Ako zvládnuť nespokojnosť tínedžera s rodinnými aktivitami?
Ahojte, chcela by som od vás radu alebo aspoň iný pohľad na vec. Mám 15 ročnú dcéru a 5 ročného syna. Po veľmi dlhom ťahaní som z dcéry dostala odpoveď prečo je je smutnejšia teraz a keď jej poviem, že idem preč s manželom tak je vidno, že taky silený úsmev dá. Povedala mi, že my s manželom chodíme teraz kade tade aj na viac dní a ona väčšinou ostáva doma s mladším bratom a príde ku ním moja mama alebo moja sestra. A ju to aj hnevá aj je smutná, že my chodíme preč a ona musí ostať doma, že aj ona by rada išla na niekoľko dní preč alebo na cely deň s nami. No keď mi toto povedala ostala som taká zarazená aj smutná, že to takto berie nikdy nebol problém s tým, že s manželom chodíme preč. Je pravda, že tento rok chceme ísť s manželom viackrát preč aj sme už boli ale nikdy ma nenapadlo, že to takto berie. Na budúci tyzden v sobotu si kúpila listok na podujatie v meste samu ju tam nepustíme a tak manžel, že uvidí podľa počasia, že si možno kúpi listok a pôjde s ňou a keď si nekúpi tak dcéra predá lístok a nepôjde. A už je oheň na streche, že prečo si nemôže už teraz kúpiť lístok a pôjdu, že čo keď už potom nebudú lístky a že chce ísť. Kľudne aj sama pôjde. Ďakujem za dočítanie viem, že je to trochu chaotické ale písala som to tak jak ma napadlo. Budem rada za to čo by ste vy robili alebo iný pohľad na to popravde ja veľmi dceru v tomto nechápem.
co nechapes? ze jej vadi, ze ma sediet doma na zadku s malym bratom a babkou, zatial co vy si uzivate a ked si chce uzit ona, tak sa este nevie, uvidi sa podla pocasia?
Aj mne je za ňu smutno, keď to čítam… nehovorím, že nemáte právo na to tráviť čas aj o samote, randiť a spraviť si výlet aj bez detí, aj to je dôležité a fajn, ale aspoň z tohto sa zdá, že je ho viac ako toho spolu stráveného a aktivity dcéry sú na druhej koľaji…
A chodievate aj s deťmi, či len vo dvojici? Ako často chodíš s manželom? Prečo s ňou nejdete na tú akciu, čo sa na ňu teší? Najprv jej dovolíte kúpiť lístok a potom ho má predať a ešte aj byť spokojná?
Úprimne, je mi jej ľúto. Vy chodíte preč a zo staršieho dieťaťa si robíte aupairku mladšieho. A keď ona chce niekam ísť, tak otec s ňou pôjde len keď mu počasie bude vyhovovať. Otec roka. Takže áno, dcéra robí haló oprávnene. Je v poriadku chodiť preč len vy s mužom. Ale je potrebné brať na takéto výlety aj deti, aj im robiť zážitky. Ako sa dievča má cítiť, keď rodičia si chodia užívať a deti doma? Ona ti aj povedala, že chcela by aj ona chodiť s vami na celodenné či viac denné aktivity a tvoja a mužova reakcia je že sa čuduješ? A že jej otec povie, že s ňou niekam pôjde ak mu bude počasie vyhovovať. Smutné.
chapem ju, ja mam 13rocnu a 10rocneho. Obcas je to boj ale 13rocna je skor ta ktora ist chce. Syn by ostal s babkou a dedom. Kedy ste ich prestali bravat? Ja sa pohravam s myšlienkou prvykrat ich nebrať ale nemam ich s kym nechat, takze idu s nami
V čom ju nechápeš?
Ja nechápem teba.
toto je DALSIA vymyslena tema
@anonym_autor Môžeš byť rada, že vôbec chce ísť s vami a tráviť čas spolu. Ja mám tiež pubertiakov, ale keď navrhnem výlet tak krútia očami. Určite choď s ňou na to podujatie, prípadne nech ide s kamarátkou.
A muž je jej otec? Smutné čítanie.
Vy o ňu celkom prídete...keby za mnou prišiel 15 ročný syn a povedal mi: mami, pod so mnou na podujatie, tak neváham ani sekundu...ja proste nemám slov na to všetko čo si tu popísala🙈
Je mi smutno z vas dvoch. Deti ste vylucili z vasho zivota a ty si rozcarovana z toho, ze dcera sa netesi s vami z vasich vyletov, ked ona ostava doma s bratom a babkou... To akoze fakt to tak beries?
Naozaj je taky problem kupit ten listok a ist tam bez ohladu na pocasie? Prekonat sa a stravit s nou spolocny cas, cela rodina, nielen muz.
S mužom ste takýto pripečení od narodenia? Či v staršom veku vás to postihlo?
To si si vymyslela ze ? 😃
Kazdopadne nepoznam mater ,vlastne rodicov kt.by stale chodili kade tade bez deti a oni museli len doma trcat. Ano raz za cas je fajn ist na rande alebo na vikend vo dvojici ale nie stale.
