Hodnotenie žiakov
Moja dcera na SS je hodnotena 5, ak nie je na hodine pocas ktorej je pisomka. Ucitel zapise 5 do triednej knihy a ta 5 je tam dovtedy, kym nenapise test. Je to v poriadku? Znamkovat ziaka znamkou 5, z dovodu, ze chybal na hodine? Funguje nieco taketo na skolach a je ti v poriadku?
@heni79 ak chceš diskutovať, tak poprosím bez urážok. Samozrejme, že aj ucitelia platia dane a aj ich deti využívajú službu skolstva. Je to jedna z vecí, na ktorú sa všetci skladáme. Aj keď tú službu nechcem, tak som donútená ju využiť. A ak sa rozhodnem ísť mimo systém, platím si školstvo v podstate 2x. Raz formou daní a raz priamou platbou škole, ktorá nie je v sieti škôl a tým pádom nedostáva z mojich daní nič. A v oboch prípadoch mám plné právo požadovať korektné jednanie a dodržiavanie zákona. V prípade štátom poskytovanej služby je to v niektorých školách veľký problém. Zaujímavé je, že v školách mimo siete si v živote nik z učiteľov nedovolil jednať protizákonne a čuduj sa svete, niekoľkokrát do roka zisťovali jednak spokojnosť so službou a jednak zapajali rodičov do chodu školy a vypočuli ich navrhy a priania.
@letfenixa mám skúsenosť priamu či sprostredkovanu z asi 5 rôznych škôl. Mne to ako vzorka bohate stačí. Ide tu o princíp. Ak si učitelia uvedomujú, že rodič je klient, tak sa správajú úplne inak. Presne tak, ako sa sprava napríklad kaderníčka, ktorá si chce udržať klientelu a zároveň získať ďalšiu. V klasickom štátnom školstve je priliv klientov zabezpečený tým, že je to povinnosť a preto učitelia maju priliv klientov automatický a na kvalite tej služby to aj poriadne vidno.
@zuzana76 nepotrebujeme sa dohodnúť. Nie je podstatné, aby každý s každým suhlasil. Podstatné je, aby ľudia vnímali to, že je ok, ak niekto niečo vníma inak. Ak by sme mali všetci rovnaky názor na všetko, to by sme už snáď neboli ani ľudia. Takže za mňa je úplne ok, že si nemyslíš to, čo ja. Keďže si učiteľka, môže ti pomôcť to vnímať aj z tejto strany a viac budovať porozumenie s rôznymi rodičmi i žiakmi. Budovať porozumenie neznamená súhlasiť s názorom. Znamená to akceptovať to, že to nevidíme rovnako. To stačí na to, aby sa ľudia viac respektovali a viac zamyslali nad tým, čo robia, obzvlášť v povolaniach, ako je ucitel.
@letfenixa stane sa. Aj kadernícky sa nájdu aj "zlé". Čo je ale fajn, takúto službu nemusíte povinne ďalej využívať a viete zlé meno rozšíriť v komunite a zlá služba väčšinou neprežije. Alebo si nájde inú klientelu, ktora bude spokojná. Je v poriadku, ak jednému vyhovuje jedno a inému niečo iné.
@misana84 súkromná škola mimo siete väčšinou nepotrebuje znamkovat. Žiakov komunitnej školy skúša škola, ktorá je v sieti a tým pádom naozaj nehrozí, že si rodičia "zaplatia znamky". Väčšinou práveže plne akceptujú to, že ich deti su v niektorých oblastiach výborne a v niektorých nedosahujú štátom stanovenú "normu" a majú 4-ky. Škola nepochybne poznačí každého. Väčšina si neuvedomuje, že veľa traumatickych zážitkov pochádza práve zo systému školstva.
@akvi viete a potom sa čudujme, že v škole je anarchia, žiaci si robia čo chcú, nerešpektujú učiteľov keď toto počujú doma…a učiteľ je prirovnaný ku kadernícke( nemyslím to ako urážku) ale učiteľ formuje budúcich lekárov, právnikov, itckarov…vzdeláva!a má VS a je na chvoste s spoločnosti… doslova nenávidený
@kittykat22 tak potom nech štát opäť zavedie metodické príručky ako učiť a ako dosiahnuť požadovane výsledky ako to bolo za socíku. Každý učiteľ je iný a má svoje metódy ako dosiahnuť cieľ. Vidíte dcéra hneď išla napísať písomku keď jej zapísala 5 keby to nespravila ani by ju nehlo a čakala, že jej da učiteľka 1 lebo najľahšie je sa hodiť na PN týždeň pred klasifikačnou. Aj preto jej dala 5 aby to pohlo aj s matkou
@kittykat22 myslite, že nevedela, že príde matka do školy??? :D :D :D
Ahoj,mne ako matke to normálne nepríde. Lebo nie som zvyknutá, že by sa syn vyhýbal písomkam. Tvoju otázku treba smerovať na konkrétneho učiteľa a vedenie školy.
@kikulienkadd ak sa Váš syn nevyhýba písomkám a svedomito si plní úlohy a pozná pravidlá tak ani by taký prípad nenastal.
Teraz som si prečítala,že učiteľka dodatočne zmenila známku z ústnej odpovede z 1 na 3. Už si za ňou bola a riešila to? Zdá sa mi to absurdné. Ale Edupage má evidenciu: zmenené, či nie? Držím ti palce, nie som typ matky,ktorá za každú cenu drží stranu dieťaťu, ale v tomto prípade vyzerá, že zo strany učiteľky sa deje niečo nedobré. Porozprávajte sa o tom.
@misana84 áno, ale registrujem zmenu v hodnotení od učiteľov, odkedy syn v škole povedal, že sa dostal na 8-ročné gymnázium, takže mám skúsenosť, ako sa dajú veci ovplyvniť.
@heni79 Z coho je platene skolstvo? Z nasich dani, takze ano, platime vzdelavanie vsetci
@kittykat22 nie nemlátili ma palicou a nikto tam nikoho nemláti. Ale nemáte ani šajnu o tom ako sa správajú deti v skole, aká je anarchia, žiaci nechodia do školy, rodičia ich kryjú, každý chce dobre známky za nič a nikto si neuvedomuje, že žiaci, ktorí by mali mat 3 majú 1 a o pár rokov nás budú liečiť, obhajovať a tvoriť náš systém.
@kittykat22 a osobne si myslím, že učiteľka ju už X krát vyzvala aby napísala písomku no 50% žiakov to ma na háku. Verte, že v dnešnej dobe by si nikto s pudom sebazáchovy toto nedovolil. Ale učiteľka dosiahla čo chcela, začalo sa to riešiť a napísala písomku.
@kittykat22 prosím? zlosťou? ja som si myslela, že len diskutujeme a mi ešte niečo napadlo tak som dopísala. Vôbec sa nezlostím, len sa snažím vysvetliť a ukázať pohľad z druhej strany

@akvi Ty si dosť mimo. Vzdelávanie tvojho dieťaťa je služba, ktorú si „platíš" 😂 ( schválne, koľko dávaš učiteľke na hodinu za tú „službu"? Daj reálne číslo v eurách na konkrétne učiteľky. Koľko platíš ktorej? Lebo ak myslíš dane, tie platia všetci. Aj učitelia!) .