icon

Ako zvládnuť strach z maturity a zlepšiť sa v angličtine?

23. sep 2025

Zdravím som chalan mám 19 rokov mám výučný list no rozhodol som sa pre 2 roky nadstavboveho štúdia zatiaľ som v prvom ročníku no mám strach že nezmaturujem že je to ťažké keďže moja úroveň angličtiny není moc dobrá takisto sa bojím aj slovenčiny je to ťažké? Ako ste to zvládli treba sa toho báť.

domkakvet
23. sep 2025

@anonym_autor netreba sa bat do predu, mas este dost casu aby si sa zlepsil v anglictine a aj slovencine, venuj sa studiu a zvladnes to.

anonym_3ba918
23. sep 2025

Ja osobne nemám maturitu ale myslím, že keď sa budeš poriadne učiť zo všetkých materiálov, čo ti zo školy dajú, tak maturu zvládneš.

janulicka24
23. sep 2025

Este mas stale cas sa trochu aj zdokonalit v anglictine, kedze si len v prvom rocniku, vyskusaj mozno aj nejake doucovanie. A nestresuj sa tym uz teraz, este to je daleko aj ked ano, cas ide rychlo a ani sa nenazdas a budes maturovat ale myslim, ze sa tym este vobec nemusis stresovat

anonym_bb9e5a
23. sep 2025

Ja som mala asi na maturite šťastie 😅 ale nie je to vôbec také zlé ako sa zdá. Nepatrila som medzi nejak dobrých žiakov a ani ma škola nebavila a zmaturovala som 🙂 podotkem ešte čo sa týka literatúry, nečítala som ani jedno povinné dielo 😅

autor
23. sep 2025
@anonym_bb9e5a

Ja som mala asi na maturite šťastie 😅 ale nie je to vôbec také zlé ako sa zdá. Nepatrila som medzi nejak dobrých žiakov a ani ma škola nebavila a zmaturovala som 🙂 podotkem ešte čo sa týka literatúry, nečítala som ani jedno povinné dielo 😅

@anonym_bb9e5a tiež niesom dobrý žiak veľmi 😅

andrejkaandri
Autor odpoveď zmazal
autor
23. sep 2025
@andrejkaandri
Odpoveď bola zmazaná

@andrejkaandri na výšku ani nechcem ísť nič len tú maturu urobiť no bojím sa toho neskutočne lebo toľko reči aké to je ťažké počúvam v škole

andrejkaandri
Autor odpoveď zmazal
anonym_0cd27d
23. sep 2025

@anonym_autor Môj syn mal výučný a šiel tiež na dvojročnú nadstavbu. Teraz je už v druhom ročníku, takže bude maturovať. Tiež nie je najlepší žiak, on sa bojí sjl. Odborné predmety mu idú. Jemu od základnej školy nejde slovenčina , toľko sme sa to učili a bol rád že má trojky, štvorky. Najprv nechcel ísť na nadstavbu, ale sme ho presvedčili, že nech skúsi ak mu to nepôjde tak môže kedykoľvek skončiť. Nechceli sme , aby neskôr ľutoval, že to neskúsil. Aj teraz mu hovorím, až to nevzdáva. Keď neskúsi, nevie. Možno si vytiahne rovno otázku, čo mu sadne. Keď nie, ešte sú opravné. A možno profesori pomôžu, keď vidia že sa snažíte.

mirokub
Odpoveď bola odstránená
stanka_k
24. sep 2025

@anonym_autor kukni na YouTube...... na doučma učiteľa... ak sa nevieš sám učiť a chceš radšej osobnejší výklad. Potom najskôr preply, italki native speaker.. čítaj knihy, slovíčka sa uč z nich (keď ich hneď aj použiješ, lepšie si to zapamätáš, rovnako si všímať štylistiku a pod) matura je v pohode 🙂

stanka_k
24. sep 2025
mane01
24. sep 2025

@anonym_autor idealne si vybavit doucovanie, pomoze ti to zlepsit sa a aj zvysit sebavedomie, aby si zbytocne nezmatkoval zo stresu. Dnes sa da najst aj online doucko.