icon

Ako zvládať zmiešané emócie voči rodine?

4. júl 2025

Ahojte, mám 15. Svojich rodičov, súrodenca aj rodinu mám rada, ale mám také zmiešané emócie. Na jednej strane ich mám strašne rada a na druhej ich nenávidím. Možno je to zakorenené vo mne, tým ako sa ku mne správajú, no ale neviem. Vlastne ani neviem prečo tu píšem asi som len potrebovala to niekde napísať a vypustiť to zo seba.

magic08
4. júl 2025

a ako sa k tebe spravaju?

danielahamar
4. júl 2025

v 15 je ok mať zmiešané emócie, kedže deti nevedia čo chcú a ak niečo chcú, tak si nedajú poradiť od starších /česť výnimkám/ takže tu asi bude kameň úradu, že ty chceš A a rodina B. Treba nájsť kompromis

januska12323
4. júl 2025

Nemôžeš ich nenávidieť keď ich máš zároveň rada. V puberte je normálne byť zmätený len sa tým nedaj prevalcovať.

bielasovicka
4. júl 2025

A čo ti vlastne na nich vadí?

siska53
4. júl 2025

No to su asi normalne pocity, ze sa v tebe toto vsetko bije. Je ale aj na to nejaky konkretny vaznejsi dovod?
U mna bol klasika hadka so segrou, ale to vzdy rychlo preslo alebo, ked mi nasi nieoc nedovolili, tak jasne, vtedy som ich neznasala.
Teraz som ja ta, co musi aj zakazovat a nerobím si iluzie ze deti ma vzdy len miluju. No viem, ze ten hnev je len prechodny pocit.

margotka17
6. júl 2025

Určite veľa mladých ľudí v tvojom veku čo má také zmiešané pocity. Ty chces jedno, rodičia druhé. Treba to nejako rozumne zladiť do kopy, aby ste všetci boli spokojný. Musíte robiť kompromisy, rodičia ustúpiť v istých pravidlách a ty ustúpiť v istých požiadavkách. A hlavne ty musíš veriť im a rodičia tebe. Takto si budete užívať krásne dni všetci a zistíš, že tvoji rodičia sú super aj súrodenci. Užívaj si krásny letný prázdninový čas 👍