Je proteín vhodný pre 14-ročného športovca?
Ahojte. Syn ma 14rokov je športovec, hra florbal a pomedzito chodi do posilovne. Je vhodne, aby chalan v takom veku jedol protein v prašku ci v tyčinkach? Ďakujem
Tyčinky nie sú zdravé. Proteín kľudne, napríklad od fitrecepty.
@kinlly7 vieš čo je proteín? Bielkoviny. Ano je to vhodné. Ľudia by mali jest vždy dostatok bielkovín.
@anonym_3bfc4f bielkoviny sú vajcia, mäso, jogurt a pod. Protein je niečo umelo spracované, sušené, umelé so sladidlami a kadejakými sračkami. Sušené mlieko bolo kedysi považované za karcinogénnu potravinu.
Takže za mňa 100% nie, nie je to vhodné pre dieťa vo vývoji.
Myslím že nikto zo známych športovcov nefungoval na proteine od 14r. Športovec potrebuje kvalitnú a pestrú stravu, nie sušené bielkoviny.
@anonym_3bfc4f bielkoviny sú vajcia, mäso, jogurt a pod. Protein je niečo umelo spracované, sušené, umelé so sladidlami a kadejakými sračkami. Sušené mlieko bolo kedysi považované za karcinogénnu potravinu.
Myslím že nikto zo známych športovcov nefungoval na proteine od 14r. Športovec potrebuje kvalitnú a pestrú stravu, nie sušené bielkoviny.
@anonym_3dcd90 keby vieš, ono samotný proteín nieje náhrada pestrej stravy, ale len ako doplnok. Nestraš tu autorku. Tiež cvičím a doplnujem bielkoviny proteínom od 15 rokov. Mám 34 a som zdravá. 🙂 Všetkého veľa škodí.
@anonym_3dcd90 niekto nevie čo je sušené mlieko a čo je sušená srvátka, nehovoriac o tom, že existuje aj hovädzí proteín. K niektorým témam, kde nevieme odpoveď sa netreba vyjadriť.
Autorka, kľudne vyber hociktorý, napr vilgain má super proteíny alebo bioTech USA. 🙂
Ako doplnok k pestrej strave je to ok. Samozrejme prirodzene bielkoviny musia byt ale pri sportovani doplnit niecim kvalitnym nie je skodlive.
Fit ticinky su tiez rozne - kopec cukru, pridavky ale teda su aj dobre ,treba citat obsahy
@anonym_3dcd90 velmi zastaralý názor. To není pravda.
@kinlly7 Ano, protein je fajn, je to doplněk, který doplní bílkoviny na potřebnou hodnotu, nic proti ničemu. Tyčinky, pudingy, vše, co je označené jako "protein" je už horší, jsou v tom cukry, zbytečné navíc. Mrkni na gymbeam.sk třeba a protein syrovátkový mu jen prospěje.
ďakujem
Ale poriadne čítaj, na niektorých proteinoch je písané, že je nevhodný pre deti. Tiež sme to doma riešili.
Určite nie je vhodný protein pre 14 ročné dieta...
Dieťa v tomto veku má jesť vyváženú a zdravú stravu, bielkoviny príjmať z kvalitného masa, vajec, syra a pod.
Treba si prečítať zloženie tých proteinov.
Vačšinou je odpad z nekvalitnej bielkoviny navyše sú tam pridávané látky ako sukralóza, acesulfám K, umelé arómy, maltodextrín. Kontaminácia z výroby ako ťažké kovy.
Nájdu sa aj kvalitné proteiny ale ta cena bude mnohonásobne vyšia v porovnaní s kvalitným masom.

@kinlly7 vieš čo je proteín? Bielkoviny. Ano je to vhodné. Ľudia by mali jest vždy dostatok bielkovín.