icon

Je používanie ChatGPT na školské úlohy správne?

8. feb 2025

Je podľa vás veľmi zlé používať do školy chatgpt ako formu “inšpirácie” čo sa týka nejakých myšlienok? Nikdy ho nepoužívam miesto google, pretože viem, že zvykne písať hlúposti a nikdy by som to nepoužila v žiadnej práci. Celkom ma to štve, že sme teraz väčšina študentov “padla” do tohto používania chatugpt. Začínam sa cítiť tupo 🫤

ninusa221
8. feb 2025

Nie nieje.

hanaluteranova
8. feb 2025

Ano, myslím si, že může být příčinou takového myšlenkového zploštění 🙂 a ještě je pro mne důležité, že AI nástroje jsou dost náročné na spotřebu energie, proto se snažím používat minimálně 🙂

autor
8. feb 2025

@hanaluteranova všímam si to, že človeku akoby upadalo myslenie. Nie že by som nevedela myslieť…ale napr. si všímam aj, že keď viem, že si môžem pomôcť tak môj mozog vtedy akoby vypne, lebo vie, že sa môže spolahnut na nieco “ine”. 😕😕

autor
8. feb 2025

@ninusa221 mám na mysli skôr to použiť pri pomoci rozboru básní

vesimelonimarsista
8. feb 2025

AI je ako ohen, dobry sluha a zly pan.

marianarem
8. feb 2025

Ja svojim studentom hovorim: kto sa na vsetko pyta gpt, ten bude nim neskor nahraditelny.
S mozgom je to ako so svalmi - nepouzivas, ochabne.

mamina7070
8. feb 2025

je celkom dobry na rozstrukturovanie informacii aby clovek nezabudol na nieco v danej oblasti plus ja ho pouzivam na basnicky do venovani pre kolegov 🙂

zitaje
8. feb 2025

chatGPT je celkom fajn na kontrolu textov.

oxana386
9. feb 2025

Môj syn z času na čas používa chatgpt, keď dostane v škole projekt na tému, ktorej nerozumie, prípadne nevie ,,ako začať", požiada AI aby urobila akože ,,osnovu" projektu a dosť mu to pomôže ako taký odrazový mostík. Samozrejme, presné informácie si už dohľadáva mimo AI, to je fakt len na takú inšpiráciu a prvý rozhľad, je to super aj vtedy, ak robí projekt o rozsiahlej téme a chce sa trochu rozhľadieť, čo všetko tá téma zahŕňa. Ale neschvaľujem kopírovanie vygenerovaných textov do žiackych prác, ničí to schopnosť vyhľadávať informácie na viacerých miestach, overiť ich...

lenuska9999
9. feb 2025

Podľa mňa taký Chát GPT napísal už veľa prác do škôl 😁

milanemila
9. feb 2025

Prave ta inspiracia co sa tyka nazorov a myslienok je ovela horsia varianta ako si pomocou chatGPT dohladat nejake encyklopedicke fakty ala google. Nazor a myslienky by si si mala vediet utriedit a vyjadrit sama.

simoli
10. feb 2025

@oxana386 súhlasím...GPT naozaj dokáže nasmerovať, je ako učiteľka. Ale nie v zmysle - urob a ja to bez všetkého odovzdám...treba sa s ňou rozprávať - je ako učiteľka, opraviť ju, lebo niekedy povie hlúposť, ale dokáže poradiť keď človek úplne v téme tápa...dokonca sú matematické súťaže (iné predmety nemám prehľad) kedy je vyslovene povedané, že AI nie je zakázaná, lebo vedia, že to je u nej s logikou v plienkach a xy ľudí bez myšlienok odovzdá príklad vyriešený AI a doslova nikto to správne nemá...to ale nie je matematika zš, chápeme sa... takže ja som za, AI dokáže pomôcť nasmerovať, ale je potrebné zapojiť ľudský mozog a iné overovacie prostriedky...

purple_wolf
14. feb 2025

tak na skole si na to aby ai sa ucila a chatgpt je forma "pomoci" ktora spravi zo studentov idiotov kedze robi za teba ulohu a tebe v hlave nic nezostane takze ano je to zle avelmi ... skola nie je ani tak o vedomostiach ako o tom aby sa mozog naucil riesit problemy a ked toto stratis resp. nikdy sa nenaucia tak si uplne zbytocna pre pracovny trh a budes mat velmi tazky život