Je štúdium na bilingválnom gymnáziu náročné?
Ahojte, študovali ste, alebo vaše deti študujú na biling. gymku? Šli by ste do toho opäť? Už som tu myslím raz dávnejšie čítala aj názor, že ti deti sú tak trochu ukrátené o detstvo, že s veľa natrápia pri knihách. Je to naozaj také náročné pre deti? Vďaka za názor.
Moji chodili na bilingval OA, jeden koncil min. rok a ďalší konci bud. rok, je to 5rcka.
@danielahamar
@danielahamar ten čo koncil minuly rok teraz studuje na akej vysokej škole?
Moja dcéra robila akurát pondelok prijímačky na bilingválne gymnázium anj a budúci týždeň ide robiť na bilingválnu obchodnu
Tak uvidíme.
Áno študuje, ani to nebol tak celkom jej výber, len som chcela aby si sla vyskúšať prijímačky už z 8 triedy.
Zobrali ju na odvolanie, talentovky zo študijných predpokladov zvládla vynikajúco, predbehli ju decká co mali viac bodov za znamky, moja nebola čistá 1 …
Školu zvláda úplne v pohode, nijako extra sa neučí, chodí aj na krúžky, aj so spolužiačkami von, stíha sa aj doma váľať v posteli s mobilčekom v ruke. Znamky ma 1-2.
Ale sama hovorí ze niektorí spolužiaci sa dosť trapia.
Na jazyk asi treba mať bunky a musí to človeka baviť.
@mima22 išiel na Matfyz matika pc, ale... Dievča bolo prednejšie ako skola😤, teraz ideme skúsiť ekonomickú v NR
mame kamaratov co maju deti na 4 roznych gymploch na bilingualnom, v BA. ani jedno sa neuci do noci. chodia na sportove treningy, ligu, kruzky.....
aj anj aj spanielciny, prvý rok je praveze najlahsi, lebo proste ucis sa hlavne slovíčka a jazyk
rataj ale s tym, ze dieťa co skonci bilingual pojde študovať do zahranicia, takze zacni setrit na zahranicnu univezitu......
@dorottka z mojho prispevku je hlavna hlavne 1.veta a to ta, ze prioritne musis mat vlohy na jazyky. Obladam 3 jazyky (aj, nj, fj) a viem, ze bilingval.gymnazium by bolo pre mna tazke, pretoze tie jazyky mam vydrete, nemam proste na ne ucho😉ucila som VS a aj som pripravovala deti na prijimacky na VS a jednoznacne (mozem posudit iba biologiu a chemiu), tieto predmety mali zvladnute ovela lepsie deti zo “standardnych” gymnazii a aj mali vacsiu uspesnost prijatia na konkretnu VS. Ale samozrejme, vsetko je individualne.
Podľa mňa by mohol skúsiť aj z 8. ročníka. Aspoň skúsiť. Aspoň zistí či na budúci rok má šancu sa tam dostať alebo nie.
Okej takze ja som na bil. Gympli teraz a je tam vela co povedat prva vec je ze ci je skola tazka no, Ano a hlavne ked sa ucis jazyk ktory si predtym nemala napr ked ides na Spanielsky / francuzsky gympel tak zaciatky budu velmi tazke hlavne ked si o tom jazyku v zivote nepocula ale podla mna ked ides napr. Na anglicky tak je to lahsie ale samozrejme zalezi aj od pristupu ucitelov/ lektorov , ak sa tvoje dieta dostalo na to gymnazium tak mozno to bude ten prvy tyzden sok ale nemusi byt to zalezi ako sa ucila na zs ci mala prisnych ucitelov na zs alebo pohodakov s ktorymi stale len opakovali ak to druhe tak zo zaciatku bude mat na gympli a este o tom na bil.gympli dost velke problemy kedze tam to je tak ze jednu hodinu sa naucis a druhu uz mas vediet a ides sa ucit aj nieco nove tam ziadne cakanie alebo opakovanie nefunguje alebo teda aspon na mojom gympli nie , ale za to my mame skvelych ucitelov z ktorych z hodiny si zapamatam min. 60% a este nieco to ci to bude tazke zalezi od intelingecii a talente tvojho dietat ak tvoje dieta je fakt ze nadane tak si myslim ze to bude hracka ja co tam ma spoluziakov tak su aj z nadanych tried alebo prestupili z 8. Roc gymnazia pre nich to bude lahsie ako pre tych ktori isli z priemernej zakladnej skoly
Zavisi od dietata, moja dcera chodila na 8r angl, ma to ucho na jazyky absolutne sa netrapila, ucila sa dost ale nie nejak extremne. Teraz je na prekladatelstve ang/frj na umb.
Vravela ze tym ze mala jazyk v malicku sa angl predmety nemusela ucit, vedela zo slovenciny a len hovorila anglicky, jej frajer bol na 5r bilingvale a ten sa narobil kedze jazyk az tak nevedel
@walentina7 no z kamoskinej dcery triedy presne naopak, z 25 spoluziakov je 20 z zahranici.....
Gymnazium bilikova, ucila som sa den noc, ovladam plynule nemcinu a anglictinu, som disciplinovana. Ano aj decka pojdu

@portret7 ja som sla z bilingvalneho na informatiku a sice som tam nevyuzila jazyk, vyuzila som to, ze ich system bol omnoho lepsi ako slovensky, naucil nas analyticky mysliet a ucit sa 🙂 Mnohe bilingvalne su inak zamerane prave prirodovedne, lebo predsa len matika a spol sa ucia v cudzom jazyku lahsie ako taky dejepis a geografia 🙂 Od nas z triedy sli na prirodovedne odbory asi vsetci. Jazyk sa prida, ten zmaknes za prvy rocnik, kedy sa ho drilujes, potom sa uz jazykom samotnym tolko nezaoberas, zvysne rocniky mne prisli osobne mozno aj lahsie ako pri tradicnom gymku, lebo netrebalo tolko memorovat, ucili sme sa veci skor odvadzat. Na informe som to potom mala o to lahsie, lebo tam sa ucilo (na matike a fyzike) presne to, co sme my davno prebrali na strednej a comu som vdaka tomu velmi dobre rozumela.