Chodil niekto na umeleckú?
Ak ano aky odbor? Uplatnili ste sa niekde aj s maturitou? Alwbo ste isli na vysoku?..tak sa pytam lebo rozmyslam o tejto skole no kazdy ze to je blbost..
Záleží aj na tom, akú umeleckú myslíš. Je to hudba, tanec, umelecké remeslo? Chceš sa uplatniť ako profesionálny umelec sólovo či v ansambli? Alebo v nejakej skupine? Kde bývaš- je tam možnosť sa uplatniť? Mám VŠMU, aj doktorát. Ako žena- matka však nemám potrebu obetovať kariére rodinu a život so stresom ak by som bola na voľnej nohe. Takže pedagogická činnosť to istí. Teda dúfam... lebo tieto časy sú hrozné.
ak mas robit v zivote chyby, rob ich preto, ze to chces ty a nie preto, ze to chce niekto iny..chces ist na umelecku? chod, ale asi by som preferovala statnu a nie sukromnu, tym ja velmi neverim
No co poznam kamaratov tak čo išli na umelecké školy tak krasne dopadli ( nic v zlom ale taky ludia trosku na drogách) divne názory a hlavne jedna známa ma umeleckú a nevie sa zamestnať a vlastne nikto koho poznam bratranec tetuje z umeleckej ale to je asi všetko skof by som pozrela na nieco iné alebo uvažovala ist potom na vš ale zas na vš sa nespoliehaj to zmeníš 500 krat nazor ako ja či pojdem či nie 😂
Ahoj, síce nechodím na umeleckú ale odbornú odbor propagačná grafika (Sle viem, že ten odbor je aj na umeleckých) a uplatnenie? Celkovo ten odbor čo sa týka grafiky je veľmi veľmi veľmi dobre uplatniteľný ak budeš makať či už v kresbe ale hlavne digitál ART. Myslím tým loga,vizitky, webstránky atd tak už počas studia si môžeš zarobiť a celkovo aspoň pre mna to nie je ťažká práca a milujem to.. počas studia chodíš do firiem a ak sa osvedčíš, tak ta po škole zamestnajú.. ja síce plánujem aj výšku neviem či grafika alebo niečo iné podobne no určite grafike sa venovať budem čiže ti vrelo vrelo odporúčam
😃
som v poslednom rocniku na grafike, hlasim sa do holandska na vysku. nie, umelecka nieje blbost len musis mat fakt nervy na kreslenie/tvorenie vkuse a byt pripraveny/a ze to nieje lahka skola len tym ze je to "umelecka" a nie gympel. teraz ked to je online je to este narocnejsie. ak si niesi isty/ista ci to fakt chces, chod na hocijaku inu strednu a potom ked ta umenie bude stale drzat hlas sa na umel. vysku🙂
Spoluziak studoval herectvo, neuplatnil sa. Kamarat studoval architekturu, uplatnil sa..kamaratka keramiku, robi druzinarku. Skus to pretavit do niečoho praktickeho
@ss1908 držím palce. Kamarát- klarinetista tiež študoval vš v Holandsku.
Môj syn chodí prvý rok na umelecku odbor dizajn exterieru, páči sa mu a v budúcnosti myslím ze ma prespektivu👍
Ak si umelecký založená, neváhaj a choď si za tým. Mám kamarátov,ktorý študovali strednú umeleckú...väčšina išla aj ja umeleckú výšku.Jedna kamošky aká len strednú a učí v ZUŠ.
Z osobnej skúsenosti hovorím, že najväčšia blbost je študovať to čo ťa totálne nezaujíma.
@cajomila presne tak a osobne si myslím, že z umeleckej máš aj celkom na vyber ísť potom na vš.. máš tam technické kreslenie kľudne môžeš skúsiť architektúru, máš tam dejiny kľudne môžeš skúsiť nejakú históriu umenia alebo na nejakú filozofickú.. horšie je to keď niekto ide za kozmetickú napr.. tam ten vyber vs je už o niečo menší..