icon

Dovolili by ste 15-ročnej dcére byť modelkou na nechty?

26. sep 2025

Ahojte, mám 15 ročnú dcéru dnes videla na instagrame, že hľadajú ,,modelku" na nechty. V tom nechtovom salóne už bola raz na nechty a vyzerali dobre. Dovolili by ste jej ísť? Ja neviem som na vážkach či dovoliť alebo nie. Jednalo by sa o to, že v tom salóne by jej robili nechty buď zadarmo alebo za zvýhodnenú cenu podľa dohody a slúžilo by to akoby na tréning tých nechtárok.

Strana
z2
anonym_0f1613
26. sep 2025

@anonym_autor a aky je dovod na zakazanie? Ked ako píšeš, že už mala nechty

deti95060810
26. sep 2025

dovolila.

vevebono
26. sep 2025

Ak si ty ok s tým, ze ma umelé pazúre, tak prečo nie?

ivik4
26. sep 2025

Samozrejme ze ano

anonym_11d87c
26. sep 2025

no ak jej v skole dovoluje skolsky poriadok umele nechty ak ti ako matke nevadi ze si nici nechty kludne jej to dovol

malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
janamt
26. sep 2025

Neviem, či by som jej v 15 rokoch dovolila umelé nechty, ale ak áno, ďalšie v poradí zadarmo by mi asi neprekážali.

sissy27
26. sep 2025

@anonym_autor ja asi nie, 15r fakt gelove nechty netreba, ale tak toto uz si rozhodni ty sama. Len teda neexistuje ziadne ze “za zvyhodnenu cenu” - ak potrebuju nechtarky trenovat, vytvarat si portfolio a pouzivat fotky na reklamu, tak jej ich maju spravit na vlastne naklady, nie ze ona este bude amaterkam platit 😃 este nevie ako jej znicia nechty, ake lopaty jej spravia, kym sa naucia, za toto sa fakt neplati. Ona robi laskavost im, nie ony jej.

anonym_a480a9
26. sep 2025

Nedovolila by som

sissy27
26. sep 2025
@malinkajozka
Odpoveď bola zmazaná

@malinkajozka to si uplne mimo, v tomto pripade nejde o modeling a uz vobec nie na zmluvu - to si baby, co maju cerstvo urobeny kurz na modelaciu gelovych / akrylovych nechtov, potrebuju na niekom trenovat, neda sa to na umelych rukach. Zaroven si svoju pracu nafotia a pouziju na propagaciu, ale fotia len ruky.

januska12323
26. sep 2025

Keď si už nechty dovolila v čom je iné mať nechty zadarmo?

sajmonka_1216
26. sep 2025

Ja že sa pýtaš na nejaké spodné prádlo :D :D Akože.. keď už si jej dovolila mať, tak buď rada, že teraz ich bude mať zadarmo, lebo nie je to najlacnejšia vec..
to už či je to vhodné pre 15 r., to už je na tebe 🙂

lucia13022023
26. sep 2025

Dovolila.

anonym_e4eb21
26. sep 2025
@vevebono

Ak si ty ok s tým, ze ma umelé pazúre, tak prečo nie?

@vevebono ty ai 50+ ktora si myslí, že keď niekto ide na nechty ma automaticky umelé pazúre a keď si da niekto jemnúcko kyselinu do pier, tak je kačica.

lusilla
26. sep 2025

Nie, nedovolila, v 15 by som nedovolila umele nechty. Ani zadarmo.

malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
vevebono
26. sep 2025
@anonym_e4eb21

@vevebono ty ai 50+ ktora si myslí, že keď niekto ide na nechty ma automaticky umelé pazúre a keď si da niekto jemnúcko kyselinu do pier, tak je kačica.

@anonym_e4eb21 nemám 50+, ale nepodlieham ošialu.

anonym_a480a9
26. sep 2025

15 ročné dieťa nemá mať čo umelé nechty, to si môže dať robiť od 18ky potom a za svoje peniaze, je to nepotrebná, nepraktická a ešte aj za mňa škaredá záležitosť.

lindous
26. sep 2025
@malinkajozka
Odpoveď bola zmazaná

@malinkajozka takéto veci sa neriešia zmluvou a zaplatené za to nebýva, nie je to práca, je to bartrový obchod a prebieha to úplne rovnako ako keď ideš na danú procedúru bežne, akurát nakonci neplatíš, ja som bola párkrát u mojej kozmetičky robiť modelku na kurz lash liftu, ak si účastníčka kurzu nezoženie nikoho sama…

mia667
26. sep 2025

@anonym_autor ma 15 nie 12

anonym_ea12fc
26. sep 2025

Čerstvá skúsenosť od mojej dcéry (27r.)... Umelé nechty (materiál=chémia) jej z vysokou pravdepodobnosť spustili silnú HIT reakciu. Niekoľko mesiacov sa trápila s alergologičkou a prísnou HIT diétou, za kedy našla súvislosť. Takže pozor, je to 15 ročné dieťa vo vývine.

isis234
26. sep 2025

NIE

sissy27
26. sep 2025
@malinkajozka
Odpoveď bola zmazaná

@malinkajozka to ale nie je praca 😃 proste si na tebe baba vyskusa modelovanie nechtov, raz. Ta nechtarka ich potrebuje spravit desiatky, niekolko denne nemoze ich robit stale dookola na jednej. Ani tam nie je velmi co sledovat “ako sa k nej spravaju” - pride, sadne do kresla a bude tam tak tri hodiny sediet, kym nebudu nechty hotove. Ja neviem co si ty predstavujes pod modelaciou nechtov, ale zda sa, ze nieco uplne ine.

strawberry0797
26. sep 2025

@anonym_autor nechat si v 15tich znicit nechty, za mna nie.

anonym_1f50ea
26. sep 2025

Áno dovolila. Nevidím na tom nič hrozné (ja sama si dávam nechty robiť od 15 pravidelne).

hanaxxx
26. sep 2025

A pouzivaju uz tie bezpecne gelove laky?

baskustek
26. sep 2025

Tiež robím modelku na nechty, aj keď mám skoro 40 😁 Ide len o ruky, na ktorých si to potrebujú baby na kurzoch precvičovať. Mám veľmi dobrú skúsenosť s pani, ktorá tieto kurzy vedie, kurzy sú certifikované a dôverujem jej, čo sa týka materiálov a techník, že na tie dievčatá dohliadne a nebudem mať nejaké nepodarky na rukách a nebudem sa hanbiť chodiť tak 2-3 týždne. Takže 15ročnej by som v pohode dovolila. Baby, čo sa učia, nemajú veľakrát o moc viac.

tiezjedna
26. sep 2025

prečo nie...

natalyya
26. sep 2025
@anonym_a480a9

15 ročné dieťa nemá mať čo umelé nechty, to si môže dať robiť od 18ky potom a za svoje peniaze, je to nepotrebná, nepraktická a ešte aj za mňa škaredá záležitosť.

@anonym_a480a9 15 rocne uz nie je take dieta

viera012345
26. sep 2025

@anonym_autor Z estetického hľadiska by som s tým asi problém nemala, keďže si to už dcérka vyskúšala/mala už umelé nechty.Skor by som sa bála o zdravotnú stránku, lebo ak ten tréning nechtarok bude intenzívny, nezničí to dcérke nechty?

Strana
z2