Chemická škola - odbor farmakológia
Dievčatá ste tu niektoré, ktoré ste študovali túto školu?
Syna veľmi baví chémia a teraz všade počuje o prijímačkách a dnes prišiel, že už vie kde dať budúci rok prihlasku.Co hovoríte na odbor farmakologia?
Skúste mi priblížiť kde všade sa dá uplatnit po štúdiu?
D.
Ešte by som doplnila, že štúdium farmakológie zahŕňa veľmi veľa rôznych druhov chémie. Cize je možné, že by sa uplatnil aj mimo farmacii v chémii (labaky potravinárske, biologické, vinárstvo, proste všade, kde sa niečo chemicky analyzuje)
...aj ja ju mam vystudovanu, pokracovala som aj na vyske, zamestnala som sa hned vo vyskumnom ustave. Ak je ale studijny typ a je velky predpoklad ze pojde na VS, nech si da prihlasku na gymn. . Bude tam mat aj dost chemie ale aj dost fyziky a matematiky a ono to vsetko ide ruka v ruke. Na vsetkych ostatnych skolach je tej matematiky podstatne menej, a na vyske treba potom riadne makat aby to clovek dohnal...
Ak ho baví chémia, nech pouvažuje aj nad odborom farmaceutický laborant. Z hľadiska uplatnenia má väčšie možnosti. Alebo, ako radia vyššie gymnázium a následne VŠ.
@lilianka28 to sa kde študuje?nemám zatiaľ veľký prehľad o školách.
@anitka_4 prečo?na stránke školy je tiež tá lekáreň písaná😊
Bývame v Ba je tu veľa farma firiem.Bol to len taký nápad chémia ho chytila celé dni mi kreslí a vypočíta a vzorce😉 konečne jeden predmet okrem jazykov kde vidím, že ho baví.Uci sa dobre, ale na gymnázium som skeptická pri počte koľko žiakov sa hlási a prijímajú.Ale viem, že gymnázium je lepšia voľba.VS či chce či nie na dnešnom pracovnom trhu ju bude musieť mat
FL sa študuje na Strednej zdrav. škole
V lekarni môže robiť VŠ vzdelaný farmaceut, alebo SŠ farmaceutický laborant. Mimo to mozu inak vzdelaní ľudia robiť maximálne sanitára, co je v podstate taky skladnik/upratovač v lekarni.
Mam vyštudovanú VŠ Biochemiu. Vybrala by som si iny odbor 🙈🤣 Ale ja bývam v KE a uplatnenie absolutne katastrofalne, dokopy nic 🤷
@choco6 a pracuješ v obore?To je ťažká VS bola by to skoda
ja som tento rok maturovala v HC odbor biotechnológia a farmakológia ano škola ma veľmi bavila... robíte vlastne chemického laboranta alebo v dakej vyrobni liekov ako je Saneca... no bohužiaľ ja kedže som z Oravy tak tu moc tie chemické fabriky ani labáky nemáme..dala som si aj žiadosti ale nikde nič... hlásim sa s tou školou na farmáciu, a mám pekné základy čo sa týka chémie, farmakológie, mikrobiológie, technológie liekových foriem....
@patusikk Ahojko, ide na tu Tvoju skolu moja dcera na druhe kolo prijimaciek, da sa nejak prist po okruh co bude na testoch zo SJ a MAT? Aspon okruhy, co si ma vsetko zopakovat, sustredit sa.. :( nikde nic nemozem najst, alebo aspon vzorove testy..
Prosim o pomoc a radu kde hladat alebo poradit z vlastnych skusenosti naco sa zamerat a zopakovat. Dcera robila z Chemie a SJ v prvom kole skusky na Farmaceutickeho lab. tam nebola mat.
Vopred Dakujem za pomoc a usmernenie kde hladat.

Ja mam vyštudovanu biotechnológiu a farmakológiu na strednej chemickej. Ďalej som v štúdiu na vysokej nepokracovala. Pracujem vo farmacii. Výroba, vývoj a kontrola liekov pred tým, než idu do lekární. Záleží to však od toho, v akej časti Slovenska žijete. Na východe je taka firma len jedna, na strednom Slovensku ak sa nemyslím tiež a na západe ich mame zopár. Urcite je dobre pokračovať v chémii aj na vyske, avsak nie je to nutnosťou, uplatní sa aj tak. Len by som chcela upozorniť, že veľa ľudí si myslí, že farmakológiu môže robiť v lekarni (toto nám tlačili počas celej školy do hlavy). Nuž, nemôže 😏