icon

Bilingválna obchodná verzus gymnázium

11. mar 2025

Prosím poraďte, čo by ste si vy vybrali? Teraz je to taký nátlak keď tie talentovky tak dokašľali. Mám čisté jednotky len si neviem vybrať.

renatka100
11. mar 2025

Nie je uz neskoro tento rok? Prihlasky sa uz podavali a o 2 tyzdne su prijimacky…

laurinka27
11. mar 2025

Ja by som si vybrala gymnazium

andreakotesova
11. mar 2025

Ja som za OA

salome123
11. mar 2025

OA

zuzinka888
11. mar 2025

Tak podla toho co potom. Ak ta laka medicina ci prirodne vedy tak gympel. Na ostatne VS sa dostanes aj z OA.

katica06
11. mar 2025

Skôr záleží čo po sš. Ja mám obchodnú, moji spolužiaci pracujú ako policajti, inštruktor autoškoly, poštárka, fakturantka, evanjelický farár, čašník za zaoceánskej lodi, obsluha vrtnej veža na mori, učiteľka zš, tlmočník, cukrárka, bankár, sbs, jedna má vlastnú kaviareň, ďalšia reklamú agentúru, potom trénerka vo fitku, poisťovací agent, včelár, jeden dokonca chová kozy a vyrába výrobky z kozieho mlieka. Mala som spolužiakov v ba na ministerstve za predošlej vlády a iba dve pracujeme vo vyštudovanom odbore.

fairyy
11. mar 2025

@katica06 to je cisto ako moja trieda 🤣🤣 tiez som z OA

katica06
11. mar 2025

@fairyy 😉 ja som chodila do RS

fanta
11. mar 2025

@renatka100 praveze nie je neskoro. O dva tyzdne zacinaju prijimacky na biling gymnazia, ak by ho alebo ju zobrali, musi sa v podstate hned rozhodnut, ci na bilingval nastupi. Ak ano, nesmie ist uz na prijimacky na klasicke gymnazium, tam sa prijimacky budu robit v maji. A ak sa rozhodne, ze na bilingval nepojde, pojde v maji na prijimacky na gymnazium a moze sa stat, ze tam ho nezoberu. A ma smolu, lebo bilingval odmietol. Tento rok je to cele na hlavu 🙄

fairyy
11. mar 2025

@katica06 ja v Kosiciach 🙂 ale naozaj u nas je vsetko od policajtov, vojakov, baristov, stavbarov, fitness trener, bankari, spisovatelka, pekarka, ajtaci, jedna ma farmu so zvieratami, zubarka, sbs a zahradnika si este spomeniem 😅 urcite som cosi zabudla, ale vzdy sa na tom smejeme na stretavkach, ze hlavne je si poctivo vybrat strednu skolu

renatka100
11. mar 2025

@fanta ak ma podane prihlasky tak ok, ale z toho co bolo uvedene teda neviem

autor
14. mar 2025

@renatka100 Áno mám podané, kvôli tomu sa pýtam. Lebo naozaj ak odmietnem OA tak naspäť má nezoberú

renatka100
14. mar 2025

Ano zial tento rok to je takto, aj my s tym bojujeme, vacsina deviatakov prijme ponuku na bilingvalnych a pre osmakov ziadna sanca potom

bleelka
15. mar 2025

Presne takto je na tom dcéra. Ale ona má preferenciu OA (NJ). Čiže ak by ju zobrali na gym, aj na OA, tak si vyberie OA. Ak by sa na OA nedostala, tak teda gym, ale to bude masaker. Síce je šikovná, učenie ju nebaví. Tak podľa mňa to bude extrémne náročné na gym + v cudzom jazyku (FJ).

jurajdrobny__
18. mar 2025

Skúšam v pondelok prijímačky na bilingválnu obchodnú
Takže za mňa skôr tá OA