icon

Deviataci a vyučovanie po prijímačkách

12. jún 2025

Aj u vás to deviataci majú tak, že v podstate od prijímačiek sa poriadne neučia?
U nás mali tento rok veľa suplovaných hodín už od začiatku, škola má málo učiteľov, tak ak niektorý chýba, v podstate samé neodborné suplovanie, kde nič nerobili. Mali dve učky v nemocnici, čiže naozaj veľa dlhodobého nudného zastupovania...
Potom boli talentovky koncom marca, učitelia zvolnili tempo až do prijímačiek, nech nemajú decká stresy. No a od prijímačiek nič poriadne nerobia zase. Vyslovene skoro na nič chodia do školy. Pár učiteľov si drží štandard, ale niektorí si to aj zľahčia, že nech si decká robia v tichosti čo chcú. Ešte aj musia na nulté na telocvik - kde sa decká dotrepú a učka zase ide klábosiť do kabinetu, nech si vraj robia čo chcú. A na konci im sklamaná povie, že myslela, že sa niečo zahrajú a oni len všetci sedeli a rozpravali sa. To trvá naozaj už od polky mája, dcéra chodí taká unudená zo školy, stále ma presviedča, že polka triedy aj tak doma zostáva... To naozaj aj rodičia len tak decká nepošlú do školy, bez toho aby boli choré? Sú zlý kolektív, triedna sa aj snaží, ale ak vymyslí výlet, kino a podobne, nik tam nechce ísť...

mirage
12. jún 2025

u nás sa učia, teda hlavne sjl a mat fičia dalej, normalne maju aj pisomky.

ivka79
12. jún 2025

U nás tiež hlavne slovenčina a matematika. Aj včera mal písomky. A postupne z ostatných predmetov uzatvárajú známky, opravujú známky... a cez telesnú a výtvarnú nacvičujú program na rozlúčku

pribinak
12. jún 2025

Syn je deviatak ….niektori vyučujúci majú normálne hodiny, niektorí to po prijimackach majú komplet v paži

kathy7337
Autor odpoveď zmazal
oxana386
12. jún 2025

Tiež mám pocit, akoby si o nás písala 🙂 do prijímaciek sa ešte ako-tak učili, ale len čo prišiel jún, tak učenie nula bodov. Syn stále vraví že sa neskutočne nudia, učitelia chcú mať pre seba voľno, tak aj tie hodiny vyzerajú. Ja ale celkovo nemám pocit, že by sa tento školský rok okrem prípravy na testovanie a prijímačky učili na ostatné predmety, všetko len tak okrajovo a hlavne aby prešli 😶

kathy7337
12. jún 2025

celý 9.ročník je zbytočné zabíjanie času. preto sme my mali len 8 rokov základku. lebo to stačilo

marley3
12. jún 2025

U syna na škole sa učitelky snažili do prijmačiek nazbierať dosť známok aby bolo z čoho uzatvárať a od začiatku júna sú buď na školskom dvore,alebo boli v škole prírode,teraz sa vrátili zo splavu a ešte budúci týždeň pôjdu na výlety. Potom má zápis na strednú z čoho urobila škola udalosť na pol dňa, spoznávanie budúcich spolužiakov, predstavenie učitelov, školského parlamentu plus info o erasme, keď som ja išla na strednú toto nikto neriešil 😏 Potom má ešte v škole rozlúčku a už je koniec. Ale nech si užije,v júli má zase brigádu na celý mesiac

sara07
12. jún 2025

bohužial volne tempo tiež, desím sa 9/25 ked začnu na strednych dávat vstupne testy

kaktusik007
12. jún 2025

nemam deviataka, ale ked sa mi jedno dieta dostalo na osemrocne gymnazium a druhe na bilingvalne -- obom som v podstate ja ako rodic zabezpecila po prijati volnost... Nechces ist do skoly? nechod.. Nechce sa ti ucit? skus si to pozriet, precitat... dostanes 4? tak dostanes stvorku... mala som len jednu podmienku - ziadna zhorsena znamka zo spravania a nesmeli prepadnut, aby mohli v septembri nastupit na strednu 🙂

