icon

Čo si obliekajú vaši deviataci zajtra na monitor?

chrobacik41
5. apr 2022

Ahojte žienky! Len taka otázka čo si obliekajú zajtra vaši deviataci( chalani) na monitor? Práve to tak rozoberáme s s jednou kamoškou, lebo našim teda môjmu nepovedali teda zatiaľ neviem ešte neprišiel zo školy a kamoška mi písala ze im učiteľka hovorila ze sviatocne oblecenie a ze ten jej chalan chcel ísť kupovať oblek😮 to je asi až príliš sviatocne ci nie? Ja dám môjmu koselu rifle a idem mu ešte nejaký sveter pozrieť navrch 🤷‍♀️

deti95060810
5. apr 2022

úplne stačí...

patka06
5. apr 2022

normálne oblečenie ako každý iný deň do školy
U vás teda rifle a košeľa budú úplne v pohode

alenah31
5. apr 2022

@chrobacik41 hlavne slušne a čisto. Môj išiel v čiernych slim rifliach a tričku + mikina + tenisky. Bežne nosí bežne také teplákogate - na ten deň ich vymenil. Myslím, že v obleku by ho trafilo, necítil by sa dobre, nepohodlne - mal sa sústrediť na monitor a nie na to, že ho reže košeľa okolo krku🙂tak mu držím palce🙂🙂

lucka_ke
5. apr 2022

normálne ako do školy

sojorez
5. apr 2022

Ja mam sice kocku, ale normalne oblecko, ako v hociktory iny den do skoly. Posledne, co potrebuje, je stres kvoli trhnutej silonke.

anita1978
Odpoveď bola odstránená
renka30
5. apr 2022

Mam dievca a oblieka sa uplne normalne ako v iny skolsky den - rifle, mikina alebo sveter, tricko ci kosela.

rikarika
5. apr 2022

@chrobacik41 mne dcera, ze....mami prosiiiiiiim ta neries.

chrobacik41
autor
5. apr 2022

@rikarika no presne toto isté čakám od môjho synátora 🙈

luccija
5. apr 2022

@chrobacik41 úplne normálne a oblek určite netreba🙂mne to pripomenulo kamarátku z dediny ktorej syn išiel na ucnovku do Ba a utekali kupovať oblek do Maďarska a chlapec tam bol v septembri lepšie oblečený ako riaditeľ a strašne sa cítil pred spolužiakmi trápne.Hlavne nech v hlave majú a neprídu v teplákoch🙂

sjuzi
5. apr 2022

Aj môj deviatak pôjde normálne, hlavne nech to dobre napíše a nie aby sa cítil nejako nepríjemne naškrobený a ošíval sa pri písaní. Keby išiel na maturu, to už by sme si dali asi viac záležať pred komisiou, ale takto, nech je v pohode...

chrobacik41
autor
5. apr 2022

@sjuzi áno, keď mi to kamoška napisala že majú mať sviatocne oblecenie len som očami pregulala ako môj pubertiak🙈 hlavne aby sa dieťa cítilo v pohode a uvolnene 😊 bože ja som asi viac nervózna ako môj synator 🙈 ešte si bol kúpiť uhlomer že im matematikar hovoril ze tam bude asi geometria tak nech sú pripravení. Tak všetkým 9 držím palce nech im to dobre dopadne ✊✊✊👍

luccija
5. apr 2022

@chrobacik41 vždy tam je aj geometria.Aj ja som nervózna tie 2 r čo sa pomaly neučili urobí svoje...
Mne hovorila kamarátka čo má známu učiteľku a ide na monitor ako dozor, že bude aj zvuková nahrávka na SJ.Nejaky text si vypocuju a budú musieť písať odpoved.Moja dcéra radšej číta ako počúva som zvedavá🙂

