icon

Ako zvládnuť pubertu staršieho syna a súčasne starostlivosť o bábätko?

10. jún 2025

ROzviedla som sa. z prveho vztahu mam skoro 17ročneho syna. S novym partnerom som 6 rokov a teraz 3-mesačné bábo - dcéru. Starší s nami nekomunikuje, vsetko odpoveda jednym slovom - dobre, nič.....ako keby nemal ani slovnu zasobu. Snazim sa pytat, zaujimat sa o jeho zivot, frajerku nema, v skole vysledky v pohode. Len casto večer --navečer odide apride je aj jedenast hodin, nič nepovie. len ako keby chodil niekam do samoty vypadnut. doma nema o nič zaujem. naje sa a zavrie dvere

andrea_82
10. jún 2025

My to mame podobne, rozdiel 15,5 roka. Starsi syn je, chvalabohu, sice ukazkovy brat, puberta s nim skoro vobec neplieskala, surodenca dlho chcel. Ale snazim sa ho drobcom prilis nezatazovat. Ten ho uz chodi do izby otravovat. Len by som asi skusila zapracovat na tom, aby tvoj syn chodil domov skor, o jedenastej je dost neskoro, ak ide na druhy den do skoly.

marsmykkok
10. jún 2025

Podľa mňa normálne, že v jeho situácii tým že máš malé dieťa s niekým iným ho nejako neteší, cíti sa odstrčený, že je na druhej koľaji. Nepíšeš nejako o partnerovi pri tomto probléme, s ním má aký vzťah? Ak spolu extra nevychádzajú nečudujem sa že sa necíti doma doma a uteká preč. Tým nechcem povedať že nemáš právo na nového partnera a dieťa, ale proste z jeho pohľadu je to nepríjemná situácia a treba to rešpektovať a nevyčítať mu to.

januska12323
10. jún 2025

16 ročný chodí do jedenástej von a ty ani nevieš kde je? Jeho správanie je síce pochopiteľné ale nejaké hranice musia byť. Zober ho na nejakú aktivitu, bez drobca, možno sa ti otvorí.

lucka_ke
10. jún 2025

máš novú rodinu a asi má pocit, že je tam navyše, ale zarazilo ma, že nevieš kam chodí a s kým sa stretáva, tiež mám 17ročného a toto neexistuje, ak niekde chce ísť tak môže, ale musíme vedieť kde a s kým je