ja si to takto pamatam aj za mojich cias - ked sme uz boli prijati, chodili sme do skoly kvoli zabave, filmom, rozpravaniu sa.... nik sa neucil, nic od nas uz nechceli.
Pri piatakovi som trosku bojovala s triednou, ta akoze sa snazila ho nutit nech zaberie - ale ked zistila moj postoj, tak s tym prestala 🙂 u osmaka stacilo odpovedat protiotazkou -- a deviataci sa vam ucia, tych skusate?

ja som prisny rodic. Zalezi mi na vzdelani deti. Ak dostanu dvojku, pytam sa, co nevedeli. Avsak povazujem za normalne a spravne mat pri prechode medzi zakladnou a strednou skolu trojmesacne "prazdniny" - obzvlast, kedze viem, ze na tie prijimacky sa fakt ucili a makali od februara! Ten oddych od cca konca maja si proste tie deti zasluzia.

nika23t
12. jún 2025

Mám deviatacku a presne, odkedy sú žiaci v jej triede prijatí na SŠ, úroveň vyučovania nula... V podstate je jedna z mála, ktorá vôbec chodí do školy. Nerozumiem, ako to riešia s ospravedlneniami....

felycity
12. jún 2025

Mam deviataka svdys poruchami, tento rok som vyrazne vitila, ze sa menej ucia, takze ono aj to ucivo cely rok mi pride lahsie )samozerejme okrem pripravy na prijimacky) . Aj ked uz ide len tak, tak stale maju pisomky z celkov ci koncorocne z mat/ sjl. Ucia sa normalne.

luciq1
12. jún 2025
@marley3

U syna na škole sa učitelky snažili do prijmačiek nazbierať dosť známok aby bolo z čoho uzatvárať a od začiatku júna sú buď na školskom dvore,alebo boli v škole prírode,teraz sa vrátili zo splavu a ešte budúci týždeň pôjdu na výlety. Potom má zápis na strednú z čoho urobila škola udalosť na pol dňa, spoznávanie budúcich spolužiakov, predstavenie učitelov, školského parlamentu plus info o erasme, keď som ja išla na strednú toto nikto neriešil 😏 Potom má ešte v škole rozlúčku a už je koniec. Ale nech si užije,v júli má zase brigádu na celý mesiac

@marley3 o tej brigáde by som nahlas nehovorila,legálne brigádovať môže až keď bude mať povinnú školskú dochádzku čo je 10rokov

fanta
12. jún 2025

Nasi sa uz neucia, dnes odovzdavali vsetky ucebnice 😳

danielahamar
12. jún 2025

Na stredných školách maturitné ročníky to nevyzerá inak😅, na konci som už aj ja syna nechávala doma, chodili 4 do školy. Ale za mňa to ok neni

marley3
13. jún 2025
@luciq1

@marley3 o tej brigáde by som nahlas nehovorila,legálne brigádovať môže až keď bude mať povinnú školskú dochádzku čo je 10rokov

@luciq1 on už môže brigádovať legálne 😉 Má 16, je októbrový takže mu zle vyšli roky na nástup na základnú a ešte mal aj odklad. Teraz v októbri bude mať 17

marley3
13. jún 2025
@marley3

@luciq1 on už môže brigádovať legálne 😉 Má 16, je októbrový takže mu zle vyšli roky na nástup na základnú a ešte mal aj odklad. Teraz v októbri bude mať 17

@marley3 a má splnenú aj 10 ročnú dochádzku nakoľko ten rok odkladu bol v pripravnom ročníku,čo sa počíta tiež za školskú dochádzku

destra
13. jún 2025

U nás sa uci,len môj syn sa od monitoru neuci, lebo ho s prehľadom spravil a vzali ho na školu 🙄🙈

kathy7337
13. jún 2025
@destra

U nás sa uci,len môj syn sa od monitoru neuci, lebo ho s prehľadom spravil a vzali ho na školu 🙄🙈

