icon

Ako zvládnuť dospievajúceho s problémovým správaním?

7. jún 2025

Ahojte.. poraďte ako fungovať s pubertiakom, ktorému vadi naša prítomnosť...naschvál provokuje, papuluje, nechce nič robiť, okolo všetkého tisíc reči, neučí sa v škole, ma úplne zle známky, nevyberá si knihu na hodiny- pritom ňu stačí pozrieť šesť minút do kníh a vie to ...nezvladam už tiež fungovanie s ním

ukgirls
7. jún 2025

zacat jednat ako s dospelym - chces jes nachystaj si...chces mat ciste-oper si ... uz to nieje deta okolo kt budes behat .. treba si veci zasluzit ...

sissy27
7. jún 2025

V prvom rade by som sa snazila zistit, ci nie je nejaky problem mimo domu - sikana, nestastna laska…
A prestala by som mu skakat okolo zadku. Vadi mu moja pritomnost? Fajn, tak nebude mat odomna ani navarene, oprane, vreckove, zaplateny mobil, oblecenie atd. A odporucila by som mu sa lepsie ucit, kedze v 18 odchadza z domu, tak nech sa pozrie kolko stoja podnajmy, tak nech ma dobru pracu aby to utiahol.
Otec zrejme v rodine absentuje, resp. nie je nejakym dobrym prikladom ako by to malo fungovat v domacnosti, ze?

autor
7. jún 2025
@sissy27

V prvom rade by som sa snazila zistit, ci nie je nejaky problem mimo domu - sikana, nestastna laska…
A prestala by som mu skakat okolo zadku. Vadi mu moja pritomnost? Fajn, tak nebude mat odomna ani navarene, oprane, vreckove, zaplateny mobil, oblecenie atd. A odporucila by som mu sa lepsie ucit, kedze v 18 odchadza z domu, tak nech sa pozrie kolko stoja podnajmy, tak nech ma dobru pracu aby to utiahol.
Otec zrejme v rodine absentuje, resp. nie je nejakym dobrym prikladom ako by to malo fungovat v domacnosti, ze?

@sissy27 no môžem povedať teraz keď nad tým rozmýšľam že nešťastná láska...strašne chce jedno dievča a ona jeho nie...

V podstate doteraz s ním až taký problém nebol...ešte dodám že keby mohol robiť od rána do večera - stavba kopanie kosenie...nemá problém

luccija
7. jún 2025

Koľko má rokov?ja spätne, keď sa zamyslím vždy som sa nechala vyprovokovať aj, keď som si hovorila, že nie prehliadnem....ja neodporúčam také hrotenie neoper, nenavar oni majú dosť čo robiť so sebou....

autor
7. jún 2025
@luccija

Koľko má rokov?ja spätne, keď sa zamyslím vždy som sa nechala vyprovokovať aj, keď som si hovorila, že nie prehliadnem....ja neodporúčam také hrotenie neoper, nenavar oni majú dosť čo robiť so sebou....

@luccija no aj ja sa nechám vyprovokovať to je pravda...14

subartic
7. jún 2025

prídi k nám , dnes som robila poriadky so svojou 15 ročnou dcérou , zablokovala jej prístup na internet čo sa týka PC ako mobilu , a proste keď neporobí to čo má , večer nepôjde s kamarátmi von . Vreštala tu ako zmyslov zbavená, až som myslela že jej muž jednu vytne. Ale už pokosila , umyla kúpeľnu , teraz robí palacinky .

luccija
7. jún 2025

13,14 bolo najhoršie pri dievčati všetko bolo zle málo nakúpené, navarené pritom plná chladnicka, keď som povedala biele naschvál povedala čierne.Muz ju kludas, flegmos a vždy som sa vyhadala ja a potom sme jedna na druhú žalovali🤣niekedy sme si aj obidve poplakali a zároveň smiali čistá psychiatria.Este bol COVID stále doma zo školy milión úloh...prijímačky..
Ale zase ona neflakala školu.Ja by som to už nechcela zažiť už ma 18 a ešte ma svoje slovne úlety, ale už sa to dá.Na známkach trvaj tak mu večer skontroluj tašku.Ked chce robiť a pomáhať o to lepšie.Ja nerada hrotim potom to je ešte horšie, keď on nemá rozum a provokuje ty sa drž si dospelá ty musíš byť nad vecou a pevna, hormóny s ním plieskaju ...chce mať bordel v izbe nech ma raz ho uprace pokým riešite len toto tak je dobre ešte sa môže tulat, partia atď...

