icon

Čo po strednej zdravotníckej škole?

erikakom11
21. feb 2024

Ahoj, som deviatačka o necelý mesiac si musím podať prihlášky, zvažujem obchodnú a logistiku. Lenže stále viac rozmýšlam nad zdravotnou a tu si kladiem otázku, že keby sa stalo, že nepôjdem alebo nezvládnem vysokú, čo by som mohla robiť po strednej okrem sanitárky.

sindla
21. feb 2024

Sanitarku robiť nebudeš, budeš praktická sestra. Okrem toho sa môžes pohybovať v rôznych odvetiach. Mám spolužiačky, kt vyštudovali SZŠ a jedna je za kasou v obchode, barmanka, vojačka, asistentka v ambulancii.. Ak ale vieš, že v zdravotníctve robiť nechceš alebo ťa to nebude baviť, tú školu by som študovať nešla.

dadis
21. feb 2024

@erikakom11 Je to stredna skola s maturitou. Ja som ju studovala davno a vela mojich spoluziaciek isla studovat na VS. Aj na medicinu, osetrovatelstvo, socialne prace ale aj uplne ine smery - napriklad ja marketing. Niektore si robili nadstavbu. Nikdy som nelutovala, ze som na tu skolu isla, neskutocne ma bavila, vsetky sne tam isli studovat, lebo sme chceli. Skor asi lutujem, ze som nesla na medicinu..ale to je iny pribeh 🙂

patricka
21. feb 2024

Ja mám zdravotnú školu zdravotnícky laborant, čiže v laboratóriu práca, išla som na VŠ verejné zdravotníctvo čiže hygiena a aj robím ny hygiene.

patricka
21. feb 2024

ešte môžeš na zdravotke študovať farmaceuta to je zas v lekárni práca.

katica06
21. feb 2024

@erikakom11 v úvode si spomenula aj obchodnu, aj absolventi tejto školy pravujú v rôznych odvetviach, tak ak aj z ostatných skôl. Moji poslužiaci pracujú ako policajti, inštruktor autoškoly, poštárka, fakturantka, evanjelický farár, čašník za zaoceánskej lodi, obsluha vrtnej veža na mori, učiteľka zš, tlmočník, cukrárka, bankár, sbs, jedna má vlastnú kaviareň, ďalšia reklamú agentúru, trénerka vo fitku, poisťovací agent, včelár, jeden dokonca chová kozy a vyrába výrobky z kozieho mlieka. Mala som spolužiakov v ba na ministerstve za predošlej vlády a iba dve pracujeme vo vyštudovanom odbore.

lucka_ke
21. feb 2024

ak ťa láka zdravotná tak neváhaj a choď, po skončení môžeš pracovať ako praktická sestra v nemocnici alebo v ambulancii, neskôr môžeš ísť študovať aj VŠ, minimálne pre svoju rodinu budeš nenahraditeľná ako sestrička

luccija
21. feb 2024

@erikakom11 môžeš byť niekde v súkromnom centre na recepcii, aj kozmeticka, keď si spravia kurz🙂prečo už uvazujes, že by si nešla na VŠ?
Ešte raz vrátiť čas idem na fyzioterapiu, masáže more možnosti...

erikakom11
autor
21. feb 2024

@luccija u nás je szš s odborom masér, tam si tiež dávam prihlášku, ibaže sú tam talentovky ako gymnastická zostava a niečo tam treba spraviť z drôtu - ani jedno veľmi neovládam ale učitelia mi s tým skúsia pomôcť. Bola by som veľmi rada keby sa mi to podarilo. A ohľadom tej vysokej je to asi tak, že ja si strašne neverím, bojím sa toho, a že by som sa tolko nezvládala učiť a všetkého okolo toho. Ale tak asi by som to aspoň skúsila veď zvládnu to iní ľudia, tak si aj ja budem veriť a dám to.🙂

luccija
21. feb 2024

@erikakom11 nájdeš na webe aj zostavu aj čo robiť s drôtom.Ak budeš študovať čo ťa baví pôjde to ľahšie a zase veď nemusíš mať iba dobré známky🙂koľko ľudí sa neučilo dobre a sú dobri v svojom obore, dospejes, získaš prax atď...ja som mala velke problémy s chrbticou a masáž je jediná pravidelná vec, ktorú si doprajem ako niekto nechty, kozmetiku....