icon

Dcéra má problémy s kolektívom

17. apr 2023

Ach baby, som taká smutná. Mám dcéru v piatom ročníku, je to normálne, slušne, tiché dievča, dobre sa učí, nie sú s ňou problémy. Problém je ten, že bola v minulosti šikanovana a viete aké sú dievčatá, nakoniec jej neostala ani jedna kamarátka. Keď nastúpila do piateho ročníka, bol to pomiesany kolektív, aj dievčatá z predchádzajúceho kolektívu, aj nové. Zo začiatku roka bolo všetko v poriadku, mala zo dve kamošky, no teraz zas ostáva akosi sama. Dievčatá si vytvorili akože partiu v škole, kde iba ju nevzali a ešte jednu baby, ale tá je viac doma ako v škole. Ona nejde nikde prvá sa prihovoriť, začleniť, to človek asi nezmení, lebo to má v sebe. Ju tiež nik nevola asi preto,že je taká tichá a potom je tak sama. Minule boli na túre zo školy a celou cestou tam aj späť šla sama, proste nemala s kým ísť vo dvojici ani s kým sa rozprávať. Tie, ktoré máte podobne detičky, ako to zvládajú? Ako to zvládate vy? Zmenilo sa to časom? V triede je sedem dievčat vrátane dcéry, čiže výber na nejaké priateľstva je dosť obmedzený. Som z toho taká smutná, je to dobré dievča, taká čistá duša, ani neviem čo čakať. Možno som sa chcela len vyrozprávať a počuť, či to na vašich deťoch s takouto povahou a problémom nezanechalo následky...

Strana
z5
nifnea
3. feb 2024

@florances to ma mrzi,aj moja scera mala do 4tr naj kamosku,boli stale spolu,stale stale. Potom to ta kamoska utla.moju to stale mrzi a neviem ako pomoct.

autor
3. feb 2024

@nifnea nejako to musia vydržať tie deti,hlavne keď nie je človek odstrceny mimo kolektívu,tak sa to dá zvládat

miska1145
Autor odpoveď zmazal
autor
3. feb 2024

@miska1145 ahojky, posledné tri príspevky som písala😊 celkom dobre klop klop😉

miska1145
Autor odpoveď zmazal
autor
3. feb 2024

@miska1145 joj to mi je ľúto, nejakú spriaznenú blízku dušu mať nemusí, nie jazdy na to šťastie, ale dúfam že ju neodstrkuju od seba úplne či?

miska1145
3. feb 2024

Odstrkujú minulý rok taká jej povedala že musíš chodiť za nami
Nikto s ňou nechce byť v dvojici a ani keď v tíme bol problém aj v škole prírode izby

florances
3. feb 2024

@miska1145 keby prestúpila na inú školu, možno by jej to pomohlo. Každopádne vždy keď čítam akýkoľvek príspevok o týchto problémoch, je to akoby som čítala o sebe. Veľmi jej prajem, aby si našla aspoň jednu dobrú kamarátku, ktorá by vždy stála pri nej.

miska1145
Autor odpoveď zmazal
miska1145
Autor odpoveď zmazal
autor
3. feb 2024

@miska1145
@florances bože mne je to tak ľúto, prešli sme si tým tiež. Radu nemám, deti sa menia,možno časom sa to upokojí. Ako to dcéra zvláda?

nejra
1. máj 2025

A odkiaľ ste prosím ? Nechce kamošku dcérka na odpisovanie i keby ste boli z veľkej diaľky?

Strana
z5