icon

Je 14-ročná dcéra pripravená na Štefánsku zábavu?

15. dec 2024

Ahojte, prosím najmä mamy dievčat o odpovede. Mám dcéru, má 14 a pol, a chce ísť na Štefansku zábavu so spolužiakmi do vedľajšej obce, ostať tak do jednej ráno. Ja som z mesta, nasťahovali sme sa do obce, odkiaľ je manžel. Do mesta by som ju nepustila, tie obecné zábavy mi prídu také možno aj bezpečnejšie, aj keď to nie je správne slovo, ale nenapadlo mi vhodnejšie. Ale že aj mladšie deti tam možno chodievajú? Neviem... Prosím, poraďte tie z Vás, ktoré majú skúsenosti. Ja by som ju aj pustila, manžel zatiaľ nie, ale to si vieme vyriešiť, vždy sa dohodneme. Len či podľa Vás je to ok, takáto zábava v obci? Bude to v obecnej sale v kultúrnom dome.

Strana
z5
leushka1574
19. dec 2024

Pani zlatá - záleží nakoľko je dcéra vyzretá a spoľahlivá - to že tam idu ako partia a budú mať spolocny zážitok je niečo čo ich ako kolektív stmelí a budú to potom dlho rozoberať a tešiť sa zo zážitkov - to je tá pozitívna stránka veci, že z toho budú mať veľa radosti. Viete sa spoľahnúť že nebude dievča piť alkohol? Netreba jej sa otráviť…ak si chce zatancovať so spolužiakmi a potešiť sa zo života nevidím na tom nič také hrozné…a o tej jednej to kto by pre ňu prišiel? Mala by odvoz domov? V partii a s kamarátmi je chránenejšia ako len vo dvojici…ja by som pustila a zdôraznila by som, že keď by čokoľvek tak pre ňu do 15 min prídem a nech sa nebojí zavolať aj keď by sa tam necítila dobre. Je ešte dieťa, ale možno vášmu vzťahu v takom citlivom veku viac pomôže preukázať jej dôveru a dať trochu slobody - nech stratí pre ňu párty čaro zakázaného ovocia a nech si môže povedať že bola som a dobre bolo…mama mi verí a ja sa budem chovať zodpovedne. Otec nech ju pochváli že je krásna keď sa už nachystá a vyčančá, zdôrazní jej aká je preňho dôležitá a posilní jej sebavedomie že keď by ju ktokoľvek otravoval nech sa nebojí poslať do prdele.

nevenka
19. dec 2024

@ahhola tak ja som sa v 80-tych len narodila a v 89 som bola prvacka. Ale tak 90-te uz som zazila.
Ale vsetci sa tu navazaju do dediny - ake slusne je uz len mesto? Je to podla mna vsade rovnake.
U nas na dedine sme aspon vsetci drzali spolu a chalani z partie nas baby ustriehli, keby nam dakto cudzi chcel ublizit, daco naliat do pohara. Vzdy niekto strazil stol. Mna zachranoval napriklad sused, vedel dobre, ze jeho spoluziak, ked si vypije, tak je moc dotieravy, tak ho vzdy upratal.

kristina1207
Odpoveď bola odstránená
ina2405
28. feb 2025

@kristina1207 vyplnené

kristina1207
Odpoveď bola odstránená
Strana
z5