Ako zvládnuť psychické problémy v mladom veku?
Ahojte, zmazali mi moju diskusiu. Posledné 2roky a pol si prechádzam psychickými problémami. Teraz som v 1-ročníku na SŠ prestúpila som ale chcela som sa vrátiť na pôvodnú školu s ktorej som prestúpila lenže sa to už nedalo. Viem že, som si prestup mala rozmyslieť alebo popri páde si dohodnúť stretnutie s tou školou a tak sa rozhodnúť ale bohužiaľ som tak nespravila a teraz je už neskoro. V podstate si zato naozaj môžem sama. Ale je to nezvládnem nemôžem v noci ani poriadne spať. Ani jesť mi nejde tuším som aj schudla. Poslednú dobu na mňa veľmi útočí stres a kopu ďalších veci. Rozmýšľam že čo budem ďalej robiť. Verte že, chcem chodiť ku psychologičke ale doma by mi to nikdy nedovolili hlavne jedna osoba viem presne čo by NATO povedala ku psychologičke? A prečo? Kto povedal? Ja veľmi dobre viem že, si ona mysli že deti nemôžu mať psychické problemi a už vôbec nie v takom mladom 16-veku ale opak je pravdou. Všetky vekové kategórie môžu mať psychické problemi či už dospelý alebo deti poznám veľa ľudí s psychickými problémami. Nie som ani prvá ani posledná ktorá ich má. Na škole nemáme psychologičku máme iba niečo podobné ako ona. Niečo že výchovná poradkyňa a špeciálna pedagogička. A ešte jedna výchovná myslím alebo také niečo k tej chodím a som rada že mi pomáha vážim si to aj keď viem že to tak nemusí vyzerať. Je to ťažké snažím sa ale nejde to. Niejaké typy ako to ukončiť? Budem vďačná každému
@user233 asi si sklamaná z babky, pretože ta nechápe. No nemáš v rukách tu moc ju zmeniť, ani my či niekto iný nie. Môžeš niečo robiť jedine so svojim životom. Takze ak potrebuješ pomoc, je super, že ju hladas a chceš.
Ty potrebuješ nejaký suhlas od babky, aby si mohla ísť do toho centra? Mohla by si tam ísť aj sama? Je pre teba dôležité, aby o tom niekto vedel? Povedala si o tom vašej vych.poradkyni?
@tiika chodím ku výchovnej poradkyny. Dohodli sme sa na stretnutiach že sa budeme stretávať každý pondelok a piatok. Keď som sa s ňou prvý krát rozprávala som bola veľmi smutná ešte som sa tam aj pri nej rozplakala bolo toho na mňa veľa vtedy a ešte stále je chce mi pomôcť a to je od nej veľmi pekne. Dnes sme sa tiež rozprávala trošku som bola viac veselšia ale stále nič moc ona mi povedala a stále hovorí že od môjho prvého príchodu som na tom lepšie ale to si vôbec nemyslím povedali sme si že si k sebe budeme úprimne aby sme si navzájom vedeli pomôcť. Lebo totiž niekedy sa stretávame na chodbe a trošku sa usmejem tak si hneď všetci myslia že mám hneď krásny deň ale nemusí to tak byť čo s toho že sa trošku usmejem raz za čas keď tie stavy znova na mňa prídu a nedokážem to ovládať. Vôbec nechcem chodiť do tej školy. Ja budem rada keď vôbec 1-rocnik dokončím
@tiika Ona mi aj sama navrhla že by som mohla skúsiť ísť do toho centra lenže problém by bol v tom žeby som NATO potrebovala obidvoch zákonných zástupcov vieš. A kebyže výchovnej porad. poviem že myslím na saM0vr**** tak myslím že takéto veci by si už nemohla nechať pre seba lebo to ohrozuje môj život atď. Na mojej pôvodnej škole som spravila trošku chaos a rozruch pretože o mojom prestupe som povedala keď som sa prišla rozlúčiť s triednou a psychologičkou a nikomu inému okrem ich dvoch som to v tej škole nepovedala. Nechcela som to povedať triede ani našej majsterke tá by ma zato namieste aj zabila keby mohla. Si nechcem predstaviť aké klebety sa o mne museli šíriť. Nepovedala som to preto lebo som to tak cítila a taktiež som nechcela aby to niekto vedel všetci by sa pýtali že prečo nie že nechoď nerob urýchlene závery atď. Snažili by sa má presvedčiť aby som ostala a majsterka by bola určite proti. Hlavne ona. Pretože moja triedna a psychologička na pôvodnej škole tej prvej oni vedeli že sa mi v živote niečo deje snažili sa mi pomôcť ako vedeli aj sa im to veľmi darilo. Aj keď to tak niekedy nemuselo vyzerať. Veľmi by som sa chcela spojiť s tou psychologičkou na bývalej škole ale neviem ako a bojím sa že čo si o mne pomyslí alebo sa spýta že či sa niečo náhodou nestalo. Ja by som sa popravde bála aj v tej škole ukazat tým ľuďom na oči aj pohľadom by ma zabili najradšej. Ale nebola sme taká hrozna trieda teraz mi aj spolužiaci,učitelia a celkovo tá škola veľmi chýba učenie tam a prax a pod. Lenže je neskoro a ja si to musím uvedomiť lenže kiež by to bolo také jednoduché asi potrebuje oveľa oveľa viac času to všetko spracovať
@user233 kolko rokov ma sestra a aky postoj ma ona k Tojim psychickym problemom a tomu, ze chces chodit psychologicke? Ak je starsia a dospela, nemohla by sa ona stat Tvojim zakonnym zastupcom?
@macinko321 Moja sestra je rovnako stará ako ja my sme totiž dvojičky vieš. Ja som svojej sestre ani nepovedala o svojich psychickych problémoch ona sa to sama dozvedela pretože som napísala list na rozlúčku len som ešte nestihla dokončiť a tak som si to skrila ona niečo hľadala a nenašla to čo hľadala ale našla tie papiere. A tak vlastne o tom vie to bolo ešte pred 2 rokmi myslím
@macinko321 Ona ma asi jediná chápe že aj deti môžu mať problémy v živote alebo detstve nie len dospelý. Aspoň niekto keď už nikto

@januska12323 Veď práve že to že nepoznáš