icon

Gymnázium Jura Hronca, bilingválne štúdium - rady, skúsenosti

zuzuzu3
1. máj 2015

Pár mesiacov dozadu som tu na koniku polozila otazku, ci je lepsia GJH, Metodova, alebo Grosslingova. Syn si podal prihlasku na vsetky tri s tým, ze sa poteší, ak ho vôbec niekam zoberú. Dnes uz vieme, že ho prijali na aj GJH na bilingválnu sekciu a zaroven ho prijali aj na Metodovu. Prijimacky na Grosslingovu su az teraz v máji. Veľmi sa potešil, lebo to vôbec necakal, ale teraz má dilemu, co si vybrat. Viac sa priklana ku GJH, nakolko francuzstina nie je velmi jeho srdcovka, ale programovo sú obidve školy výborné. Máte prosím niekto skusenosti s GJH, ako to tam funguje, načo sa poprípade máme pripraviť ? Dakujem za každú odpoveď 🙂

celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
odm3
11. apr 2016

@celasapremenim ja som to pochopila tak, že osmaci majú olympiádu približne v čase konanania prímačiek - 5.4 olympiada (matematika), 7.4 prímačky (GJH) - a deviataci majú olympiádu skôr (matematika 19.1)- asi aby sa to nekrylo s prímačkami? Riešili ste deviatacku olympiádu alebo osmacku dva dni pred prímačkami ? Alebo máte body ešte zo sedmičky? Lebo keby sa rátali body za osmacku olympiádu tak je to časovo veľmi natesno - možno preto body za olympiádu vyhodili. A neviem ako je to časovo s inými olympiádami - možno niektoré kolá osmakom ešte ani neprebehli. Preto sú možno deviataci vo výhode čo sa olympiád týka, že majú iný časový harmonogram nastavený tak aby všetky kolá prebehli ešte pred prímačkami. Daj potom vedieť ako ste dopadli. Nás budú tieto stresy čakať budúci rok.

celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
mm2008
11. apr 2016

@celasapremenim a vlastne ako výsledok? už viete? trošku sa strácam v tých príspevkoch, tuším som čítala, že ju niekam zobrali, alebo nie?

celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
mm2008
11. apr 2016

@celasapremenim šikulka, gratulujem, držím ešte palce a potom správnu voľbu 🙂 .

celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
zuzuzu3
autor
11. apr 2016

@celasapremenim silno držim palce na zajtra 🙂

tykat
11. apr 2016

@celasapremenim ...drzim palce na zajtra...a mrknite na vysledky aj skor 😉 nase boli na nete uz medzi 15-16

mm2008
12. apr 2016

@celasapremenim ja mám dvoch synov, starší až teraz ide na strednú z deviny ... skôr technický smer... a mladší ten je ešte škôlkár. 😉 ..

celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
halit13
12. apr 2016

@celasapremenim mať chlapca, vážne pouvažujem, lebo aj o chlapcov tu študujúcich sa doslova trhajú letecké spoločnosti, a nielen tie naše na SK http://sous-ruzinov.sk/mechanik-lietadiel-4-roc...

celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
halit13
12. apr 2016

@celasapremenim ee,tu sa školnê neplatí, len neviem, či neotvaraju každý dryhý rok 😉

celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
halit13
12. apr 2016

@celasapremenim to odkiaľ berieš ? Ja som počula iné hodnoty platu. Ako ste dopadli na gjh?

celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
tykat
12. apr 2016

@celasapremenim ..... parada gratulujeeeem 🙂

tykat
12. apr 2016

...a ked pozeram vysledky tak zase vidim ze niektorym detom "poskodil" priemer, vidim tam minimalne dvoch ktori by s cistymi jednotkami boli v pohode prijati lebo prijimacky urobili velmi dobre.
...a vidim tam cisteho jednotkara ktory z matiky dal 1,36 b z 30b. Proste medzi jednotkarmi moze byt fakt velky rozdiel.

odm3
12. apr 2016

@celasapremenim gratulujem

celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
viera27
12. apr 2016

@celasapremenim gratulujem k vybornemu vysledku! to na GJH ten PYP a nasledne MYP program? IB Diploma?

celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
tykat
12. apr 2016

@celasapremenim ...v podstate bodove rozdiely tak ako u nas, tj. cca prvych 5 miest vacsie skoky a potom uz fakt len desatiny-stotiny...tak ale teraz uz mozes pokojne v klude bez stresu analyzovat, uz je tam 😀
...a IB je posledne dva roky, pre bilingval 4-5r.

tykat
12. apr 2016

@celasapremenim ...a ešte bacha...treba ísť dieťa zapísať do školy v stanovenom termíne, inak je rozhodnutie neplatné 😉

simusqka
12. apr 2016

Aj my sme sa dostali 🙂 🙂 a @celasapremenim kolka bola dcera? 🙂

celasapremenim
Autor odpoveď zmazal