Ako zvládnuť príjímacie skúšky z chémie?
Dobrý deň, je tu niekto kto robil príjmačky z chémie na zdravotníckeho laboranta v Trenčíne? Boli príjmačky ľahke?
@thirstymonk to nemysliš vážne že toto bolo na príjmačkach na strednu školu
@thirstymonk ake prijimacky z chemie si robil na gymnazium? na laboranta sa robia bezne prijimacky v rozsahu uciva zš
@l13dr vacsinou skola udava poziadavky na test, pozri si (napr.toto v TN som nasla)
https://szstn.edupage.org/text18/
KRITERIA zdravotnicky laborant pdf
Nevyzera to na nic tazke, ucivo zš..nebudu vyzadovat stredoskolske gymnazialne ucivo, neboj
@l13dr Prepač, nikde si nepisala, že ide o prijmačky na strednu školu. Toto boli samozrejme prijmačky na vysoku školu :D Z gymnazia pochadzam ja.
ja som bola ale pred 30 rokmi, to ti asi nepomoze 😂
@stankot
je spokojný, škola sa mu páči.
@mondolina parada, tesim sa.Tak uvidime ako zvladneme buduci rok prijimacky, snad nas vezmu. Nevies prosim ci sa hlasilo vela deti a ako boli na tom prospechovo?Myslim tie body z vysvedcenia co sa beru ci su to cisti jednotkari alebo aj dvojkari ci trojkari?
@stankot
je spokojný, škola sa mu páči.
@mondolina chcela by som sa ta prosim opytat, ci nevies alebo syn ako to je, teraz som pozerala len zo zaujimavosti vysledky prijimaciek a posledne prijate dieta ma 409 bodov zo 477.Z prijimaciek je dokopy max 40 bodov, to znamena ze ked malo dieta dvojky z predmetov ktore sa beru do uvahy a ma mensi pocet bodov uz zo zakladky, tak je malinka sanca sa tam dostat aj ked prijimacky urobi dobre?Lebo "gro" bodov sa berie zo zakladnej skoly,tak ked si zratam body ktore by napr.moja dostala tak asi nema zmysel sa tam ani hlasit?Vies mi prosim poradit ci to tak funguje?Uci sa na jednotky, dvojky, z chemie ma 1.Len teda ci to ma zmysel.Dakujem ti krasne vopred.
@mondolina chcela by som sa ta prosim opytat, ci nevies alebo syn ako to je, teraz som pozerala len zo zaujimavosti vysledky prijimaciek a posledne prijate dieta ma 409 bodov zo 477.Z prijimaciek je dokopy max 40 bodov, to znamena ze ked malo dieta dvojky z predmetov ktore sa beru do uvahy a ma mensi pocet bodov uz zo zakladky, tak je malinka sanca sa tam dostat aj ked prijimacky urobi dobre?Lebo "gro" bodov sa berie zo zakladnej skoly,tak ked si zratam body ktore by napr.moja dostala tak asi nema zmysel sa tam ani hlasit?Vies mi prosim poradit ci to tak funguje?Uci sa na jednotky, dvojky, z chemie ma 1.Len teda ci to ma zmysel.Dakujem ti krasne vopred.
@stankot určite, môj mal jednotky, dvojky, zobrali ho na odvolanie. aj som sa čudovala lebo ich brali len 25.
treba vyskúšať.

Keby boli prijmačky ľahké, tak by ich netrebalo :D Ja som síce nerobil na laboranta, ale chemia nebola najľahšia. Inými slovami - nikto sa tam nepýtal na oxidačné číslo kyslíka v oxidoch, ani v kyslikatých kyselinách. Veci, ktoré bolo treba vedieť, vysoko prevyšovali učivo zo školy, a to som chodil na gymnázium.
Napríklad, čo sa týka takých derivátov uhľovodíkov, mali sme otázky aj ohľadom typických reakcií pre jednotlivé deriváty (napr. radikálové adície, hydrofilové substitúcie a pod.)