icon

Dovolili by ste 13,5 ročnej dcére piercing na pupok?

dadulak
3. mar 2014

Kočky dovolili by ste 13,5 ročnej piercing na pupku. My sme s manželom zásadne proti. Naša pubiška jančí, akí sme najhorší rodičia, lebo všetci majú 😀 Máte s tým skúsenosti? Ďakujem.

simca06022011
4. mar 2014

Nie, povedala by som ked bude mat 15... je to este dieta, ma sa o ine zaujimat ako piercing v pupku. A dalsia vec, treba sa o to patricne starat, kym sa to zahoji a kontrolovat, a myslim, ze 13 rocne dieta to este ani nahodou nedokaze.

monciky
4. mar 2014

nedovolila, mozno tak v 15. rokoch hej aj to by som predtym zvazila....

katuska169
4. mar 2014

urcite nie ked tak az v 17 a to by som dobre dlho zvazovala

stardust
4. mar 2014

Az si budu moje decka same zarabat na zivobytie, az vtedy si mozu nechat robit piercingy. Keby chceli prepichovat vo velkom usi, ukazem im fotky usi dospelych, ktori z piercingoveho osialu vytriezveli a teraz nariekaju nad nepeknymi dierami na usiach.

bubatinko
4. mar 2014

no ty si matka, ja nepoznam tvoju dceru... ale pokial by islo o moje dieta a vedela by som, ze inak je zodpovedna a ma o tom vsetky informacie pozna za aj proti... by som suhlasila a isla by som tam s nou, nech mam aspon istotu za akých podmienok jej to urobia ...

neda sa pausalizovat, ze odkedy je clovek schopný sa správat a rozhodovat "dospelo" lebo ani po dosiahnutí "plnoletosti" sa mnohí nespravaju rozumne..... preto je to velmi individualne kedy a co "dovolit" .....ja sa snazim praktizovat v rodicovstve otvorený dialog zalozený na dovere dietata ku mne,ako k rodicovi a mojej dovere v moje dieta a jeho schopnost sa realne samostatne uvazovat a zvazovat nasledky svojho konania.... vsetko je ale dlhodobý proces ;)

mahulenka87
4. mar 2014

Ja určite nie... Viem, že natruc by si ho možno dala, ale určite by som ho neschvalovala. Po 18 si môže dať aj 10, ale v 13?

vincp
4. mar 2014

Trvajte si na svojom...kompromis je fajn,ale tu sa nerozhoduje ona,ale jej ,,kamaratky". Co bude nasledovat? Ked budu kamosky xodit po zurkax opite, bude xciet tiez....To,ci bude ukazovat svoje bruxo vy uz neovplyvnite...prve,co ma napadlo pri tvojom prispevku,bola odpoved jednej tehotnej 16stky na otazku preco-lebo aj kamosky su....Moze to zniet,ze prehanam,ale teraz je velmi ovplyvnitelna...

dejka77
4. mar 2014

nie

maribell
4. mar 2014

13,5 rocna chce pirsing do pupku? 😀 ja ked som mala 13,5 tak sme skakali pred domom cez gumu ..ja by som jej to nedovolila ..nech si pocka aspon do strednej skoly ... precitala som si tu zopar nazorov ze ked jej to nedovolis tak to urobi bez tvojho vedomia..tak ja teda neviem .. ale podla mna dieta ma respktovat rodicov.. tak isto ako aj mne ked nieco rodicia zakazali tak som si to nedovlila urobit sama.. napriklad som si nemohla ani farbit vlasy a nikdy by som si nedovolila prist s nafarbenymi vlasmi domov bez ich vedomia.. uhm jednoducho autorita

atreyu
4. mar 2014

Nie som vobec stará škola, ale 13rokov je podľa mňa ešte málo...netvrdím čakať do 18ky, ale aspoň do tej 16ky určite 🙂

hargasova
4. mar 2014

moja 13 rocna segra sa nasich nepytala ..... v zime si dala spravit do pupku pircing a vsetci sme si to vsimli az v lete ked sa dala do plaviek ... kedze ako trinastrocna uz hola po dome nebehe a aj v kupelni sa zamyka.. nikto si nic nevsimol. No a co nasi mohli spravit ? ... nic... hlavne ze je zdrava, stastna, dobre vychovana ... 🙂 😝 😀

