Aktualizácia údajov v SVS. Kto je za to zodpovedný?
Pekny den,
Nemate prosim informacie, kto do SVS systemu nahadzuje udaje o pocte zaujemcov na dane- konkretne skoly? Dieta je 9-tak, poslali sme prihlasku, studijna poradkyna na nasej ZS nas odkazala kontrolovat SVS a tam su uplne neaktualne udaje. Volala som na 2 skoly a tu neaktualnost mi potvrdili, pricom mi povedali na oboch skolach, ze oni tie pocty do systemu nenahadzuju a ani len netusia, kto to robi. Neviete, kto to ma v kompetencii, preco su tie udaje neaktualne a kedy aktualne budu?
Dakujem
ja som hovorila s kamoskou co uci na jednej SS a tam pocet sedi s tou aktualizaciou
a co mi muz uci na SS tak sedi aj u nich pocet co je plan kolkych beru, cize ja neviem... ono nikto nevie odkial su data, ale vsetci vedia, ze nie su ok, zaujimave 😀
@demografka nepisem o plane, kolko deti beru, ale kolko deti podalo prihlasku na danu skolu. Syn si podal prihlasky na gymnazia, na DOD nam hovorili, ze kazdorocne sa hlasi cca 250 ziakov, beru 60. Na svs je info 60 prijatych, ale len 100 ziakov, ktori sa hlasia. 100 na jednom a 80 ziakov na inom gymnaziu, kam si podal prihlasku. Zdalo sa mi to nerealne cislo, volala som na sekretariaty danych skol a potvrdili mi, ze su to zdaleka neaktualne cisla a oni nevedia, kto udaje nahadzuje a kedy budu aktualne.
prosím ťa, ktorý ste kraj? a to pozeráš bilingválne, či všeobecné?
@lenka_da Kosice - kosicky kraj. Bilingvalne gymnazia.
aha, tak nič, mala som teóriu, ktorá práve zlyhala :D
ale inak, tie údaje na svs asi nesedia úplne presne, pozerala som minulý rok žilinský kraj a na svs bol počet uchádzačov malý a na webe školy bol zoznam dlhočizný
ja viem citat, ze sa pytas na pocty prihlasok, ja len pisem co viem od manzela presne, vedia len pocty co vezmu zatial, mozem sa ho dnes popytat na prihlasky, ale na skole kam ide moj pocet plus minus sedi... a nie je to uplne jedno kolko prihlasok bude??? sustredit sa na monitor a ak vyjde tak bohu vdaka, ak nie sustredit sa na prijimacky a snad vyjde... skolu sme davali aj podla schopnosti, tak snad sa podari
@demografk monitor nas vobec nezaujima, pretoze bilingvalne gymnazia monitor vobec nezaujima. Pocet ma zaujima, pretoze je dost rozdiel, ci na jedno prijate miesto su 2 ziaci alebo 5 a mimo toho, ak sa zo svojich dani skladam na nejaky informacny system, tak by som ocakavala, ze informacie v nom, budu aktualne.
Nam studijna poradkyna hovorila, ze tieto udaje ma pod palcom KSK - odbor skolstva, ci je to pravda, neviem, neskumala som. co viem, ze tieto udaje aktualne neboli ani vlani, takze ma neprekvapuje, ze nie su aktualne ani teraz. neviem, na ake bilingvaly ste prihlasky davali, ale na gt12 ci na parku, ak zavolas, zastupkyne ti bez problemov do telefonu povedia presne cisla, kolko prihlasok dostali a kolko deti vezmu. to nie su citlive informacie, nevztahuje sa na ne gdpr.
