Ako zvládať prehnane prísnych rodičov?
Dobrý deň, mám 18 rokov. Nikdy som nebola problémový typ, nikdy som neprišla domov opitá, ofajčena, zdrogovana, nikdy som sa nestretávala s pofidérnymi ľuďmi. Vždy chodím domov načas, robím všetko ako mám… ale moji rodičia sú na mňa moc úpätí, až chorobne. Poviem im, že som o 22 doma.. normálny rodič by podľa mňa sa staral o to dieťa až vtedy, keď to dieťa mešká 10+ minut.. a nie, že mu vyvolávajú už o 20.. Včera sa mi stala taká vec, že som bola s kamoškou vonku, vedeli, s kým som, kde som. No potom som stretla kamaráta a od 19:00 som si bola s ním sadnúť v jednom podniku na kávu.. ten podnik sa nachádza tak v “podzemi”, čiže sa tam stráca signál, tým pádom sa mi neviete dovolať a tak.. moji rodičia mi volali a samozrejme, nedalo sa im. Začali volať rodičom mojej kamoške… vystresovali každého naokolo, kebyze môžu, tak podľa mňa by boli fakt schopní vyvolať pátranie … ten chalan, s ktorým som bola, sa mi dosť páči, záleží mi teda na tom, aby mal o mne fajn mienku, keďže sú to ešte len začiatky. Ale toto, co sa včera stalo, mne je z toho naozaj zle… moja kamoska pozná jeho brata, tak mu zavolala, nech mu zavolá, no samozrejme ani on nezdvíhal.. proste zatiahli sa do toho kadejakí ľudia a myslím, že týmto už rodičia prekročili prah normálnosti…
Mala som kvôli tomu fakt zlu noc, je mi trapne, nevedela som zaspat.. cele rano rozmýšľam len nad tým… dobre, mohla som sa ozvať, že idem do takého podniku, možno to aj je moja chyba, ale stále si myslím, že toto už nie je normálne.. čo si o tom myslite vy ?
@anonym_autor odsťahovanie je problém? + Je to legálne
@anonym_autor ja som za uprimnost, povedala by som toto, co si napisala tu aj im. Ze si zodpovedna, neporusujes ich zakazy, prikazy, ale nech ta nechaju dychat. Potom sa rodicia cuduju, ak dieta utecie z domu alebo v dospelosti s nimi prerusi kontakt. A co sa teba tyka, chapem, ze chces urobit na chalana dojem, ale nemyslim si, ze by ho narusilo to, ak by si mu povedala, ze rodicia sa o teba uzkostlivo boja a kontroluju ta. Nemusis hrat macherku pred nim 😉
tak za mna su divni rodicia a to pisem ako matka troch deti z toho jeden pubertak.
nikdy mu nevolam ked je vonku. naozaj nikdy. dohodneme sa na case a riesila by som az keby cas nedodrzal.
nasi tiez furt stresovali ale nastastie som zila v dobe bez mobilov a nebolo ako im hlasit kazdy prd. neznasam to. je to otravne obmedzujuce.
a teda aby hlasila kazdy svoj pohyb? co? to fakt? isla na rande s chalanom co sa jej paci jasne jej jedine myslienky boli na to rychlo zavolam mamicke ze idem o 100 metrov dalej. tak urcite. kazda ste tu na to pri rande mysleli.
mne to pride odveci. a ano toto su presne tie veci ktore dozenu cloveka skor do stavu ze pri snahe osamostatnit sa sa moze ulakomit aj na riesenie ze sa ulakomi na prvu moznost ktora sa naskytne a padnu do ruk nejakeho debila co im znici cely zivot.
svet bol na hovno vzdy. vzdy boli rizika
neviem ja by som toto svojmu decku nerobila nikdy. viem velmi dobre co sa vo svete deje ale moja panika tomu nijako nezabrani.
@pralinka25 čo by vyvádzali, keby bola doba bez mobilov ?! Asi by 19.55 zavolali kriminálku kraj, Prvé oddelenie, Poldu aj Četníkov z Luhacovíc.
Hádam vedia ako a akú dcéru vychovali, mali dohodnuté pravidlá, dcéra sa nijako doteraz neprevinila, tak prečo takéto scény. Ja ich chápem že majú nejaký strach, obavy sú na mieste , ale robiť taký curbes 🤦🤦🤦
@anonym_autor Ani sa im nečudujem. V 18-tke pobehovať za chalanmi, vážne? Čo vieš ponúknuť vo vzťahu okrem ...? Dokážeš si zarobiť? Pracuješ? Vieš sa o seba postarať a navariť si? Nenahnevaš sa za každú banalitu? Necháš sa ľahko zmanipulovať chalanom?
@anonym_2e0d3a kde vidíš pobehovanie ?! Akoby si ju označila nálepkou "" pobehlica"", sakra to čo má byť ?
Stretla sa kamošom, posedeli na káve, v slušnom podniku - ľuďom na očiach a ty a i. že pobehuje 🤦
@pralinka25 čo by vyvádzali, keby bola doba bez mobilov ?! Asi by 19.55 zavolali kriminálku kraj, Prvé oddelenie, Poldu aj Četníkov z Luhacovíc.
