Baby chemičky pomôžte
Ahojte, prosím vas syn dosiel s chemiou a ja neviem ani zatat 😁 robi priklady z chemie a tento jeden nevie doplnit tak aby ziskal nazov. Prosim viete niekto pomoct? Aj si to tam podoplna ale nazov mu potom nezoberie na nejakej stranke kde si to kontroluje.

6-ethyl-2-methyl-okt-2,5-dien-7-in
@sheila121 zakladny retazec ma 8 uhlikov, takze nie "but"
@bluemoon24 predbehla si ma 🙂
@bluemoon24 dakujem velmi ❤ presne takyto vysledok mu vysiel ale nevie najst tuto latku na internete - stranka pubchem.ncbi.nlm.nih.gov (stranka kde si kontroluje vysledky). Mozno to len v angl.zle zapisal na tu stranku (bilingv.gym). Este raz dakujem.
Nech ešte skúsi ten názov od
@bluemoon24 precislovat: otočiť číslovanie, že ťa 3ita väzba je C1 a C2, nepamätám si presne, či nemá náhodou 3 ita väzba prednosť v číslovani
@heidy222 dakujem, poviem mu nech to skusi.
@heidy222 dvojna vazba v cislovani ma prednost pred trojnou a kdyz to otocis, tak ty dvojne budou mit vyssi cisla (ta trojna by sice mela nizsi) a to je spatne.
@bluemoon24 ok tak si to zle pamätám
@bluemoon24
@heidy222
No baby tak nakoniec ze to mal zle, ze to ma byt otocene ako pisala @heidy222, vysvetlila mu to spoluziacka. Nebolo to v tych materialoch co sa z nich ucil, je to nejake pravidlo 🤷♀️
Ked ono v organike sa už tolko krát menili pravidla v názvosloví co si pamatam že ...🙈🤷
@pink_lady tak nejak 🙈😅 ocividne jsem uz ze skoly dlouho pryc
Hehe diki, dobrý pocit, konečne sa mi dnes niečo podarilo 😅
@heidy222
@bluemoon24
@pink_lady
...a syn dostal z BigTestu 1 🤗