sissy27
7. jún 2025

Ja by som mu na jednej strane nechala osobny priestor - ok, nemusis sa mi spovedat, ani travit so mnou volny cas, ale trvam na tom, aby si si plnil svoje povinnosti (skola a nejaka pomoc v domacnosti). Ak bude spravene to co je potrebne, tak mas odomna svaty pokoj. Mna sa tiez nikto nepyta, ci sa mi chce chodit do prace alebo ci ma bavi varit - proste to spravit musim, inak budeme bezdomovci a este aj hladni. Takze ci sa nam to paci alebo nie, kazdy mame nejaky podiel zodpovednosti na tomto svete. Ty mas zatial len skolu a nejake umytie riadov, tak bud za to rad a pristupuj k tomu zodpovedne a so zvyskom volneho casu naloz ako uznas za vhodne ak to bude v medziach zakona.

autor
8. jún 2025
@luccija

13,14 bolo najhoršie pri dievčati všetko bolo zle málo nakúpené, navarené pritom plná chladnicka, keď som povedala biele naschvál povedala čierne.Muz ju kludas, flegmos a vždy som sa vyhadala ja a potom sme jedna na druhú žalovali🤣niekedy sme si aj obidve poplakali a zároveň smiali čistá psychiatria.Este bol COVID stále doma zo školy milión úloh...prijímačky..
Ale zase ona neflakala školu.Ja by som to už nechcela zažiť už ma 18 a ešte ma svoje slovne úlety, ale už sa to dá.Na známkach trvaj tak mu večer skontroluj tašku.Ked chce robiť a pomáhať o to lepšie.Ja nerada hrotim potom to je ešte horšie, keď on nemá rozum a provokuje ty sa drž si dospelá ty musíš byť nad vecou a pevna, hormóny s ním plieskaju ...chce mať bordel v izbe nech ma raz ho uprace pokým riešite len toto tak je dobre ešte sa môže tulat, partia atď...

@luccija skoro to isté máme ...cez to hadanie sa smiatie až po zalovanie...trávim viac času s ním ja preto som ja najhoršia nie muž...školu ako píšem vyššie flaka posledné dva týždne ...akože toto je naozaj skúška nervov...hrozné čo sa s ním deje

lujza123
8. jún 2025

Však ho vezmi na prechádzku, bike, do kina proste niekde kde to ma rad a porozpravajte sa co ho trápi, co škola.
Trápenie s láskou patrí k životu ale nema zmysel koli tomu bojkotovať školu.
Ja tomuto nechápem tým nervom koli škole. Ty si v práci tiez každý deň 100%, nadpriemerná a mas nejake mega super zamestnanie ? Sú dni lepšie a dni horšie. Ked upadol do nejakej melanchólie koli dievčaťu je treba ho trosku prebrať, vytiahnuť z toho nech si zbytočne neničí buducnost.
Aj ked je hnusný, protivny stále potrebuje pozornost a rozhovor, potrebuje rodiča. Budto teba alebo muza, záleží s kým si teraz rozumie viac.

Akékoľvek mas na neho nervy on to nerobí naschval, vazne nie. Puberta je hormonálny roller coaster, nálady sa striedajú jak aprílové počasie, mozog funguje inak ako u deti či dospelých.
Netreba si jeho odvravanie, šomranie brat k srdcu, kľudne mu nastav zrkadlo a odpapuluj mu rovnako aj ty. Alebo si z neho sprav srandu, pripadne úplne ignoruj s tým ze ked chce niečo povedať nech to skúsi ešte raz.

katty123456
8. jún 2025

Buď rada že máš len jedného..ja mám dvoch v podobnom veku..a veru už 5_6rokov beriem 2lieky na tlak😏👍