anita1978
Odpoveď bola odstránená
letfenixa
5. apr 2022

@luccija
"Na školách s vyučovacím jazykom maďarským budú žiaci písať nové typy testov zo slovenského jazyka a slovenskej literatúry so zameraním na komunikačné zručnosti žiakov, ktorých súčasťou bude aj zvuková nahrávka pre časť Počúvanie s porozumením (viac informácií o inovovaných testoch zo SJSL nájdete v časti Generálna skúška inovovanej T9 zo SJSL)"

zuzana76
5. apr 2022

@luccija to je na skolach s vyucovacim jazykom inym ako slovenskym, teda madarskym, ukrajinskym, kde sa slovensky jazyk berie ako cudzi jazyk, tam je nahravka

chrobacik41
autor
5. apr 2022

@anita1978 super držím palce! Môjho tiež baví matika aj geometria a fyzika , celých 9 rokov mal len samé 1 , ale včera mi povedal ze zo sjl bude problém 🤷‍♀️môj si vybral soš letecko technickú

anita1978
Odpoveď bola odstránená
luccija
5. apr 2022

@zuzana76
@letfenixa aha, ďakujem jej to hovorila kamarátka, ale neviem kam ju posielajú aj ona to asi zle pochopila.
@anita1978 verím, že spraví má z tej školy veľké možnosti.Ja mám tú školu, ale ekonomický smer a veľa rokov som robila v doprave, logistike
@chrobacik41 takže, ak spraví na 80% ide bez prijímačiek?

luccija
5. apr 2022

@anita1978 ale on chce ísť k železnici či nie?

simca06022011
5. apr 2022

@chrobacik41 podla mna to zobrala kamoska zle, slusne oblecenie urcite ale nie slávnostné ☺️ oblek asi ani ba maturity chalani vsetci nemali, nie to este na písomný monitor ☺️ nohavice, mozno koselu, topanky.. Len aby v teplákoch nešiel

anita1978
Odpoveď bola odstránená
chrobacik41
autor
5. apr 2022

@luccija tak co som čítala podmienky prijímacie 80-100% by mali brať bez prijímaciek ale ak som to správne pochopila tak zvlášť sjl a zvlášť matematika keby robil z fyziky tak to ma tiež na 100%, čo robili skúšobné monitori z minulých rokov tak mal zakaždým 100% z matematiky a zo sjl mi ani radšej nepovedal tak som zvedavá ako to zvládne ale ja mu verím 😊

chrobacik41
autor
5. apr 2022

@anita1978 ved to keby robil z angličtiny alebo z fyziky tak to ma na 100% to ho baví sjl ho nebavi ale pisomky testy odpovede ma vždy za 1 a napriek tomu mi povedal ze ma zo sjl obavu 🤷‍♀️

luccija
5. apr 2022

@chrobacik41 neviem ja som čítala, že odborné školy priemyslovky stačí monitor na 80 s nemusí robiť prijímačky, a tuším na gymnázium 90 , ale neviem či každá škola má svoje podmienky.
O takých percentách ja ani nesnivam🙂aj, keď v 5 r na monitore mala výborne vysledky

letfenixa
5. apr 2022

@luccija možno ide na školu s vyučovacím jazykom maďarským/ukrajinskym, len som to chcela na pravú mieru dať.

sjuzi
5. apr 2022

@chrobacik41 držíme palce všetkým na zajtra 💪. Syn keď došiel zo školy aj vravel, že triedna im kázala prísť normálne v bežnom oblečení 👍

anita1978
Odpoveď bola odstránená
renka30
6. apr 2022

@luccija ja inak celkom nechapem tomuto celemu testovaniu, (hlavne pre decka, ktore nebudu robit prijimacky z matiky), pre dceru je matika uplne spanielska dedina (vzdy 3 s odretymi usami, inak dvojkarka), ked spravi na 30-40% budeme oslavovat. Slovenciny sa neboji, tu na tych 80% isto da. Vybrala si skoly kde sa nerobia prijimacky z matiky, tak nechapem zmysel toho aby sa drvila matiku...