anitka91
4. mar 2014

Neviem ze aka je zodpovedna tvoja dcera na svoj vek. 13,5 rokov sa zda takto malo,ale ty ju poznas najlepsie.
Ja ked som mala 13 rokov som navarila svoje prve jedlo, a mamu velmi prekvapila🙂 aj som pomahala mamine zehlit a take veci, takze ma uz ucila taketo veci od ranneho veku, a dnes je to super lebo mam 23 rokov a nemam s takymito vecami problem.
Napriklad ja ked som si dala piercing do pupku som mala 14-15 rokov. Strasne sa mi to pacilo a samozrejme to bolo velmi in. Prvemu komu som to povedala ze by som chcela bola moja mama. Najprv mi hovorila ci to nebudem lutovat, ale videla na mne ze naozaj by som to rada mala, a na meniny ma prekvapila 🙂 S mamou mame velmi dobry vztah je mi mamou ale zaroven aj velmi dobrou kamaratkou, a to je podla mna velmi dolezite a najlepsie. Prave preto som jej vzdy vedela vsetko povedat a poradit sa snou, nemala som prednou vobec tajnosti comu sa velmi tesila aj ona ze som pred nou nikdy nic neskryvala, a veru nie u kazdeho je to tak,viem ze aj vela vtedy mojich spoluziakov mali doma problemy kvoli tomu a skryvali veci pred rodicmi ale aj tak ich uroboli, puberta je uz len taka. Takze ja k tomu len tolko, nie je lepsie mat rodica ku ktoremu mas respekt a nadovsetko ho milujes a zaroven aj kamarata s ktorym sa mozes poradit a postazovat, urcite budem aj moje dietatko vychovavat v tomto smere.

snoopy1
4. mar 2014

vo veku 13,5 ? Jednoznačne nie.....zdá sa mi to skoro. Aspoň 15-16r.

luciferix
4. mar 2014

ja by som svojej dovolila,, sama mam piercingy tak jej nebudem zakazovat,,

monika_mon
4. mar 2014

Ja som dostala piercing do nosa na 14 narodeniny a nevidím v tom žiadnu katastrofu.Asi v 16tich som si ho vybrala a bolo,dierka zarástla. A asi v 15 som si prepichla sama peru /to som robiť,nemala,mala som ísť do štúdia,ale mám ho doteraz/ a v 16tich som mala dovolené do jazyka,keďže som si na to zarobila

svetluska82
4. mar 2014

Nie, zdraviu to neprospeva a na taketo veci ma casu dost. Ved na pupku to aj tak nevidno ak sa oblieka slusne a veku primerane. 🙄

celasapremenim
4. mar 2014

nikdy
mna trafi, ked bude toto chciet asi :D:D:D

michi284
6. mar 2014

ja osobne mám tiež piercing v pupku a dnes banujem. v poslednom mesiaci tehotenstva som si ho musela vybrať, lebo aj lekár pri sone sa netváril nadšene, keď to tam cinkalo. pupok vyzeral po pôrode hrozne a tá dierka nezarástla, tak som si ho znova prepichla, len aby som tam nemala jazvu... ale takej mladej by som to nedovolila. ja u takých "deciek" neuznávam ani skoré farbenie vlasov... prečo nechcú deti zostať, čo najdlhšie deťmi a chcú sa hrať výzorom na dospelých???

ivaka333
6. mar 2014

Nie

bubinho
6. mar 2014

Jasne ze nie prepana. Ked bude dospela nech si da aj inde. To co je teraz za doba nechapem

miruska2308
6. mar 2014

Ja som si chcela dat v trinastich vytetovat na rameno ruzu a teraz som skutocne vdacna ze mi to rodicia zatrhli 🙂 mne sa napriklad tetovania aj pirsingi pacia, ale mala by si pockat ked bude starsia lebo teraz je to pupok ale za tyzden to moze byt nos, obocie a za rok to moze byt skutocne cokolvek tak aby to potom nelutovala ale s tym uchom sa mi to zda tiez super napad 🙂

