Darček pre 13-ročné dievča

tanculka5
21. jan 2023

Ahoj ký, dcérina kamoška oslavuje na budúci týždeň 13 rokov a dcéra je pozvaná na oslavu. Len dcéra nevie čo jej také dať. Jediné čo mi dcéra povedala, že tá kamarátka miluje krimi príbehy... A, že rada maľuje. Ale nič viac neviem.Dajte prosím nejaké tipy na darček. Alebo tip na nejaký krimi knihu... Ďakujem...

kacernakokse
21. jan 2023

@tanculka5 myslím, že voňavka potěší snáď každú babu, keď ma rada krimi, tak možno kúpiť knihu o jefrym dahmerovi, teraz je to veľký trend.

jasminet
21. jan 2023

poukazku do knihkupectva?

maranco
21. jan 2023

@kacernakokse * knihu o jefrym dahmerovi, teraz je to veľký trend *

Jeffreyho Dahmera prezývali kanibalom z Milwaukee, pretože svoje obete – najmä mladých mužov – nielenže znásilnil a rozštvrtil, ale často ich aj jedol. V snahe premeniť ich pred smrťou na poslušných a nerozmýšľajúcich sexuálnych otrokov im do hlavy navŕtal dieru.

O takom človeku by som ani ja nečítal a nie že ešte dieťaťu to kúpiť.

kacernakokse
21. jan 2023

@maranco keď ju zaujímajú krimi pribehy, určite videla aj seriál. 13 ročné deti pozerajú také veci, že nějaký dahmer je slabý odvar. Nedramatizujte. Poznáte ten žáner krimi príbehov? To nie sú príbehy o Tom ako sa okrádajú babičky, ale extrémny vrahovia, kanibalismus, psychopati... 13 ročné deti pozerajú bežne horory, porno a neviem čo všetko ešte. Kniha o dahmerovi nie je žiadny extrém

oskorusa
21. jan 2023

@tanculka5 výborne knižky sú Enola Holmes detektívky pre dievčatá, my sme raz jednej takej maliarke darovali sadu na kaligrafiu - veľmi potešilo

terry2003
21. jan 2023

@tanculka5 ja by som jej kúpila darčekovú kartu do kníhkupectva ako napr. do Martinusu alebo Pantha Rhei, a tam si môže kúpiť, čo ju najviac zaujme.

klarolinne
21. jan 2023

@tanculka5 Poukážu na knihu a čokoládu. Však čo iné. Pre mňa je toto najlepší darček. Vyberie si proste sama a dcéra nekúpi žiadnu hlúposť a lapač prachu.

jaja20
21. jan 2023

@tanculka5 Škoda,že už na budúci týždeň to má. Inak by som ti odporúčala vankúše s nápismi zo stránky tvojstyl.
Sú veľmi pekné,aj ja som objednala dcére k Vianociam.

maranco
21. jan 2023

@kacernakokse nepoznám ten žáner krimi, iba som si googlil čo je to za človek, lebo som ho nepoznal. A vyšlo mi, že to bol netvor.

Věk: 14 Konerak Sinthasomphone
Metoda: Konerak svým útěkem Dahmera málem prozradil. Dahmer se mu pomstil tím, že mu do hlavy zaživa vyvrtal díru a do mozkového laloku nalil kyselinu chlorovodíkovou.
Popis: Tělo pak rozřezal a rozpustil v kyselině.

Věk: 23 Jeremiah Weinberger
Metoda: Dahmer s ním prováděl podobné experimenty jako s Konerakem. Injekční jehlou mu do mozku stříkal vřelou vodu. Jeremiah byl další dva dny v kómatu, pak ho Dahmer uškrtil.
Popis: Mrtvola rozřezána a uložena do kyseliny.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Jeffrey_Dahmer

jaja20
21. jan 2023

@maranco Také podrobnosti radšej nepíš,lebo ťa tu "dúhové" matky nahlásia 😅

maranco
21. jan 2023

@jaja20 veď odporučili na čítanie pre 13 ročnú 🙂

jaja20
21. jan 2023

@maranco Ja viem, ale ty píšeš, že Dahmer bol gay a tí sú teraz zákonom chránení... Budú niektoré pohoršené, lebo veď také jemné bytosti nemôžu robiť také zvrátené veci... 😉

gabika0825
22. jan 2023

@tanculka5 keď rada maľuje, tak napríklad v obchode Tiger majú aj plátna aj rozne farby na maľovanie, kľudne by som jej kúpila 2 plátna a nejakých pár farieb a štetce obyčajne nejake na malovanie, k tomu by som priložila nejakú detektívku knihu, dobre sú napríklad od Dominik Dán, tie sú zaujímavé a keď ju to chytí vie si potom dokúpiť aj dalších xy časti ktoré má. Tie farby s platnom vyjdú na pár korún..

pikachu999
22. jan 2023

@jaja20 si predstav že aj "ľudia" ktorí nie sú buzeranti také veci robia 🤦

jaja20
22. jan 2023

@pikachu999 Vážne? Keby si mi to nenapísala,tak ani neviem 🤪🙄
To len na margo toho, že ani náhodou nie sú všetci 🌈 jemní a nebehajú po lúke s kvietkami v ruke,ako je to v poslednej dobe podsúvané...
Inak, čakala som, že skôr, či neskôr nejaká trafená hus zagága.

missviolet
22. jan 2023

tak tu mam perfektny tip. Kniha pre teenagerky Ako najst vraha - prirucka pre dobre dievcata https://www.martinus.sk/?uItem=798353

sovica
22. jan 2023

@tanculka5, súhlasím a @missviolet , tiež odporúčam knihu Ako nájsť vraha od Holly Jackson. Dcéra ju čítala ako 12 ročná a veľmi sa jej páčila. 2 diel je Dobré dievčatá končia zle a 3. Kto druhému hrob kope. Sú to knihy určené pre tínedžerky. Ak budete kupovať knihu, treba sa v kníhkupectve opýtať, či a dokedy je možná výmena (pre istotu, ak by predmetnú knihu už oslávenkyňa mala doma). Najlepšie by bolo kúpiť poukaz do kníhkupectva, ale chápem, to je taký neosobný darček.
Ak aj rada maľuje, tak plátna, lepšie farby, štetce, maľovanie podľa čísel, ak aj kreslí, tak sada ceruziek na skicovanie podľa tvrdosti, skicovacie bloky atď.