icon

Ako zvládnuť maturitu na škole, ktorá ma nebaví?

12. okt 2025

Ahojte som v poslednom ročníku na strednej zdravotníckej škole a neviem ako zvládnem maturitu keďže má škola vôbec už nezaujíma a nebaví. Na prax chodím iba z donútenia a vôbec ma to tam nebaví s tými ľuďmi.
Prestala som sa už aj učiť odborné predmety lebo mám takú nechuť k tomu učeniu.
Ako sa to dá zvládnuť keď ma to tam nebaví.

anonym_37d7a3
12. okt 2025

@anonym_autor prejsť na inú, načo si šla inak na zdravotnú?

anonym_b4e5d1
12. okt 2025

@anonym_autor tak sa prekonaj? V živote budeš robiť xy veci čo ta nebaví. 😀 ja som tiež vyštudovala školu čo ma nebavila ale nevzdala som to na konci

anonym_333b04
12. okt 2025

@anonym_autor tak sú len dve možnosti buď sa prekonas a začneš, alebo nezmaturujes.Tak začni snáď máš nejakú zodpovednosť.Alebo choď robit

miskajerry
12. okt 2025

už to dokonči zubami nechtami, ako sa hovorí, len nech zmaturuješ, potom pôjdeš robiť, čo ťa baví, ale papier potrebuješ

anonym_9eecc0
12. okt 2025

@anonym_autor už sa zatni a prekonaj. Ak to vzdáš teraz, tak budeš mať len základne vzdelanie !!! a vyše 3 roky zbytočného štúdia.
Keď budeš mať maturitu, môžeš si vybrať VŠ takého smeru, čo ťa bude baviť.
Ináč budeš musieť robiť novú strednu školu nanovo od 1. ročníka.

ivka225
12. okt 2025

Maturita nie je povinná.

malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
anonym_c0d111
12. okt 2025
@ivka225

Maturita nie je povinná.

@ivka225 povinna nie je, ale s maturitou ta vezmu na ovela viac pracovnych pozicii, na vysoke skoly, je vacsia sanca na nejaky rok v zahranici niekam a podobne.

anonym_1735c8
12. okt 2025

Aky mas odbor, prakticka sestra?

anonym_bebcdc
13. okt 2025

Už to zvládni a dostuduj maturita je úplne minimum, rozmýšľaj čo chces robiť po škole

banalu
13. okt 2025

A uz si rozmyslala nad svojou buducnostou? Raz si budes buchat hlavu o stenu... uvedom si, ze v zivote sa bud niekedy zatnes a urobis aj nieco co sa ti "nechce" alebo si svojim rozhodnutim mozes pekne domrvit najblizsie roky svojho zivota.
Zatala by som sa, dokoncila by som skolu aj ked so 4kami, nie kvoli ludom na skole, nie kvoli rodicom, ale kvoli sebe.
Uz vies co velkolepe ides so svojom zivotom bez matutity robit? Ci sa budes flakat, vsetci budu proti tebe, vsade budu malo platit a ty ledva vyzijes?
Alebo nie pockaj, pojdes do zahranicia, vsak, kde ti budu pecene holuby padat same na stol?

danica2711
13. okt 2025

@anonym_autor odosobni sa, si už v poslednom ročníku, povedz si, dokončím to, nie preto, že ma to baví, ale preto, aby som mala aspoň tú maturitu, robím to pre seba. Nejako so zaťatými zubami zmaturuj a potom sa (už zodpovedne) rozhodni, čo by si naozaj chcela v živote robiť. Je jasné, že v 15 rokoch sa skoro nikto nevie rozhodnúť, čo by naozaj chcel robiť, ale teraz si už do zodpovednejšieho veku dorástla, takže máš druhú možnosť. Ale maturita je základ - navyše, "pretrpela" si tam 4 roky, tak si už tú maturitu ako prémiu zaslúžiš, nie?

anonym_1735c8
13. okt 2025

Maturitu si urcite sprav, dokonci tuto skolu a potom mozes ist na VS ineho zamerania alebo aj na inu strednu skolu na externe pomaturitne studium 🙂

anonym_47971b
15. okt 2025

A prečo to neriesis s rodičmi ale na mamickovskom fóre?Tu ta nikto živiť nebude ked budeš mať skončení len základnú školu a s nou nejakú nekvalifikovanu pracu.

anonym_60a050
15. okt 2025

@anonym_autor ak si v prvom/druhom ročníku tak prestup

o__o
16. okt 2025

Pouzi rozum a uvedom si, ze mas pred sebou poslednych par mesiacov a bude koniec. Snad nechces zahodit 3 roky studia a ist robit nejaku namahavu manualnu pracu, ked chodis na zdravotnu a s prácou po jej skonceni nebudes mat problém. Pozeraj sa aj do buducnosti, nie len na to co chces teraz v cca 18 rokoch