Hádam vedia ako a akú dcéru vychovali, mali dohodnuté pravidlá, dcéra sa nijako doteraz neprevinila, tak prečo takéto scény. Ja ich chápem že majú nejaký strach, obavy sú na mieste , ale robiť taký curbes 🤦🤦🤦
@anonym_6e8b53 😂
no ja som rada ze som vyrastala v dobe bez mobilov lebo nasi by tiez furt vyvolavali a urcite by som mala gps aj v ponozkach 😀
Moj syn ani netusi ake ma stastie 😄
@anonym_autor Nuz.. jedine si s nimo pohovorit..
ja som mala.tiez.prisnych, ale v tych casoch nebili mobily. A raz asi dva mesiace pred 18 som prisla domov o 20:00 ( moje kamosky sli na diskoteku, ja som nemala odvahu - az v lete, ked som uz 18 mala, som bola do rana - po dohode s rodicmi) a mama ma privítala, pekne vitam, slecna... Ani na chatu s kamoskami som nemohla.. az postupne, ako som mala viac po 18tke, tak sa to zacalo uvolnovat, ale tiez som musela dodrzat cas alebo najst budku a zavolat... A mama mi raz, ked uz boli mobily, mala som asi 26, volala, ze kde som ( byvala som s nimi), lebo som koncila o 22 a neprisla som domov..nuz..sedela som v podniku s kolegami, spontanny napad vzniknuty spolocnou cestou autibusom 😅.
Vtedy som ich nechapala... Uz chapem...mam deti.. z toho uz 15 rocneho, ktory tiez miluje nezdvihat telefon...
Kolkokrat som volala jeho kamosom, ked meskal... Alebo ked som mu nieco potrebovala povedatZvycajne vidim jeho polohu cez Family link, cize zvycajne viem, kde asi je...len dakedy to zlyhava...
Takze...uz aj viem.pochopit tvojich rodicov... O deti sa prosto stale boja ti rodicia... A je tazke si zvyknut, ze to dieta uz nebude len pri matkinej sukni... Je to prosto tak... niekto to zvlada lahsie,pre niekoho je to tazsie....Pomaly zacina aj dcera chodit .. ma pocinnost sa hlasit po prichode zo skoly.. (ma 13). A ked nezavola, volam jej, obcas nezdvihne, tak pozriem polohu..
Kazdopadne ti drzim paste, aby si si to s rodicmi v pokoji vydiskutovala. 👍🏼💪🏿
@pseudomonas87 zato v Prahe máš možnosti neúrekom, o ktorých rodičia nemajú ani páru. Napr. Zarábat si vaginou. Ale to sa dá kdekoĺvek, len čím ďalej od domu, tým väčšia anonymita, teda aj odaha ísť tou cestou. Poznám takú, slušne sa zabezpečila, precestovalla svet, len škola musela nabok. Napokon ju s odretými ušami urobila.
@anonym_102141 Sikovna studentka. Precestovala svet, z vaginy jej neubudlo aj skolu dokoncila. Nikdo netiesi, co bolo na vysvedceni.
🙈je to mega prehnane. Fakt. Ked som ja mala 18, mobily neboli. Niekedy som si prekrutila hodinky a dosla o hodinu neskor😆mamina ma vzdy cakala, ale nerobila sceny, ani ma nesla hladat.velmi sa o nas bala, ale nerobila mi trapasy..🙈 pokecaj s nimi, povedz im, co si napisala tu. Ja som mala "kamosov" od 15.r.
@anonym_6e8b53 😂
no ja som rada ze som vyrastala v dobe bez mobilov lebo nasi by tiez furt vyvolavali a urcite by som mala gps aj v ponozkach 😀
Moj syn ani netusi ake ma stastie 😄
@pralinka25 ja som v nedeľu popoludní odišla na intrak 140km, a až v piatok večer prišla domov. Naši ani netušili, nemali odkiaľ ani kde telefonovať. Nebolo im asi všetko jedno, ale verili mi a neposielali za mnou drony, detektívov ani pátracie psy.
@anonym_102141 Sikovna studentka. Precestovala svet, z vaginy jej neubudlo aj skolu dokoncila. Nikdo netiesi, co bolo na vysvedceni.
@spongebob1 študovala na VŠ. Nemohla si najst dlho vážny vzťah. Nakoniec našla až po 40tke.
@anonym_757ca7 prepac ty si aka mudra. a co ked je dospela? sa moze flakat po nociach?
poznas tu krásnu vetu - kym zijes pod mojou strechou, dodrziavas moje pravidla ze?
@anonym_b5a758 ved ich dodrzala. Veta kym byvas pod mojou strechou len povzbudzuje deti, aby usli z domu cim skor.....a na stare kolena sa niektori rodicia cuduju, ze sa im vlastne dieta neozve.
@anonym_autor Rodičia Ťa lubia najviac na svete a vedia,že dnešný svet je veľmi zlý. Záleží im na Tebe, tak chcú mať s Tebou stály kontakt.
Ty ak vieš, že sa zdrzis, daj im vedieť, keď vieš, akí stresáci sú.
Už to dlho nepotrvá, že budú mať taký prehľad o Tebe, už to vydrž. A dávaj si pozor. 😘

@valria ona nemá deti a preto tak jesitne rozmysla
@anonym_0b5198 nemyslim ze to je jesitne rozmyslanie. Ja dieta mam a tiez to tak vidim.
Nikto nehovori aby sme sa o det nebali,ale o to aby sme svoje strachy a traumy neprenasali na nich.