icon

Je Hotelová akadémia v Piešťanoch dobrá voľba pre syna?

13. feb 2025

Dobrý večer. Syn je deviatak a rozhoduje sa na akú sš pôjde. Najviac ho baví varenie a pečenie a teraz uvažuje nad tým, že by si dal prihlášku na hotelovú akadémiu. Najbližšia je v Piešťanoch, tak by si asi podal prihlášku tam. Máte s tým niekto skúsenosti? Je to dobrá škola?
Ďakujem veľmi pekne

14petulka88
13. feb 2025

Dcera je prvacka na hotelke ale v Ke. Paci sa jej na skole dokonca ma lepsie znamky ako na zakladke.

s1s4
13. feb 2025

ja sice s tou konkretnou skusenost nemam ale na hotelke som bola polroka
za mna to bolo prilis jednoduche, prvy polrok sa uvi najma teoria (logicky) ale v kuchyni sme SKRABALI ZEMIAKY POLROKA a pripravovali desiatu (pre studentov na praxi), sice teraz ocistim zemiak za zlomok sekundy ale teda nic moc
mna to nebavilo
kazdopadne ak tak je vhodne si pozriet ucebne plany, aby nebol sklamany

janettdamian
13. feb 2025

Dcéra chodila na hotelovú v Topoľčanoch. Končila pred 8 rokmi. Bola to 5 ročná škola, má výučný list aj maturitu. V obore nikdy nerobila. Počas školy ju varenie moc nebavilo, dnes varí super. Je to škola, kde sa naučí "všetko" o gastronómií. Varenie, pečenie, obsluha, stolovanie, prevádzka zariadenia...

lucia13022023
13. feb 2025

@s1s4 hahaha si mi pripomenula moju prax 5 rokov 🤣🤣🤣 desiate, škrabanie zemiakov to bolo vždy..
Autorka, prax 0 bodov, teória super za mňa, veľa odvetví

slavkadi
14. feb 2025

Ja som chodila na HA ale v Brezne. Za mňa super praktická škola, nielen prakticky ale aj teoreticky (mali sme aj ekonomiku či strojopis) chodili sme na praxe, naučili sme sa variť, obsluhovať, servírovať, barmansky kurz, a tiež zahraničné praxe, veľa zo spolužiakov ostala potom v zahraničí pracovať, uchytili sa dobre. Niektorí sme išli ďalej na VŠ. Počas prázdnin sme si dobre zarobili. Možno prvý rok dva bol o škrabani zemiakov a čistení držiek v školských jedálňach na praxi, ale ako pribúdali skúsenosti, prišli zodpovednejšie úlohy a lepšie miesta, podľa mňa ak ho to baví, bude to pre neho dobrá škola.