Akú známku dostanem za príhovor v škole?
Príhovor- 1. písomná práca -8. ročník ZŠ

Mne sa to paci. Akurat - nehovori sa “drzat palce”? Nie prsty?
@zuzanaana dala by som drzat palce a v zavere by som 3-2-1 napisala slovom a oddelila ciarkami, inak je to super
@zuzanaana ja by som ti dala 1 😊.
Mne sa to zdá málo.. Skús tam dopísať niečo v tom zmysle, že počasie praje, na víťazov čaká odmena, pre fanúšikov je nachystané občerstvenie...
Je to pekné, zaslúžiš si 1. Záleží aké "podmienky" vám dala učiteľka, počet slov, či trebalo niečo opísať, atď.
@januska12323 za mojich školských čias zrazu učiteľka na hodine povedala, že píšeme sloh a písali sme hneď a bez prípravy. Nevedeli sme dopredu nič. Veľakrát to bolo utrpenie niečo dostať na papier. Havne niečo rýchlo vymyslieť za ten krátky čas.
@elis248 to ste naozaj nepisali koncept? Ja som chodila do skoly za sociku a teda koncept s pisal... a aj moje deti vzdy pisali najprv koncept.
@simsalabim koncept sme si mohli urobiť rovno na hodine a potom rýchlo prepísať na dvojhárok. Teda len kto stíhal. Inak sme sa všetko dozvedeli rovno na hodine. Preto som slohy neznášala. Som rok narodenia 1987 a takto sme fungovali na základke aj na strednej.
@elis248 zaujimave. My sme na to mali vzdy 2 hodiny.
@januska12323 @viestta keď tak tak aspoň nie na známku. U nás to bolo vždy tak, že sme to pripravovali 2 hodiny v škole a doma to pripravovať bolo zakázané, lebo by niekto mohol opísať z internetu, mať menej gramatických chýb a tým pádom známka nie je fér a nie je to odraz práce žiaka ale internetu. Taktiež sa nemalo nikde radiť, lebo je to ako písomná práca (písomka) na známku. Ešte som nikdy nepočula, že by sa písomky písali doma, kde má žiak prístup k akémukoľvek podvodu, aj rodič/starší súrodenec by to za neho mohol písať. To by bolo dosť nefér voči ostatným. My sme koncepty písali v škole a ešte sme tam mali aj pečiatku, aby sa zabránilo, že si niekto vybral papier z domu a napísal ho doma a tváril sa, že je to jeho práca. Ale ak si učiteľka myslí, že je to v poriadku, nevidím problém. Predsa je to jej voľba a ona má za to zodpovednosť. Ale písať v podstate písomky doma to som ešte nepočula.
@elis248 som 85 ročník a odkedy si pamätám, vždy nám na predošlej hodine povedala, že budeme písať sloh, nech si pripravíme niečo, o čom budeme písať. Na hodine sme písali na nečisto a potom prepísali na dvojharok. To čo sme mali pripravené doma sme, však, už nemohli použiť. Ale príprava bola.
A ja som písala ešte aj spolužiakom. Milujem slohy, aj teraz sa teším, kedy budem pomáhať deťom.
Neviem, ale píšeš krásne 😲😉
@viestta Prva pisomna praca predsa nie je domaca uloha. Je to pisomka.
Tiez si pamatam, ze ulohy sa pisali doma a ano aj sa znamkovali. Pisomne prace sa pisali v skole, vopred bolo oznamene kedy (ako vsetky velke pisomky) a na dvojhodinovke sa pisal najprv kocept a potom sa prepisal na cisto. Bez domacej pripravy.
Ja už som príšerne dlho zo školy, ale na strvrtročku v 8. ročníku mi to pripadá veľmi kratucké. Sloh v pohode aj keď trochu nenapadity. Za mňa by to bolo na dvojku.
@andy_sixx24 ďakujem!

@zuzanaana pokiaľ dobre viem, slohy sa nemajú písať doma