Ak je to pravda tak chudak deti, nechapem naco ste ich mali a uz vobec ze 2 . Mohli ste mat len volnost
Je mi smutno aj za ňu, vždy som s rodičmi chodila ak isli niekde na výlety, radi sme trávili čas ak sa dalo spolu. Keďže otec bol skoro stále v robote. Neviem príde mi to že netravite s deťmi čas a potom plačete na konikovi, že ste zarazený ako sa vaše dieťa správa. Ako písali vyššie áno ísť sami občas je správne, ale stále vynechávať deti? Potom načo ste si ich robili ? Keď si vystačíte byť sami?
chúda dievča, povie ti v čom je problém a aj tak sa čuduješ a dokonca sa musíš ísť radiť na koňa, či je dcéra v poriadku. Rodina ste štyria a nie len ty z mužom. Dcéra sedí doma na zadku a vy dvaja sa trepete na dovolenky, dokonca na niekoľko dovoleniek. A ked raz chce ísť niekam dcéra, tak sa uvidí. Hanbite sa.
My chodíme na dovolenky, predĺžené víkendy, výlety hlavne kvoli deťom. Nech majú ony zážitky. S manželom budeme mat ešte veľa príležitostí ist sami na dovolenky, keď budu deti samostatné, prípadne nebudú chcieť s nami ísť. Kľudne budem chodiť po výletoch aj s dospelymi detmi 😁
To si si vymyslela ze ? 😃
Kazdopadne nepoznam mater ,vlastne rodicov kt.by stale chodili kade tade bez deti a oni museli len doma trcat. Ano raz za cas je fajn ist na rande alebo na vikend vo dvojici ale nie stale.
Ak je to pravda tak chudak deti, nechapem naco ste ich mali a uz vobec ze 2 . Mohli ste mat len volnost
@ivik4 Ja poznam,mame take osoby v rodine. Exoticke dovolenky sami alebo s kamosmi a deti u babky. Mne by srdce puklo nechat deti doma. Tiez im to starsia dcera zacala vycitat.
@anonym_autor rozhodne dovol teenagerovi
v niektorej "rage room" urobit toto, to pomaha:
https://www.youtube.com/watch?v=1jMjq3caN3o😉
@anonym_autor Keby aj ake pocasie bolo,isla by som s dcerou a uz davno by som mala kupeny listok. Vaz si,ze v 15stke chce s vami travit cas. Mas posledne mesiace mozno roky,kedy s vami bude chciet travit cas.
aj dospely potrebuju cas bez deti takze v tomto vas chapem.. no treba ten cas spravodlivo rozdelit a nevylucit ich len na "detske" aktivity ale aj dlhsie vylety a podobne.. a aj osobitne-napriklad babaska jazda a muz zas so synom a podobne .. treba si vediet cas naplanovat pre kazdeho a kazdemu tak aby sa zabavil
@ivik4 Ja poznam,mame take osoby v rodine. Exoticke dovolenky sami alebo s kamosmi a deti u babky. Mne by srdce puklo nechat deti doma. Tiez im to starsia dcera zacala vycitat.
@marca12 aj my máme takých susedov. Neustále deti niekam odkladajú, na dovolenky chodia bez nich. Chudáky deti.
Ty si sem už písala. Najprv, že dcéra nemá vychovávať toho malého a má rešpektovať, že je malé decko (v praxi to znamenalo, že keď jej robil zle, tak si to mala nechať). Potom niečo o dovolenke, že prečo by ste sa jej mali starať o program. Úprimne. Tu dcéru ľutujem veľmi.
Vypisujes tu uz cele prazdniny. Co si este nepochopila??? 15r dievca je uz skoro dospela, potrebuje aj cas pre seba a aj cas s tebou alebo s vami ako rodicmi. Uz si s nou niekde isla aj len ty ako matka s dcerou???? Furt to iste opakujes do okola a len sa cudujes , ze dcera je nespokojna ale neberies si ziadne ponaucenia ani nic nerobis preto aby si vase fungovanie zlepsila. Tak na kieho frasa zakladas kazde dva tyzdne taku istu temu ked aj tak nechces aby ti niekto poradil. No tak sa cuduj dalej
Takýto hlúpi rodičia hádam ani neexistujú.
Takýto hlúpi rodičia hádam ani neexistujú.
@januska12323 myslím,že toto nebude reálna téma.
To si zase ty? Krkavcia matka,ktorá nedá dcére dýchať ale syna a muža vynáša do nebies? Ty si chorá osoba,fakt
Ty si sem už písala. Najprv, že dcéra nemá vychovávať toho malého a má rešpektovať, že je malé decko (v praxi to znamenalo, že keď jej robil zle, tak si to mala nechať). Potom niečo o dovolenke, že prečo by ste sa jej mali starať o program. Úprimne. Tu dcéru ľutujem veľmi.
@anonym_74ca49 to fakt? Môžeš mi dať link na tu diskusiu prosím?
@anonym_74ca49 to fakt? Môžeš mi dať link na tu diskusiu prosím?

Ty si s mužom chodíš kade-tade a deti nechávaš stále doma? Oni si nezaslúžia mať nejaké zážitky, dovolenku, výlet? 🫣