icon

Deti vo veku 12 a 13 rokov mi klamú

4. nov 2021

Mám chlapcov 12 a 13 rokov. Vždy sa dalo s nimi riešiť, keď niečo vyviedli, dostali trest. Niekedy si ho navrhli sami niekedy ho dostali odomna. Ale, vždy som im dôverovala. Momentálne na nich neplatí nic, iba zákaz Pc a mobil. Ale, aj keď zákaz dostanu, nedodržujú ho. Majú svoje povinnosti doma, ktoré si majú plniť. Nesplnia, prichádzajú o mobil. Lenže, s mobilom klamú, povinnosti nesplnené. Som unavená z toho, neustále dohliadať na dodržiavanie "pravidiel" v domácnosti. Kontrolovaní, čo robia, či nemajú mobily alebo tak. Mobily mavam pri sebe, tvrdia, že potrebuju niečo na edupage-ok, bum a už hraju. Chýba mi tá dôvera, ktorá bola, keď boli menší. Nechcem byť stále len "zlý policajt". Čo mám robiť? Je pravda, že im neustále chodia poznámky na predpisovanie-niektori učitelia proste nepíšu na hodine ale deti si to musia doma prepísať. Majú skupiny na mesengeri. Museli si vytvoriť FB nakoľko boli mimo týchto skupín. Pritom FB je od 12 rokov tuším. Museli klamať o veku pri jeho založení.

Strana
z2
gabika0825
4. nov 2021

Začali klamať lebo si im doteraz všetko dovolila….. všetko by si mali za niečo zaslúžiť a tak mali byt aj vedení…. Ale na to už je neskoro… moja susedka kamoska riesi presne toto iste. Tiež veľmi dovoľovala dcére a teraz má 15 a nerešpektuje absolútne nič…. Dokonca aj odvráva, videla som to na vlastne oči keď chodím k nej na návštevu a nie je to nič prijemne….sama usúdila že jej vždy všetko dovolila a nikdy neriesila že aký to bude mat dopad neskôr. Chlapci sú zvyknutí a vedia že nič okrem toho telefónu a PC neurobíš, aj to sa naučili obchádzať a nejak tá prekabátiť….čiže treba nastaviť striktne pravidlá, keď tak sa dohodnut s triednou že keď bude treba niečo robiť čo má byt adresované na edupage oboch synov, nech ti zavolá aby si im mobil nemusela dávať do ruky ale aby si o tom vedela. Striktne zobrať mobil a nevrátiť!!!! Keď sa budú učiť cez PC napríklad online hodiny tak sedieť pri nich… nič iné nepomôže nech sa hodia aj o zem

dadis
4. nov 2021

@gabika0825 Kolko rokov maju tvoje deti? Ak sa smiem spytat...

katren
4. nov 2021

@lilke nasi niekedy aj 3 dni nevedia, kde maju fon, tak sa nebojim 😀 tiez manzel IT a vsetko ma na svoj odtlacok prsta....

lilke
4. nov 2021

@katren tak to si myslel aj môj manžel. 😉 Ale zas dcéra je super v IT (nemyslím len v používaní technológií), jej kockaty mozog je možno kdesi inde. Ale klamstva riešime podobne ako zakladateľka. Bodaj by to bola len tá puberta...

luccija
4. nov 2021

@gabika0825 dokonca odvrava?to robí 99% pubertiakov🙂ak budú mať online hodiny ich mama môže byť v práci...učiteľka jej nebude vyvolávať...

fidka79
Odpoveď bola odstránená
caroline_
5. nov 2021

Podla mna zbytocne prehanas

dadis
5. nov 2021

@fidka79 Ty kokso. Ja len pozeram aku mam volnu vychovu 😅. To aj teba tak prisne doma drzali? Vacsinou sa tie vzorce vychovy dedia. Ku mna a k bratovi boli rodicia dost benevolentni, mali sme aj tv aj pc bez obmedzenia doma.

jananvtna
5. nov 2021

Moji ani inak nekomunikujú ako cez Whatsup alebo Messenger. Dcera detto a to je v zahraničí ak niečo chcem tak už rovno píšem.
Určite tak komunikujú z väčšinou kamaratov a spolužiakov. Hold iná doba. Už to nie je o listočkoch v lavici a o tom že rodičia nevedia o pohybe svojich deti

Strana
z2