Dovolili by ste 13,5 ročnej dcére piercing na pupok?
Kočky dovolili by ste 13,5 ročnej piercing na pupku. My sme s manželom zásadne proti. Naša pubiška jančí, akí sme najhorší rodičia, lebo všetci majú 😀 Máte s tým skúsenosti? Ďakujem.
Nie, nedovolila.
Ak to na niekom vidím , pripadá mi ako jedinec zo sociálne slabšej vrstvy.
predosle komenty som necitala. ja mam zatial dieta male, takze az tak sa do tvojej situacie vzit neviem. v prvom momente som si na tvoju otazku odpovedala, ze to teda urcite nie...ale....decka v puberte maju priority uplne niekde inde, ako dospeli. mozno je to pre nu v tomto momente ta najdolezitejsia vec na svete a ak jej to zakazete, nevies aka bude reakcia..resp. ak si svoje dieta poznas dokonale a vies, ze to s nou moc nezamava, tak zakaz..ale ked posledne dni sledujem, ako dokazu 14-rocne pubertacky len tak skoncit so zivotom, tak by som sa mozno aj bala..tym nechcem hned poukazovat na to najhorsie, ale aj taky utek z domu , je pre rodica zaber na psychiku a nikdy nevies, co sa v takej hlave odohrava...a ked sa tak nad tym zamyslim, tak piercing nie je az taka tragedia, pokial je to decentne. pripadne ju skus motivovat, ze nech este nejaky cas vycka a napr. v 15 to ma dovolene - dovtedy je este vela casu a je velmi mozne, ze si to premysli..viem aj z vlastnej skusenosti, ked som jedno obdobie velmi tuzila po tetovani, ktore som si nakoniec nedala a teraz som prestastna, ze ho nemam 🙂
tak je to na vas,ja som mala prvy piercing v 13 rodicia najprv protestovali ale po dlhsiom prehovarani mi to dovolili,dalsi som si dala v 14do pupku otec nedovolil,ale aj tak som si spravila po svojom nakoniec sa s tym stotoznil a v 16 mi sam zaplatil piercing nad peru..do jazyka som si dala pol roka na to a obaja rodicia boli asadne prpti,lebo ze to.musi hrozne bolit(pritom bolel najmenej,skoro vobec) a povedali..ze ked uz to mas tak si to nechaj.najprv hulakali hlavne otec.,kedze bol extremne prisny,kazdy pol rok zaracha. ale kedze uz som sa sama sprchovala a nekukali na mna uz ako ked som bola mala. prpste tomu nezabranili. z nosa a z pery som si vybrala teraz ked som bola uz starsia a z pupka teraz kvoli tehotenstvu,v jazyku som si.nechala a tetovania som si zacala davat ked som mala 18 za to by ma uz rodicia zakopali pod zem 😀 ale je to len na vas ci ustupite,ale ak velmi chce a je tvrdohlava,nikto jej v tom nezabrani a ovsem ak sa nebboji rodocov..ze co by z toho.mohla mat
Ani nahodou ja som si dala urobit piercing na pupok v 22 rokoch ked som bola pracovat v USA a sama som si nan zarobila a sama som si tam odtrpela tu bolest, kedze to aj boli kym sa hoji atd..ja uz som matka a nedovoil najskor v 18tke aj to ju prehovorim aby si to nedala..ale zase na druhej strane je to mensie zlo ako do nosa popr jazyk, fuj.. 😉
Ked uz odhliadnem vek atd. Pirsing prave do pupku je nebezpecny zo zdravotnych dovodov, je to citlive miesto, odporucam precitat si z tohto hladiska mozne nasledky... Tak ako pisu vyssie , pocula som aj ja tiez napr. o neplodnosti a podobne
nie
moja odpoved v žiadnom prípade nemám nič proti piercingu sama mám v nose ešte nemá na to vek s takými vecami si musí byť človek na sto percent isty a nie to robit preto že má pubertu teraz by to bol piercing potom tetovanie a v tridsiatke by si bila hlavu o stenu čo zrobila obrazne povedané
Ľudia nie každá v 13-tich je dieťa 😀 Moja dcéra ma teraz 14 rokov a piercing v pupkiu 🙂 Už od 11- tich rokov je dosť vyspelá. Piercing si dala pred rokom 😉 A jej spolužiačky a kamošky majú tiež aj v Jazyku alebo v nose či pupku 🙂 Nie každá je ešte dieťa ! Je to len na rozhodnutí maminky 🙂 Moja mladšia dcéra má 12 rokov a už ma asi rok otravuje z piercingom a povedala som jej že ak bude poslúchať tak si ho môže dať 🙂 Teraz som jej sľúbila že 18.12 s ňou pôjdem nech si ho dá 🙂 Sú naozaj veľmi vyspelé ! 🙂 Podľa mňa je to pekné 🙂 Je to len na rozhodnutí rodičov 🙂
našej kráske sme dovolili ked mala 15 a nechodila už na základku...
