Je prepichnutie druhých dierok v ušiach vhodné pre tínedžerky?
Mám 14 rokov, o 2 mesiace 15, na narodeniny by som si chcela dať prepychnúť 2. dierku v ušiach , no moja mama mi vraví, že až keď budem staršia, lebo že to ešte nepatrí na mladé dievčatá, je to tak? Alebo je to úplne normalne a prirodzené keď má 14 ročné dievča prepychnuté 2. dierky v ušiach?(teda už 15) a ešte chodím aj na folklór tak či sa to hodí mať 2. dierky prepychnuté? Chcem si dať do dierok malé kryštálové naušnice.
Radšej pichni svoje oči do učebnice slovenčiny
@anonym_6aa479 nie vsetci musia byt 100% v pravopise. Mozno ma nejake dysky alebo vynika v inom, slusne sa opytala.
Ja som si dala pichnut 2hu nausnicu tiez v 15 a tretiu tusim o rok. Takze mam 3 nausnice, jednu vacsiu a dve malinke. Som spokojna.
@anonym_6aa479 Súhlasím
@anonym_6aa479 Nikto ťa nežiadal, aby si riešil môj pravopis.
@bernadettnovakova ja si myslím že toto je úplne v poriadku, nepoviem kebyže si chceš prepichnuť nos,pupok… Jedna decentná náušnica je úplne v poriadku. Mne sa páčia keď ma žena/dievca viac náušníc. A úprimne si povedzme dievčatá v tvojom veku horšie veci si dávajú urobiť na tele ako tieto nevinné náušnice.
@anonym_6aa479 Nikto ťa nežiadal, aby si riešil môj pravopis.
@bernadettnovakova tiez mam druhu od 15
@bernadettnovakova mala som v tvojom veku prepichnute dve dierky na jednom uchu a na druhom styri. Prepichovali mi to na kupku v sturove😂 za mna jee to ok a vhodne
V 15 som uz mala prepichnutý nos
teraz som bola s teens dat nastrelit druhu dierku.
odporucam moc nevymyslat a dat ju od prvej 9-10mm, tolko by plus minus mala ist, aby Ti nezavadzali ked budu prilis vedla seba.
urcite zabudni na nastrelenie do chrupavky hore, hoji sa to 6-9 mesiacov, preto je lepsi lalok dole, to mas za par tyzdnov zahojene
Dávala som si 2 dierky navyše tuším v 14tich?
Všetko bolo v pohode,nosila som tam male kamienkove naušnice.t
Teraz v dospelosti ich uz nevyuzivam.Ale tak dala som si piercing do ucha navyše po 30tke
Ak po tom túžiš a rodicia su s tym v pohode, daj si
Ja som svojmu 17r dieťaťu dovolila tetovanie
Je spokojný a my rodicia sme s tym uplne v pohode
@bernadettnovakova v 15tich som si sama prepichla ucho😂 a kamoškam som prepichovala vo vchode, v bytovke 😝
ja som si spravila sama tri dierky v 14. ak ale bola ina doba. bolo to vtedy prilis drahe.
ved si daj a na specialne prilezitosti je jednoduche dat si na chvilu nausnice dolu ak si to budu okolnosti vyzadovat
Mne dovolili naši až v 16, cez leto keď som skončila prvý ročník na strednej 🤷 Mojej dovolím tiež až tak
@bernadettnovakova áno tvoja mama ma pravdu. Ja mám uši poprepichovane tak že by si sa dierok nedoratala ale to som riešila až po 20.-tke. A vtedy mi už mama na to nič nepovedala.
V 16 som mala prvé tetovanie 🤣 nausnica je ok
@bernadettnovakova ja tiež v 14 dve dierky v uchu a v 20 piercing v nose
Ja som mala už v 14 piercing pod spodnou perou.
Teraz v lete som dala 13 ročnej dcére nastreliť dve dierky
Pardon, náušnice 🙂 keby ma tu chcel niekto chytať za slovíčka
V 15tich som si bola dať urobiť náušnicou do chrupavky a piercing do nosa 🤣. S neterou sme boli teraz v lete prepichnut na oboch ušiach druhé dierky, ma 15
Pichni si to sama ihlou alebo zicherkou len ju predtým namoc v alkohole na dezinfekciu , chrupavku si s týmto nepichaj to by som nechala n a odborníka ale klasickú dierku druhu si tak urobiť môžeš
@bernadettnovakova moja ma 15 a planujeme ist spolu do salonu, dat si druhe dierky prepichnut… neviem, preco by sa to nemalo hodit …
Pichni si to sama ihlou alebo zicherkou len ju predtým namoc v alkohole na dezinfekciu , chrupavku si s týmto nepichaj to by som nechala n a odborníka ale klasickú dierku druhu si tak urobiť môžeš
@anonym_2708d9 šibe ti???!!!🙄🤦🏼 to co je za rada!
Normálna 🤷
Novorodencom sa idú mamičky posrat aby mali pichnite uší hneď ale keď si chce dať ako pomaly dospelá druhú tak to je problém.. aha 🫡🫡🫡
teraz som bola s teens dat nastrelit druhu dierku.
odporucam moc nevymyslat a dat ju od prvej 9-10mm, tolko by plus minus mala ist, aby Ti nezavadzali ked budu prilis vedla seba.
urcite zabudni na nastrelenie do chrupavky hore, hoji sa to 6-9 mesiacov, preto je lepsi lalok dole, to mas za par tyzdnov zahojene
@lucik194 Ďakujem veľmi pekne za radu.😊
@bernadettnovakova áno tvoja mama ma pravdu. Ja mám uši poprepichovane tak že by si sa dierok nedoratala ale to som riešila až po 20.-tke. A vtedy mi už mama na to nič nepovedala.
@hopsas Ja si zas dierky nechcem poprepichovat do nemoty, tu ide len o 1 dalsiu dierku v oboch usiach, viac si neplanujem prepichnut.
Záleží od názoru rodiča. Moja mama proti náušniciam nebola, ja som mala v 15tich v pravom uchu 6 náušníc, páčilo sa mi to. V 18ke som ich vybrala, lebo ma to omrzelo 😅 ale pokiaľ nemáš 18, nikde ti to bez súhlasu mami neurobia.
@hopsas Ja si zas dierky nechcem poprepichovat do nemoty, tu ide len o 1 dalsiu dierku v oboch usiach, viac si neplanujem prepichnut.
@bernadettnovakova kamoška si robila s týmto s bola spokojná 😀