@demografka na bilingvaly sa robia prijimacky zo 4 predmetov, monitor z 2 predmetov pre ne nie je smerodajny, vysledky z T9 neberu do uvahy
nemam odkial vediet aku SS si davate... kazda ma svoje kriteria prijatia, mna monitor zaujima, nase gymnazium ho ako kriterium ma, jazykove maju talentovky samozrejme... a ano je rozdiel ako su 2 alebo 5, ale tak to byva kazdy rok a ak je ziak slabsi tak si na taku skolu nedavam, eliminujem zbytocne sklamanie...
ako vravi @matkahelka na park mladeze vie presne cislo a sedelo s tym co uvadza system... KSK tie cisla nenahadzuje, nakolko KSK spravuje len skoly v ich posobnosti, vraj to maju na starosti jednotlive skoly, kazdy ukazuje na ineho 😉 a ja neviem aky system si vy platite, ale ja sa na to veru nespolieham, so statistikou robim, ale je to len cislo 😉
samozrejme to nemyslim v zlom, len je fakt zaujimave ako dava kazdy ruky prec od toho kto tie databazy naplna... ja som si fakt naivne myslela, ze v modernej informatickej dobe to pojde automaticky zo systemu s prihlaskami, ved tam su skoly a odbory, to keby prepoja tak vedia presne kolko ludi kam... no ale preco by to malo byt jednoduche, vsak? 🙂
Naposledy vraj bola aktualizácia (aspoň Bratislavy) minulý týždeň a @sorciera24 pracuje v nejakej škole a nedávno v inej diskusii písala, že do 13.3. majú z ich školy poslať zber údajov podľa prihlášok...
Sama som tiež zvedavá na finálne počty, my sme dávali prihlášku na dve bilingválne OA, z toho na jednej je extrémny nával, keďže je tam angličtina, druhá s nemčinou vyzerá ok, ale uvidíme teda...
@demografka
@ninan2 keby ste videli ten predpotopny program, cez ktorý to posielame......ani nechcite....nic neprepojene, v tejto dobe, musime rucne prihlasky, kt. su už v edupage nahrávať do špeciálneho programu a ten posielame do ŠVS, preto to tak trva, dátum zberu je k 13.3. pre celé SR.....ja budem posielať budúci týžden (teraz máme prázdniny).....takže sa čísla budú meniť....
@sorciera24 viem si to predstaviť :/ snáď by si nechcela mať edupage prepojené so švs 😉
@lenka_da stačilo by mať normálny program, kde by som to jedným klikom z edupage nahrala a nie ručne vyplnať 170 prihlášok.....
@sorciera24 A teoreticky tam teda nemôžu byť aktuálne tie počty aj skôr, keďže ide len o nahlásenie zopár čísiel? Čo potom aktualizovali minulý týždeň? Lebo tie počty sa naozaj zmenili oproti tomu čo tam bolo predtým.
@sorciera24 veru, smutna informatizacia v priamom prenose, cele zle
@ninan2 nasa skola uz ma aktualny pocet, to iste cislo mi povedali aj v skole
@demografka Aha, tak to by bolo fajn keby aj tie naše OA, lebo tá nemecká má uvedené že tento rok berú až 124 detí a prihlásených je 125 :D Druhá s AJ 62 a hlási sa cez 500, ako každý rok.
@ninan2 možno vo vacsich krajoch to posielaju skôr a nahadzujú si ich ŠVS priebežne....ale kedže dátum posledného zberu je 13.3. ...tak konečné počty budú až po tomto dátume
náš kraj sa ešte nemenil, pozerám náš okres a sú tam príliš nízke čísla....ale ako píšem, logicky, kedže my máme prázdniny abudeme posielať bud. týžden do toho 13.3.
@sorciera24 No u nás vlastne boli prázdniny minulý týždeň, tak už tomu vôbec nerozumiem potom, z čoho teda vychádzali... Keďže im to mali naše školy posielať najskôr tento týždeň...
@ninan2 neviem, možno nejakí premotivovaní učitelia, co nemali dovolenku, ale pracovali;)
Ako vtip je dobrý tento názor.🙄🤔

pozerala som svs.edu.sk a je tam uvedené:
Údaje o počtoch žiakov v naplnenosti a záujme o SŠ sú počítané kumulatívne podľa hlásení údajov jednotlivých ZŠ. Za hlásenie údajov k termínom v zmysle harmonogramu sú zodpovedné ZŠ.
Tiež by ma zaujímalo, prečo tie počty nesedia...