22bambulka25,ty si stopro sama dieťa,podľa výberu slov a obsahu tvojej výpovede 😉 Keby 13ročná nebola dieťa,tak by už mohla odísť z domu,starať sa sama o seba,zarábať si, mať intímneho partnera atď..... 😀
V žiadnom prípade nie !!
Dovolila by som v 18 stke....mam dvoch synov ked sa budu chciet dat potetovat niesom proti.....
A co takto preformulovat otazku na: "Dovolili by ste 2mesacnej piercing do ucha"? Tam pre vacsinu rodicov nie je dokonca potrebna ani vola dietata 😝
A kazda, co dala takto decku nastrelit nausnice, by sa mala nad svojim "NIE" vazne zamysliet.
povedala by som jej, ze ak ho bude chciet este aj o rok, tak si ho moze dat....ja som mala kopec pirsingov a svet sa nezrutil, omrzel, vybrala som, zahojilo sa a vec bola vybavena...13 rokov je este trochu malo, ale pirsing fakt zivot nejako strasne neovplyvni a v pupku uz vobec nie...ine by bolo, keby chcela niekde na tvari, to by som nedovolila urcite...ale na rovinu, kedy ma clovek narok na robenie takychto blbosti, ak nie v puberte?
Jednoznacne nie,a nie koli veku vobec kym budu dospele si toto nedaju.
ja mam netere 12 a 13r. a veru su to pubertačky maju len uši staršia špekuluje ale povolenie ma až po 15ke.ono dnešne 13sky už dávno niesu detičky ja som šla do puberty ako 11r. v 13 som mala 6ky prsia,168cm a nikto mi netipoval 13 rozmovo som bola tak o 3-4r. viac musela som ale to je o inom ja sama mam pirsing a nie jeden určite by som stanovila hranicu 15-16r. a šla odborníkovi mne to mama nedovolila v 16tich a aj tak som spavila po svojom mesiace an o ničom nevedela v podstate možem povedať že ma v puberte ani nepoznala nos som si prepichla bez nasledkov a mam ho tak prepichnutý 17rokov ,peru som mala niekolkokrát zapalenú ked sa mi začala ničiť sklovina vyhodila som naušnicu ,pupok som mala prepichnutý zle a časom piersing odpadol.tetovania mam a budem mať dalšie,ja tiež nezakažem vysvetlim rizika a nech si počka minimalne do 15r.
Nedovolila ci bude mat 13 alebo 15 alebo kolko. Nepaci sa mi to na ziadnej casti tela a nechcem aby to nosila. A ak by uz s tym domov prisla,rovno medzi dverami ju otocim a pojdem to dat vybrat. Taketo finty by na mna nezabrali. Takze na pubertu sa tesim,urcite bude veselo 🙂
Radšej by som dovolila a bola pri tom, ako keby si to dala urobiť poza môj chrbát. Či ide o piercing alebo tetovanie.
Nie
Nie
Ja by som ani nemala odvagu sa taje nieco maminy spytat.A bez jej vedomia? Paed Boze ochranuj ma, zmenila by sa na selmu a jediny jej ciel by bol zniest ma zo sveta🙂
NIe, aj moja 6 rocna vykrikuje ze som najhorsia, mam to na haku, neustupim.
Ja si myslim ze taketo ozdoby maju sexualny vyzyvavy podton, preto u 13 rocneho dietata ktore chce byt zaujimave a neuvedomuje si ako to moze na niektorych ludi posobit, by som nesuhlasila.
nie

V 13 rokoch som nemala ani rifle....ale to bola ina doba....
Nie, nedovolila. Bez diskusie....Verim, ze to je tazke, ale tu by som bola dorazna.
Sama mam male tetovanie, ale dalo som si do ako dospela a za vlastne