@destra u nás detto. od septembra sa syn drvil na T9, na polroka v 9.rocniku samé jednotky. T9 urobil perfektne, prijali ho na obidve stredne skoly a tak sa odvtedy nemusí učiť. dalo som mu "voľno" s tým, že mi je uplne jedno aké známky bude mať na konci roka. zaslúži si takú "odmenu"-voľno. od septembra začne na strednej zas makať

destra
13. jún 2025
@kathy7337

@destra u nás detto. od septembra sa syn drvil na T9, na polroka v 9.rocniku samé jednotky. T9 urobil perfektne, prijali ho na obidve stredne skoly a tak sa odvtedy nemusí učiť. dalo som mu "voľno" s tým, že mi je uplne jedno aké známky bude mať na konci roka. zaslúži si takú "odmenu"-voľno. od septembra začne na strednej zas makať

@kathy7337 tak áno máš pravdu,zaslúži si oddýchnuť,dal monitor najlepšie z celej skoly. Len sa prestal úplne učiť, na vysvedcku mával max dvojky a teraz mu vychádza 4ka z chémie a asi ďalšie dve 3ky. Úplne vypnuty, len na gitare hra, po vonku beha...aby sa aj nezabudol ucit 😁

kathy7337
13. jún 2025
@destra

@kathy7337 tak áno máš pravdu,zaslúži si oddýchnuť,dal monitor najlepšie z celej skoly. Len sa prestal úplne učiť, na vysvedcku mával max dvojky a teraz mu vychádza 4ka z chémie a asi ďalšie dve 3ky. Úplne vypnuty, len na gitare hra, po vonku beha...aby sa aj nezabudol ucit 😁

@destra aj môj sa prestal učiť, z chemie bude mať 3, potom tri 2 a sedem 1.
a nevadí mi to. máme dohodu a uvedomuje si, že na SŠ bude mať iba jednotky a dvojky.
táto dohoda mu dala slobodu a cíti sa ako taký "dospelák". zlepšil sa nám vzťah. nenútim ho a on je vďačný. celých 9rokov patril medzi najlepších v triede a teraz vraví, mami ja sa prvýkrát za tú dobu vobec neučím. už 2 mesiace chodí do školy bez učebníc a bez tašky. je spokojny. Proste zamakal a toto je odmena.
najbližších 9rokov (4 sš a 5 vš) bude zas drieť. tak prečo mu nedať 4 mesiace prazdniny?!

lauricka
13. jún 2025

Ja mám skúsenosť, že aj keď učiteľ chce, tak po prijímačkách deviataci vypnú a už nič nevnímajú, aj keď by človek tam chcel ešte učiť. Takže uhol pohľadu.

slamienka
13. jún 2025

Som učiteľka dejepisu a normálne sa s deviatakmi učíme, po prijimačkách sme trochu vypli a mali projektové vyucovanie. Budúci týždeň mam s nimi posledné 2 hodiny a ideme pozerať film Ján Palach. 🙂
Takže asi to závisí od školy, vedenia a hlavne od učiteľov, aký majú k tomu postoj.

kaktusik007
13. jún 2025
@slamienka

Som učiteľka dejepisu a normálne sa s deviatakmi učíme, po prijimačkách sme trochu vypli a mali projektové vyucovanie. Budúci týždeň mam s nimi posledné 2 hodiny a ideme pozerať film Ján Palach. 🙂
Takže asi to závisí od školy, vedenia a hlavne od učiteľov, aký majú k tomu postoj.

@slamienka fuuu, tazke... ale uz to nie su deti.

maya_hi
14. jún 2025

Keď od nich učitelia veľa chcú- zle je. Keď nič nerobia- zle je. 😁 Máme čo sme chceli 🤷🏻‍♀️