Domáca úloha - tvorba cien kaderníckych služieb
Dobrý deň,sestra má takúto domacu ulohu.Učí sa za kaderníčku.Viete nám prosím niekto s týmto pomôcť? 🤦♀️🤷♀️

@babybear Tak asi ma nejake fixne naklady ... prenajom priestorov, kurenie, potom naklady na pouzity material a amortizaciu nastrojov, mala by vediet kolko jej to asi bude trvat, ci vie mat zakaznikov plynule celu pracovnu dobu alebo tam ma aj prestoje, nezabudnut aj na odvody co si musi platit ... vie potom si vyratat kolko minimalne musi pytat aby z toho prezila a ked si pozrie konkurenciu v okoli tak zisti kam moze s cenami priblizne ist, ci chce ist mierne pod cenu aby si nahnala rychlo zakaznikov alebo si ju drzat vyssie a pomaly budovat klientelu, ktora si priplati za kvalitu. No a mozno na to mali nejake poucky v skole ktore budu vyzadovat, tak nech radsej otvori zosit a spravi to podla toho 🙂
@babybear https://podnikam.sk/ake-naklady-vstupuju-do-cen...
asi nech googluje nieco taketo
@babybear ako sorry, ale čo že mali distančné. Učili sa, len nie v škole. Nie je dôvod, aby stredoškoláčka ak aj ozaj nemá žiadne zmýšľanie, nevedela čo to vygoogliť. Ak chceš sestre naozaj pomôcť, nechaj ju, nech rozmýšľa sama. Nič horšie pre dospievajúceho človeka nemôžno urobiť ako to, že za neho budú robiť úlohy a budú za neho premýšľať. Potom sa čudujeme, koľko je tu medzi nami nesamostatných neúspešných ľudí.
Ja teda nie som kadernicka , ale uz na zaklade tych štyroch bodov by som nemala problem napísať bohate na A4...ved ide o logicke myslenie, tu nie je dôvod sa vyhovárať na dištancne vyucovanie... toto musi zvladnut urobiť, ved ona si nevie uvedomiť, co obnasa cena? Co sa do nej zahŕňa? Preco nemoze byt nizka, preco nie naopak privysoka?
Bavi ju ta skola vobec?
Deti a dokonca aj ich najbližšia rodina sú už úplne jebnutí očividne, keď nevedia odpovedať na primitívne otázky.
@laurita285 vedia, ale načo sa budú zdržiavať rozmyslanim a nebodaj hľadaním na nete, takto si myslia že im to niekto napíše oni skopčia a vybavené. A ešte k tomu nepíše ani len autorka, ale sestra za ňu.
Nedávno tu bol tiež taký macher, čo chcel vypracovanu geografiu odfotiť, ten nedokázal ani len 2 strany z pracaku spravit. Lebo dištancne. A? Veď to je tiež ucenie.
@cocolino234 ked uz je aj totoalne " hlupa" tak podla bodu 2 a 3 musí vedieť, ved tam ma jasnu napovedu a navod
Mne to skor pripada tak, ze mladej sa nechce premyslat, lahsie je nechat si vypracovať...a ked to fakt nevie, tak amen tma takato generácia..

Ved podla 4.bodu sa o tom ucili uz a ako chce raz ist do prace, ked si nebude vediet toto navrhnut 🙄🙄