yollanda
6. mar 2014

v ziadnom pripade. a ak by to urobila sama, tak by som vyrubila dost velky tresst

ivetz
6. mar 2014

Určite nie! To čo je argument "všetci majú"? My sme si v jej veku nemohli farbiť vlasy, na strednej koho načapala riaditeľka v rifliach umýval chodby - sme preto nejakí menejcenní? A viem, že "popírsingovaní" a potetovaní (na viditeľnej časti tela) to majú ťažšie i pri získaní zamestnania. Podľa mňa sú toto rozmary nevyzretých ľudí. Tvoja dcéra je ešte dieťa a ak máte stanovené nejaké mantinely, nie je čo riešiť. Všetci sme pubertou prešli, prejde aj ona!

wera.g
6. mar 2014

rozhodne nie.. je to ešte dieťa...

cloemail
6. mar 2014

Je to velmi skoro,tych 16 rokov uz v pohode,ale tiez podla zaluh,ako sa sprava,uci...atd
Ak si to chce dat na pupok,komu sa chce asi pacit ? Zeby frajerovy ?

Odporucam www.vestenie.cz

evica01
6. mar 2014

Mala som. Iba raz. Asi 2 týždne. Hnisalo to a nemohla som nosiť opasok. Dovi dopo 😒 🤐 Nedovolila by som. Dieťa sa ešte vyvíja.

peta131
6. mar 2014

zakazovat je podla mna este to horsie, lebo na just si ho moze dat na tajnasa spravit...najlepsie je si s nou sadnut, porozpravat sa a dohodnut sa na kompromise 😉 ja to beriem podla seba, mne co mama zakazala ma este viacej nastartovalo aby som si to na just dala spravit 😉 by som sa s dcerou dohodla, ze este je mlada, nech si da na zaciatok trebars nausnicku dalsiu do ucha, to nic neni a ked pocka aspon do 15-tich ked uz aj obciansky bude mat, tak vtedy jej piercing dovolite...z vlastnej skusenosti radim radsej sa dohodnut na kompromise, nez nieco zakazat 😉 ja som podobny pripad v cca 13-tich som mamu prehovorila na druhu nausnicu do ucha a od 16-tich mam piercing v pupku 🙂 a doteraz viem, ze piercing do pupka mi povolila preto lebo vedela, ze keby zakazala aj tak by som si ho dala spravit 😅

arthemiis
6. mar 2014

13,5 je strašne máličko. Teraz je to pre ňu skoro celý svet a viem ako dlho môže prosíkať a modliť sa k vám aby ste to dovolili lebo nie je tak dlho čo som to robila doma aj ja 🙂
Ale teraz hovorím, že ak sa jej to bude páčiť aj o 3-4 roky tak si ho môže dať spraviť potom a o nič nepríde 🙂.. je pravda, že v pupku to tak nie je vidno, ale aj tak na kúpalisku a podobných miestach keby vidím také mladé dievča s piercingom asi si pomyslím že na to má ešte fakt čas.

kikuleenka
6. mar 2014

asi nie 🙂 aj ked mam zatial iba rocnu a mnohe "toto jej urcite nedovolim" uz su minulostou a su dovolene (ozuzlavanie mobilu a podobne mnamky) 🙂)) ak by ste aj dovolili, urcite bude este milion dalsich dovodov, preco budete "najhorsi" rodicia na svete, mam to v zivej pamati, ako som ja bola presvedcena, ze ta moja mama je najsamhorsia na svete...puberta presla a moja maminka je ta najsamlepsia a nic z toho, co mi vtedy nedovolila, mi dnes nechyba 🙂))

clarissa
6. mar 2014

Podla mna je velmi slaby argument,ked niekto povie,ze dovolila by som,lebo aj ja(rodic) mam 🙄 pre 13 rocne dievca,nech zijeme v dobe akej zijeme,by mali byt veci ako piercingy a tetovanie tabu....Takze za mna isto nie,aj keby sa na hlavu postavila.A nejde o to ci zije pod mojou strachou ale o to ze je to este dieta a ja som zan zodpovedna.