc. siete že by mal začať byť zodpovedný. A nechcem sa jej to opýtať kvôli tomu že sa nebavíme a príde mi hrozné, že v tak mladom veku je už tehotná ak teda je. Nechcem zbytočne vyvolávať paniku alebo také niečo preto moja otázka znie ako by som mohla zistiť že je tehotná? Vopred ďakujem za odpoveď. ;)
@anonymickaa nijak to nezistit.Proste sa nestarat.Je to ich vec.Nie tvoja a teba to absolutne vobec nijak neovplivnuje v tvojom studijnom plane.Krby to bola tvoja najlepšia kamaratka,tak je to ine.Ale ako sama pises,je to len spoluziacka s ktorou sa nebavite,taj nepchaj nos do veci ktore sa ta ako cudzej netykaju
@anonymickaa nestariet sa do nikoho.....je to ich osobná vec.....načo to potrebuješ vedieť, ty si ži svoj život ich nechaj si žiť ten svoj....
@anonymickaa daj jej očúrať test 🤦♀️
@anonymickaa Ja chápem, že máš o ňu obavy. Zatiaľ sa jej nepýtaj nič. Možno je tehotná a nechce to nikomu zo spolužiakov hovoriť. Možno nie je tehotná a mohla by sa uraziť na takú otázku a ešte viac sa nahnevať na teba. Ja som mala spolužiačku ktorá otehotnela v poslednom ročníku a som o tom nevedela, vôbec to na nej nebolo vidno, dozvedela som sa to až keď bola v 7. mesiaci. Ona to tajila, nechcela aby sa o tom dozvedel niekto.
@anonymickaa Ahoj, možno ani nie je tehotná. A ak to niekomu povieš a spustíš lavínu podozrenia u spolužiakov, ani nevieš aké Ty zažiješ peklo keď sa príde na to, že Ty si ten čo prišiel s touto informáciou. To priateľstvo už nikdy neobnovíš. Nechaj to tak a čakaj, to je to najlepšie pre váš vzťah s kamarátkou, aj pre jej súkromie. Chápem, že si zvedavá a nemáš ešte skúsenosti ako riešiť podobné situácie. Teraz platí porekadlo: "Mlčať je zlato!" Ani nevieš ako sa udobríte a keď budete maturovať jej môžeš keď budete samé a nikto vás nemôže počuť!!!! pošepkať, že si si myslela, že bude mať bábätko. Prílišná zvedavosť a staranie sa do druhých spúšťa určitý druh posudzovania a šikany, že sa majú chovať poľa našich predstáv. Každý má právo si sám rozhodnúť ako bude žiť ďalej. Možno by si jej pokazila vzťah s kamarátom a keď nie je tehotná a všetci by to riešili, by sa nechtiac rozišli. Lebo by ich sledovala celá škola. Chráň si svoje súkromie a nevstupuj druhým do ich citových vecí, to Ti prajem z celého srdca. ♥️💖♥️
@anonymickaa je to jej vec, nie tvoja, aby si to zisťovala. A ešte je to vec jej zákonných zástupcov, keďže je neplnoletá.
A čo ťa do toho? Ty budeš to dieťa vychovávať? Tiež som mala spolužiačku tehotnú na strednej a je z nej úžasná mama.

Je velmi jednoduche to zistit.
Pockas par mesiacov, a ak porodi, zistis, ze bola tehotna 🤷♀️